Ухвала
від 16.06.2020 по справі 755/8263/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/8263/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"16" червня 2020 р. Суддя Дніпровського районного суду м. Києва Яровенко Н.О., розглянувши матеріали позовної заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Воскресенський 12-Г до Товариства з обмеженою відповідальністю Підрядне спеціалізоване ремонтно-будівельне управління №3 Київзеленбуд , третя особа: Київська міська рада, про захист добросусідства,

ВСТАНОВИВ:

Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Воскресенський 12-Г звернулося до суду з позовом до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Підрядне спеціалізоване ремонтно-будівельне управління №3 Київзеленбуд про захист добросусідства.

Зі змісту позовної заяви витікає, що сторонами по справі є юридичні особи, в зв`язку з чим вказаний спір є господарським і не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно ч. 1ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства. Суди розглядають у порядку цивільного судочинства також вимоги щодо реєстрації майна та майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, якщо цей спір підлягає розгляду в місцевому загальному суді і переданий на його розгляд з такими вимогами.

Згідно до ч. 2ст. 4 ГПК України юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Пунктом 1ст. 20 ГПК України передбачено, що господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема: справи у спорах, що виникають при укладанні, зміні, розірванні і виконанні правочинів у господарській діяльності, крім правочинів, стороною яких є фізична особа, яка не є підприємцем, а також у спорах щодо правочинів, укладених для забезпечення виконання зобов`язання, сторонами якого є юридичні особи та (або) фізичні особи - підприємці.

Відповідно до ч. 1ст. 45 ГПК України сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути особи, зазначені у статті 4 цього Кодексу.

На підставі п. 1 ч. 1ст. 186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо: заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З урахуванням суті спору, змісту позовних вимог, підстав для звернення до суду з вказаним позовом, а також суб`єктивного складу учасників справи, суд дійшов висновку про відмову у відкритті провадження по цій справі, оскільки вказаний спір не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства та рекомендує звернутися до Господарського суду м. Києва з позовом в порядку, передбаченому нормами ГПК України.

На підставі викладеного, керуючись п. 1 ч. 1ст. 186 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у відкритті провадження за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Воскресенський 12-Г до Товариства з обмеженою відповідальністю Підрядне спеціалізоване ремонтно-будівельне управління №3 Київзеленбуд , третя особа: Київська міська рада, про захист добросусідства.

Роз`яснити позивачу його право на звернення з позовом до господарського суду за правилами господарського судочинства з даним позовом.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 261 ЦПК України.

Повний текст ухвали складено 16 червня 2020 року.

Суддя Н.О. Яровенко

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.06.2020
Оприлюднено19.06.2020
Номер документу89879767
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/8263/20

Рішення від 29.09.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Рішення від 29.09.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 09.10.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Постанова від 10.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 21.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 09.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні