Ухвала
від 18.06.2020 по справі 210/3377/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/3377/20

Провадження № 1-кс/210/1117/20

"18" червня 2020 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в місті Кривий Ріг клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області радника юстиції ОСОБА_3 про дозвіл на обшук у межах кримінального провадження №42019040000000102 від 22 вересня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України ,-

ВСТАНОВИВ:

До Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло клопотання прокурора про дозвіл на обшук у межах кримінального провадження №42019040000000102 від 22 вересня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. Посилаючись на потреби досудового розслідування, прокурор просить винести ухвалу про обшук за адресою: АДРЕСА_1 , що є власністю ОСОБА_4 , рнокпп НОМЕР_1 , з метою відшукання та вилучення предметів та документів, що мають значення для встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про доступ до публічної інформації» таємна інформація інформація, доступ до якої обмежується відповідно до частини другої статті 6 цього Закону, розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству і державі. Таємною визнається інформація, яка містить державну, професійну, банківську таємницю, таємницю досудового розслідування та іншу передбачену законом таємницю.

Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим (стаття 222 КПК України).

Оскільки розголошення змісту клопотання становить загрозу інтересам слідства та може призвести до спотворення або знищення доказів зацікавленими особами, тобто містить таємницю, що охороняється законом, то згідно з п. 4 ч. 2 ст. 27 КПК України слідчий суддя ухвалив проводити судовий розгляд клопотання у закритому судовому засіданні.

Виклад обставин та правова кваліфікація

Слідчим відділом Металургійного ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019040000000102 від 22.09.2019 за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами КП«Дніпроековторресурс» ДМР, ТОВ «Стальсправа», ТОВ«Метал», ТОВ «Італ Україна» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Нагляд за додержанням законів під час здійснення досудового розслідування у формі процесуального керівництва здійснюється Першим відділом процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Дніпропетровської області.

У ході розслідування встановлено, що у період з 2019 року по теперішній час службові особи КП «Дніпроековторресурс» ДМР(ЄДРПОУ38836263) укладають договори із суб`єктами господарювання: ТОВ «Метал» (ЄДРПОУ 24446930), ТОВ«Стальсправа» (ЄДРПОУ40239875), ТОВ «Італ Україна» (ЄДРПОУ 40612248), ТОВ «НВП «Сучасні шляхові технології» (код ЄДРПОУ 42498847), ПП«МЕГА-ПРЕС» (ЄДРПОУ 31705840) та іншими на виконання будівельно-монтажних робіт по об`єкту: «Демонтаж об`єктів нерухомого майна, що обмежена просп. Слобожанським, вул.Столєтова, вул.Каштановою та територією ПАО «Інтерпайп НТЗ»», що розташований за адресою: м.Дніпро, вул. Столєтова, 21, де знаходяться об`єкти з великою кількістю чорного та кольорового металу.

У ході розслідування проведено негласні слідчі (розшукові) дії, за результатами яких зафіксовано за 1 місяць 44 вивозів на різних вантажних автомобілях, у тому числі КП«Дніпроековторресурс» ДМР, повністю завантаженихметалобрухтом з огородженої території на вул.Столєтова, 21 у м.Дніпро, де проводився демонтаж об`єктів нерухомості.

Відповідно до технічних характеристик, вантажомісткість вищевказаних автомобілів становить 25-40 тон, що з урахуванням середньої вартості металу 4500-6000 грн. вивезено тільки за 1 місяць на суму понад 5 млн. грн. При цьому згідно реєстру податкових накладних за 12 місяців 2019 року КП«Дніпроековторресурс» ДМР зареєструвало податкові накладні щодо реалізації товару, надання послуг на загальну суму 9207088 грн.

Таким чином, у період з 2019 року по теперішній час службові особи КП«Дніпроековторресурс» ДМР за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Метал» (ЄДРПОУ 24446930), ТОВ«Стальсправа» (ЄДРПОУ40239875), ТОВ «Італ Україна» (ЄДРПОУ 40612248), ТОВ«НВП«Сучасні шляхові технології» (код ЄДРПОУ 42498847), ПП«МЕГА-ПРЕС» (ЄДРПОУ 31705840)умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, без бухгалтерського обліку металобрухту, не ставлячи його на баланс комунального підприємства, у порушення діючого законодавства України, вивозять та здають демонтований метал на майданчики прийому металобрухту, за що отримують готівкою грошові кошти, якими заволодівають.

Встановлено, що вивіз та здача металобрухту здійснюється на майданчики прийому металолому, які використовує ТОВ «Італ України», що знаходяться у місті Дніпрі за адресою: вул. Базова, 4 та вул. А. Оцупи, 14А, а також ТОВ «Стальсправа» у м.Дніпро на вул.Курсантська, 26, а також ТОВ«Метал», що знаходиться за адресою: м.Дніпро, вул. Дніпросталівська, 30, а також у м. Кам`янському за адресами: вул.Чайковського, 1/73, проспект Аношкіна, 181/129, проспект Аношкіна, 181/141.

ТОВ «НВП «Сучасні шляхові технології» отримані як оплату КП «Дніпроековторресурс» ДМР за договором про демонтаж об`єктів нерухомості з використанням схем здійснення безтоварних операцій через ТОВ «Будівельна компанія «ЛОТУС» (код ЄДРПОУ42860742), ТОВ «РК «Санра» (код ЄДРПОУ 42190973) та інші підприємства мінімізують податкові зобов`язання та конвертують грошові кошти у готівку.

При цьому, ТОВ«БК «ЛОТУС», ТОВ «РК «Санра» не мають у штаті працівників та матеріально-технічної бази та мають можливості проведення будівельних робіт тощо. Разом з цим, директор ТОВ «РК «Санра» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є керівником 139 підприємств та відповідно до бази даних МВС неодноразово проходив причасним до вчинення кримінальних правопорушень та мається запис про втрату паспорту.

Обґрунтування клопотання.

Установлено, що юридичною адресою ТОВ «Метал» (ЄДРПОУ 24446930) є м. Дніпро, вулиця Олеся Гончара, 16, однак у ході розслідування встановлено, що фактично офіс ТОВ «Метал» знаходиться за адресою: м. Дніпро, вулиця Олеся Гончара, 42/1, де знаходиться документація щодо здійснення господарської діяльності з КП «Дніпроековторресурс`ДМР, ТОВ «Інтел Україна» (ЄДРПОУ 40612248), ТОВ «Стальсправа» (ЄДРПОУ 40239875), ТОВ «НВП «Сучасні шляхові технології» (код ЄДРПОУ 42498847), ПП«МЕГА-ПРЕС» (ЄДРПОУ 31705840)та іншими щодо будівельно-монтажних робіт по об`єкту: «Демонтаж об`єктів нерухомого майна, що обмежена просп. Слобожанським, вул.Столєтова, вул.Каштановою та територією ПАО «Інтерпайп НТЗ», до якої відносяться відповідні договори з додатками; специфікації; наряд-завдання; картки собівартості, акти виконаних робіт; кошториси; бухгалтерські рахунки; видаткові та податкові накладні; товарно-транспортні накладні; рахунки-фактури, а також інші документи, в яких містяться відомості про обставини кримінального правопорушення; комп`ютерну оргтехніку, що містить сліди вчинення кримінального правопорушення, а саме: системні блоки персональних комп`ютерів, ноутбуки, планшети, а також зовнішні носії інформації флеш-накопичувачі, оптичні носії інформації і т.п.; чернетки з записами про розрахунки з контрагентами, чеки, квитанції; грошові кошти; банківські картки; печатки та штампи; мобільні телефони, SIM карти, що слугували засобами зв`язку під час вчинення кримінального правопорушення.

Згідно даних Державного речових прав на нерухому майно приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_4 .

Прокурор зазначає, що в інший спосіб отримати вказані докази неможливо, оскільки у разі звернення з ухвалою про тимчасовий доступ до речей і документів, посадові особи вказаних у клопотанні суб"єктів господарювання їх знищать, оскільки вивезення демонтованого обладнання здійснюється без відповідних дозволів, операції не документуються, та відбувається реалізація, кошти від якої не потрапляють до бюджету, в той час як майно належить Фонду державного майна. Тому виникла необхідність у проведенні обшуку з метою отримання та вилучення цих речей і документів. Вищеперераховані речі і документи, на думку прокурора, можуть бути використані як доказ обставин, що встановлюються під час досудового розслідування та використані як об`єкти досліджень при проведенні судових товарознавчих та економічних експертиз. Прокурор вважає, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Мотивація суду

Ухвала про дозвіл на проведення обшуку постановляється з метою забезпечення контролю за діями органу досудового розслідування, органу прокуратури, на етапі досудового розслідування. Окрім винятків стосовно невідкладності обшуку, обшук та проникнення до житла чи іншого володіння особи в цілому можливі лише на підставі ухвали слідчого судді.

В цілому, для вирішення питання про надання дозволу на проведення обшуку, слідчий суддя встановлює:

-Достатні підстави вважати, чи було вчинено кримінальне правопорушення

-Чи відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування

-Чи відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду

-Чи відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи

-Чи за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи

Достатні підстави вважати, чи було вчинено кримінальне правопорушення

Оскільки на етапі розгляду цього клопотання особам не вручено повідомлення про підозру, слідчий суддя оцінює лише достатність підстав вважати, чи було вчинено кримінальне правопорушення. Встановлення таких підстав базується на стандарті доказування, який передбачає існування фактів чи інформації, які б переконали об`єктивного спостерігача, що відповідна особа могла вчинити кримінальне правопорушення (стандарт, визначений у Рішенні у справіFox, Campbell and Hartley проти Сполученого Королівствавід 30 серпня 1990 року, заяви № 12244/86, 12245/86, 12383/86, параграф 32). Необхідно оцінювати обґрунтованість усіх обставин, проте факти, що в сукупності дають підстави для підозри, не мають бути такого ж рівня як ті, що необхідні для обвинувачення, або навіть винесення вироку (Рішення Великої Палати у справіMerabishvili проти Грузіївід 28 листопада 2017 року, заява № 72508/13, параграф 184). Тому, цей стандарт доказування є досить низьким необхідно встановити чи наявні (або відсутні) факти чи інформація, що в сукупності може переконати слідчу суддю в тому, що особа могла вчинити кримінальне правопорушення.

Прокурор до клопотання надає: витяг з ЄРДР; протокол допиту свідка ОСОБА_6 , який надав пояснення щодо своєї участі по демонтажу споруд, цехів, капітальних будівель на території по АДРЕСА_2 ; протокол допиту свідка ОСОБА_7 , який надав пояснення щодо своєї участі по демонтажу споруд, цехів, капітальних будівель на території по вул. Столєтова, 21 у м. Дніпро; протокол про результати аудіо-, відео контролю за особою, з якого встановлено дату та час коли автомобілі заїжджали та виїжджали, тобто візуальне спостереження за адресою м. Дніпро, вул.. Липова, 1, де розташована промислова територія та адміністративні будівлі ПАТ «Інтерпайп Дніпропетровський Втормет»; протокол про результати аудіо-, відео контролю за особою, з якого встановлено дату та час коли автомобілі заїжджали та виїжджали, тобто візуальне спостереження за адресою м. Дніпро, вул.. Липова, 1, де розташована промислова територія та адміністративні будівлі ПАТ «Інтерпайп Дніпропетровський Втормет» (за результатами проведення НСРД - розсекречений); протокол про результати аудіо-, відео контролю за особою, з якого встановлено дату та час коли автомобілі заїжджали та виїжджали, тобто візуальне спостереження за адресою м. Дніпро, вул.. Столєтова, 21, де відбувається демонтаж об"єкта (за результатами проведення НСРД - розсекречений); додатковий протокол допиту свідка ОСОБА_7 , який надав пояснення, що з території по вул. Столєтова, 21 у м. Дніпро грузові автівки направлялись до різних площадок переробки металобрухту, а саме що знаходяться у місті Дніпрі за адресою: вул. Базова, 4, вул.Курсантська, буд. 26 та вул. А. Оцупи, буд. 14 А та у м. Кам`янському за адресами: вул.Чайковського, 1/73, АДРЕСА_3 ; копія договору №12/04-1 від 12.04.2019 укладеного між ОСОБА_8 та ТОВ «НВП «Сучасні шляхові технології» в собі директора ОСОБА_9 про виконання будівельно-монтажних робіт з будівництва; додаток до вищевказаного договору Договірна ціна Демонтажу об`єктів нерухомого майна, що обмежена просп.. Слобожанським, вул. Столєтова, вул.. Каштановою та територія ПАО «ІНТЕРПАЙП НТЗ в м. Дніпро; виписка по руху коштів КП "Дніпроековторресурс" по контрагентам; протокол огляду будівлі, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , протокол допиту свідка ОСОБА_10 , який знадав покази, що влаштовувався на роботу в ТОВ "Метал", проходив співбесіду в офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , спілкувався зв офісі товариства з ОСОБА_11 .

Також прокурором надано інформаційні довідки з реєстру нерухомого майна; рапорти оперативних співробітників відділу управління захисту економіки в Дніпропетровській області ДЗЕ НП України; витяги з ЄДРПОУ по юридичним особам, посадові особи яких причетні до заволодіння майном шляхом зловживанням службовим становищем, за попередньою змовою.

Прокурор зазначає, що у слідства є підстави вважати, що речі, документи, які планується відшукати, знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , що є власністю ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ), оскільки за вказаною адресою знаходиться офіс ТОВ "Метал" (код ЄДРПОУ 24446930), де фактично здійснює діяльність засновник підприємства ОСОБА_11 .

Відповідно до положень ст. 30 Конституції України та ст. 13 КПК України, кожному гарантується недоторканність житла чи іншого володіння особи. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Згідно з частинами 1-2 статті 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до частини 1,2 статті 223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно положень статей 84 - 85 КПК України, доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Належними є докази, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

Системний аналіз положень статей 7-9, 13, 223, 233-236 КПК України свідчить про те, що обшук є слідчою дією, яка спрямована на збирання доказів: виявлення та фіксацію відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а так само і встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Для досягнення вказаної мети може застосовуватись обмеження недоторканості житла чи іншого володіння особи. Однак щоб таке обмеження було визнано правомірним, а докази, отримані внаслідок проведення обшуку, в подальшому відповідали вимогам допустимості (статті 86, 87 КПК), ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення слідчої дії має бути вмотивована згідно п. 2 ч. 1 ст. 372 КПК України та постановлена з урахуванням доведеності стороною обвинувачення підстав для застосування втручання у право власності відповідно до частини 5 статті 234 КПК України.

Відповідно до частин 1-2 статті 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

У кримінальному провадженні підозра на теперішній час не пред`явлена.

При цьому, злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України, згідно зі ст. 12 КК України, відноситься до категорії тяжких злочину, та згідно з приміткою до ст. 45 КК України є корупційним.

Слідчим суддею встановлено, що є обґрунтовані підстави вважати, що відшукуванні речі і документи, які зазначені у клопотанні знаходяться у приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , що є власністю ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ). Доводи прокурора, що вказані у клопотанні документи можуть бути приховані за фактичною адресою ТОВ "Метал" , а використання ТОВ "Метал" (код ЄДРПОУ 24446930 ) приміщення 1 у будинку 42 по вул. Гончара у м. Дніпро підтверджено показаннями свідків та протоколом огляду..

Також слідчий суддя погоджується, що вказані у клопотанні документи та речі мають істотне значення для встановлення важливих обставин кримінального провадження № 42019040000000102, оскільки дозволять встановити обставини вчинення злочину, можуть бути використані в якості доказів події кримінального правопорушення, встановлення осіб, які його вчинили та інших обставин, що підлягають доказуванню під час судового розгляду.

Одержати в інший спосіб відомості, які містяться у вищевказаних речах та документах, окрім обшуку, а саме, - у добровільному порядку шляхом витребування таких речей і документів та відомостей, що в них містяться, через запит прокурора, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України, зокрема, шляхом тимчасового доступу до речей і документів з їх вилученням, в межах досудового розслідування неможливо, оскільки є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни, підміни чи фальсифікації зазначених речей та документів, або їх повного знищення, неповної їх видачі особою, у володінні якої перебувають відповідні речі та документи з метою уникнення від притягнення до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення.

У органу досудового розслідування відсутня інша можливість встановлення факту наявності зазначених прокурором речей та документів, які є використовувалися для вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час вказаного кримінального провадження, окрім як виявлення їх в ході проведення обшуку.

Проведення обшуку у приміщенні розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , що є власністю ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ), обумовлене необхідністю уникнути приховання, знищення чи фальсифікації речей, які мають доказове значення у кримінальному провадженні № 42019040000000102 від 22 вересня 2019 року, що можливо досягти лише раптовістю, котру може забезпечити саме обшук.

Слідчий суддя погоджується, що виявлення, вилучення та аналіз зазначених речей та документів надасть змогу органу досудового розслідування встановити конкретні обставини вчинення кримінального правопорушення, коло осіб, які причетні до його вчинення, або володіють інформацією, що має значення для досудового розслідування.

Згідно з інформації із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження обкатів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна (а.с. 96,97), приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ).

За встановлених обставин, обшук в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , що є власністю ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 ), є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей та документів, які мають суттєве значення для досудового розслідування.

Враховуючи характер та тяжкість злочину, за ознаками якого внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019040000000102, слідчий суддя переконаний, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який йдеться у клопотанні прокурора.

Разом з тим, клопотання прокурора в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення грошових коштів, мобільних телефонів, системні блокиперсональних комп`ютерів,ноутбуки,планшети,грошові кошти,банківські картки,печатки таштампи,мобільні телефони,SIMкарти здобутих злочинним шляхом, а також інших предметів та документів, які мають значення для встановлення істини у розслідуваному кримінальному провадженні є неконкретизованим, передчасним та у такому випадку слідчих буде наділено широкими повноваженнями на власний розсуд вирішувати, які матеріали підлягають вилученню, що може призвести до вилучення, крім документів, які стосуються справи, деяких особистих речей, що є порушенням ст. 6 Конвенції з прав людини (рішення Європейського суду з прав людини від 7 липня 2007 року у справі «Смирнов проти Росії», рішення ЄСПЛ від 15 липня 2003 року у справі «Ернст та інші проти Бельгії»).

Тому клопотання в частині вилучення: мобільних телефонів, грошових коштів, системних блоків, персональних комп`ютерів, ноутбуків, планшетів; грошових коштів; банківських карток; печаток та штампів; SIM карти задоволенню не підлягає.

За таких обставин, прокурор довів наявність достатніх підстав для проведення обшуку відповідно до вимог ч. 5 ст. 234 КПК України, однак виключно в частині документів, що містять відомості про заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами ТОВ «ІталУкраїна»(ЄДРПОУ40612248),ТОВ «Метал»(ЄДРПОУ24446930),КП "Дніпроековторресурс"ДМР (кодЄДРПОУ 38836263),ТОВ«Стальсправа» (ЄДРПОУ40239875), ТОВ«НВП «Сучаснішляховітехнології» (код ЄДРПОУ 42498847), ПП«МЕГА-ПРЕС» (ЄДРПОУ 31705840) щодо будівельно-монтажних робіт по об`єкту: «Демонтаж об`єктів нерухомого майна, що обмежена просп. Слобожанським, вул.Столєтова, вул.Каштановою та територією ПАО «Інтерпайп НТЗ».

Згідно положень статті 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права та свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається прокурор, без застосування цих заходів, слідчий суддя вважає, що клопотання прокурора обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 30 Конституції України, статтями 13, 233-235,369-372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора ОСОБА_3 про дозвіл на обшук у межах кримінального провадження №42019040000000102 від 22 вересня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України - задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_12 , слідчим СУ ГУНП в Дніпропетровській області: ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 , ОСОБА_35 , ОСОБА_36 , ОСОБА_37 , ОСОБА_38 , ОСОБА_39 та прокурорам у кримінальному провадженні: ОСОБА_3 , ОСОБА_40 , ОСОБА_41 , ОСОБА_42 , ОСОБА_43 , ОСОБА_44 , ОСОБА_45 , ОСОБА_46 , ОСОБА_47 , ОСОБА_48 , ОСОБА_49 , ОСОБА_50 , ОСОБА_51 , ОСОБА_52 , ОСОБА_53 , ОСОБА_54 , ОСОБА_55 , ОСОБА_56 , ОСОБА_57 , ОСОБА_58 , ОСОБА_59 , ОСОБА_60 , ОСОБА_61 , ОСОБА_62 дозвіл на обшук за фактичним місцем знаходження офісу Товариства з обмеженою відповідальністю «Метал» (код ЄДРПОУ 24446930), розташованого в будинку за адресою: АДРЕСА_1 , що є власністю ОСОБА_4 (рнокпп НОМЕР_1 з метою відшукання та вилучення предметів та документів, що мають значення для встановлення всіх обставин у кримінальному провадженні, а саме:

- документації щодо здійснення господарської діяльності ТОВ «Метал» (ЄДРПОУ 24446930) з контрагентами: КП "Дніпроековторресурс"ДМР (кодЄДРПОУ 38836263),ТОВ«Стальсправа» (ЄДРПОУ40239875),ТОВ «ІталУкраїна»(ЄДРПОУ40612248),ТОВ «НВП«Сучасні шляховітехнології» (код ЄДРПОУ 42498847), ПП «МЕГА-ПРЕС» (ЄДРПОУ 31705840) щодо будівельно-монтажних робіт по об`єкту: «Демонтаж об`єктів нерухомого майна, що обмежена просп. Слобожанським, вул.Столєтова, вул.Каштановою та територією ПАО «Інтерпайп НТЗ», до якої відносяться: договори з додатками; специфікації; наряд-завдання; картки собівартості, акти виконаних робіт; кошториси; бухгалтерські рахунки; видаткові та податкові накладні; товарно-транспортні накладні; рахунки-фактури, а також інші документи (по вказаним контрагентам), в яких містяться відомості про обставини кримінального правопорушення за період з 2019 року по теперішній час;

- зовнішні носії інформації флеш-накопичувачі, оптичні носії інформації і т.п. за допомогою яких вчинявся злочин та на яких можуть міститись відомості про вчинене кримінальне правопорушення або за допомогою яких передавалась інформація, яка стосується обставин вчинення даного кримінального правопорушення;

- чернетки з записами про розрахунки ТОВ «Метал» (ЄДРПОУ 24446930) з контрагентами: КП "Дніпроековторресурс"ДМР (кодЄДРПОУ 38836263),ТОВ«Стальсправа» (ЄДРПОУ40239875),ТОВ «ІталУкраїна»(ЄДРПОУ40612248),ТОВ «НВП«Сучасні шляховітехнології» (код ЄДРПОУ 42498847), ПП «МЕГА-ПРЕС» (ЄДРПОУ 31705840) щодо будівельно-монтажних робіт по об`єкту: «Демонтаж об`єктів нерухомого майна, що обмежена просп. Слобожанським, вул.Столєтова, вул.Каштановою та територією ПАО «Інтерпайп НТЗ», а також чеки, квитанції щодо розрахунків з вищевказаними суб"єктами господарювання за період з 2019 року по теперішній час.

В задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали до 15 липня 2020 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право на проникнення до житла чи іншого володіння лише один раз.

Копію ухвали про дозвіл на обшук перед початком її виконання - вручити особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі.

Два примірника ухвали із зазначенням "копія" надати прокурору.

Повний текст ухвали складено та проголошено 18 червня 2020 року о 15год.50хв. в залі судового засідання № 309 Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, пр-т Миру 24).

Слідччий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —210/3377/20

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 26.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 18.02.2021

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 26.06.2020

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні