Ухвала
від 16.06.2020 по справі 281/566/20
ЛУГИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Лугинський районний суд Житомирської області

11301, вул. М. Грушевського, 2 а, смт Лугини, Лугинський район Житомирської області

тел. (04161) 9-14-72, факс (04161) 9-15-47, inbox@lg.zt.court.gov.ua

Справа № 281/566/20

Провадження по справі № 2/281/120/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 червня 2020 року смт Лугини

Суддя Лугинського районного суду Житомирської області Свинченко Г.Д., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лугинської селищної ради Житомирської області про позбавлення батьківських прав

ВСТАНОВИВ:

16.06.2020 ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лугинської селищної ради Житомирської області про позбавлення батьківських прав.

Вивчивши матеріали позовної заяви, вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу термін для усунення недоліків, виходячи із наступного.

Враховуючи, що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом, особи можуть бути позбавлені батьківських прав виключно з підстав, передбачених ст. 164 СК України .

Згідно положень ст. 19 СК України , питання щодо позбавлення батьківських прав певної особи повинно обов`язково розглядатися в досудовому порядку органом опіки та піклування з оформленням та видачею про це письмового висновку, а відповідно до ч. 5 ст. 19 СК України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків.

Позивач, заявляючи вимогу про позбавлення відповідача батьківських прав, не надала висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення відповідача батьківських прав та заявила вимогу про зобов`язання органу опіки та піклування в особі Лугинської селищної ради надати такий висновок. Однак вказана вимога позивача про зобов`язання органу опіки та піклування надати висновок про доцільність позбавлення батьківських прав відповідача з відповідними доказами щодо предмету позову та обставин, які підлягають встановленню є такою, що суперечить законодавству, оскільки орган опіки та піклування не залучений позивачем, як відповідач, а тому позовні вимоги до нього неможливі, крім того обов`язок третьої особи про надання висновку про позбавлення батьківських прав встановлений законодавством. Тягар надання доказів в обґрунтування позову покладений на позивача, а не на третю особу.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України , суд, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 185 ЦПК України , суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: орган опіки та піклування Лугинської селищної ради Житомирської області про позбавлення батьківських прав - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків, відповідно до даної ухвали суду, у встановлений строк, позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.Д. Свинченко

СудЛугинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення16.06.2020
Оприлюднено18.06.2020
Номер документу89858742
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —281/566/20

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Лугинський районний суд Житомирської області

Свинченко Г. Д.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Лугинський районний суд Житомирської області

Свинченко Г. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні