Ухвала
від 15.06.2020 по справі 953/8324/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/8324/20

н/п 2/953/2099/20

У Х В А Л А

"15" червня 2020 р. Суддя Київського районного суду м. Харкова Садовський К.С., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ ВЕНТА, ЛТД про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення компенсації за вимушений прогул та моральної шкоди ,

ВСТАНОВИВ:

27.05.2020 року до Київського районного суду м. Харкова надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в якій позивач просить: 1). Визнати незаконним та скасувати наказ № 283-ВК від 12.05.2020 про її звільнення; 2). Поновити її на роботі на посаду помічника менеджера зі збуту аптечного складу № 2 з часу звільнення; 3). Стягнути з ТОВ ВЕНТА, ЛТД середній заробіток за вимушений прогул; 4). Стягнути з ТОВ ВЕНТА, ЛТД моральну шкоду у розмірі 15000 грн.; 5). Стягнути з ТОВ ВЕНТА, ЛТД витрати на професійну допомогу у розмірі 15000 грн.

Ухвалою Київського районного суду м. Харкова від 28.05.2020 р. позовна заява ОСОБА_1 була залишена без руху, а позивачу було запропоновано усунуті встановлені суддею недоліки протягом 5 діб з моменту отримання позивачем зазначеної копії ухвали.

12.06.2020 р. до Київського районного суду м. Харкова від ОСОБА_1 надійшла нова редакція позову з додатками.

Позовна заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Зважаючи на домовленість сторін та їх місцепроживання на території Київського району м. Харкова, ця заява підсудна Київському районному суду м. Харкова та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Позовна заява підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Суд вважає за можливе відкрити провадження в даній справі та призначити справу до розгляду у підготовче засідання.

Відповідно до вимог ст. 189 ЦПК України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, необхідно провести підготовче провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ ВЕНТА, ЛТД про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення компенсації за вимушений прогул та моральної шкоди.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 20.07.2020 року о 14-30 годині у приміщенні Київського районного суду м. Харкова, поверх 2, каб. 32 (м. Харків, вул. Валентинівська, 7-Б).

У підготовче засідання викликати сторони.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2,3 ст.178 ЦПК України та копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана ( надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаютьтся докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч.2 ст.84 ЦПК України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причини, що не залежали від неї.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.hr.court.gov.ua (адреса сайту суду http://court.gov.ua/sud2019/ )

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.С.Садовський

Дата ухвалення рішення15.06.2020
Оприлюднено16.06.2020

Судовий реєстр по справі —953/8324/20

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні