Ухвала
від 11.06.2020 по справі 204/9614/18
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/9614/18

Провадження № 2-зз/204/9/20

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 червня 2020 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючої судді Дубіжанської Т.О.

за участю секретаря Єфімової А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпрі заяву представника Приватного підприємства Сегмент про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом Приватного підприємства Сегмент до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, зобов`язання передати печатки, штампи та повернення довіреності, -

ВСТАНОВИВ:

2 червня 2020 року до суду надійшла заява представника Приватного підприємства Сегмент про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом Приватного підприємства Сегмент до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, зобов`язання передати печатки, штампи та повернення довіреності. В обґрунтування вимог зазначає, що 29.11.2018 року до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська подано позов Приватного підприємства Сегмент , в якому позивач, зокрема просить суд стягнути з ПП Сегмент завдану матеріальну шкоду розмірі 5 000 грн. та зобов`язати ОСОБА_1 повернути ПП Сегмент печатку, штамп та довіреність на вчинення будь-яких дій від підприємства ПП Сегмент . 29 грудня 2018 року судом винесено ухвалу у справі № 204/9614/18, якою вирішив заяву представника позивача про забезпечення позву задовольнити та накласти арешт на корпоративні права Приватного підприємства СЕГМЕНТ ; заборонити Приватному підприємству СЕГМЕНТ вносити зміни до статуту Приватного підприємства СЕГМЕНТ ; заборонити державним реєстраторам та будь-яким особам вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо внесення змін та державної реєстрації таких змін до статуту Приватного підприємства СЕГМЕНТ . 19 червня 2019 року ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська позовну заяву залишено без розгляду. Тому, наявні підстави для скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою від 29 грудня 2018 року у справі № 204/9614/18.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява про скасування заходів забезпечення позову підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до п. 10 постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , є роз`яснення, що заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 29 грудня 2018 року було накладено арешт на корпоративні права Приватного підприємства СЕГМЕНТ ; заборонено Приватному підприємству СЕГМЕНТ вносити зміни до статуту Приватного підприємства СЕГМЕНТ ; заборонено державним реєстраторам та будь-яким особам вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо внесення змін та державної реєстрації таких змін до статуту Приватного підприємства СЕГМЕНТ .

19 червня 2019 року ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська позов Приватного підприємства Сегмент до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, зобов`язання передати печатки, штампи та повернення довіреності, було залишено без розгляду.

Оскільки, потреба в забезпеченні позову з причини залишення позову без розгляду відпала, то суд вважає за необхідне, вимогу Приватного підприємства Сегмент про скасування заходів забезпечення позову, задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. 158 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника Приватного підприємства Сегмент про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом Приватного підприємства Сегмент до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, зобов`язання передати печатки, штампи та повернення довіреності - задовольнити.

Скасувати арешт на корпоративні права Приватного підприємства СЕГМЕНТ (код ЄДРПОУ 24422875).

Зняти заборону Приватному підприємству СЕГМЕНТ (код ЄДРПОУ 24422875) вносити зміни до статуту Приватного підприємства СЕГМЕНТ та заборону державним реєстраторам та будь-яким особам вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо внесення змін та державної реєстрації таких змін до статуту Приватного підприємства СЕГМЕНТ (код ЄДРПОУ 24422875).

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду через Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повного тексту ухвали суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повного тексту ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Т.О. Дубіжанська

Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено21.06.2020
Номер документу89914457
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, зобов`язання передати печатки, штампи та повернення довіреності

Судовий реєстр по справі —204/9614/18

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 24.01.2019

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 29.12.2018

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні