Ухвала
від 16.06.2020 по справі 643/9724/19
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/9724/19

Провадження № 2-о/643/33/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.06.2020 Московський районний суд м. Харкова у складі: головуючого - Скотаря А.Ю., за участю секретаря - Ширіної Я.В., розглянувши в відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження в залі суду в місті Харкові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Харківська міська рада, ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до Московського районного суду м. Харкова з заявою про встановлення факту проживання однією сім`єю разом із спадкодавцем ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник заявника подав суду заяву, в якій просив розгляд справи провести за його відсутності, заяву задовольнити, ухвалити рішення по суті вимог.

Представник заінтересованої особи - Харківської міської ради в судове засідання не з`явився, подав відзив на заяву, в якій просив відмовити у задоволенні зави через недоведеність позовних вимог.

Заінтересована особа - ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, відомості про його місце мешкання або реєстрації невстановлені, повідомлення про час, дату та місце розгляду заявим здійснювалось шляхом публікації оголошення на офіційному сайті.

Суд, перевіривши матеріали справи, встановив, що померлий ОСОБА_3 склав заповіт на користь ОСОБА_2 , який посвідчений 12.08.2010 Шостою Харківською державною нотаріальною конторою за реєстровим № 6-1901.

У пункті 1 постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року № 5 Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення судам роз`яснено, що суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, якщо, зокрема, згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян, встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Згідно з пунктами 2, 23 постанови Пленуму Верховного Суду України від 30 травня 2008 року № 7 Про судову практику у справах про спадкування справи про спадкування розглядаються судами за правилами позовного провадження, якщо особа звертається до суду з вимогою про встановлення фактів, що мають юридичне значення, які можуть вплинути на спадкові права й обов`язки інших осіб та (або) за наявності інших спадкоємців і спору між ними.

Оскільки при судовому розгляді встановлено наявність спадкоємця за заповітом, який залучений до участі у справі, встановлення факту спільного проживання заявника разом зі спадкодавцем може вплинути на спадкові права та обов`язки ОСОБА_2 , на користь якого складено заповіт, тобто існує спір про право.

Відповідно ч. 4 ст. 315 ЦПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо з заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, вбачається спір про право, а якщо спір про право буде виявлений під час розгляду справи, - залишає заяву без розгляду.

Керуючись ст.ст. 258-261, 315 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Харківська міська рада (код ЄДРПОУ 04059243, місцезнаходження: м. Харків, м-н Конституції, 7), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП - невідомий, адреса мешкання або реєстрації - невідома) про встановлення факту проживання однією сім`єю залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справи витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом 15-ти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя А.Ю. Скотар

Дата ухвалення рішення16.06.2020
Оприлюднено18.06.2020

Судовий реєстр по справі —643/9724/19

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Ухвала від 21.06.2019

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні