Ухвала
від 17.06.2020 по справі 640/7517/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

17 червня 2020 року м. Київ № 640/7517/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши заяву про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача в адміністративній справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області до товариства з обмеженою відповідальністю Глобал Спецтекс про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі - позивач) з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Глобал Спецтекс (далі - відповідач) про застосування заходів реагування.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 02.04.2020 відкрито провадження у справі.

До суду надійшла заява ОСОБА_1 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, мотивуючи тим, що на підставі її скарги Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області провело перевірку ТОВ Глобал Спецтекс , що стало підставою для звернення з даним позовом до суду.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (ч.4 статті 49 КАС України).

Виходячи з системного аналізу норм Кодексу адміністративного судочинства України, заявником подано заяву після початку першого судового засідання, тобто ним пропущено строк на подання заяви про вступ у справу в якості третьої особи.

Крім того, суд зазначає, що заявником не наведено належних та достатніх підстав, які свідчили б про те, що рішення у даній справі може вплинути на його права та інтереси безпосередньо.

Посилання заявника на те, що перевірку ТОВ Глобал Спецтекс проведено позивачем на підставі звернення ОСОБА_1 не підтверджені належними і допустимими доказами та, як вбачається з матеріалів справи, підставою для проведення заходу державного нагляду (контролю) вказано доручення Премєр-Міністра України Гончарука О.В. від 22.02.2020 стосовно звернення народного депутата України Скороход А.К. від 07.02.2020.

Враховуючи викладене, заява про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_1 є необґрунтованою, відтак задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 49, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача відмовити.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя В.П. Шулежко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено21.06.2020
Номер документу89920675
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/7517/20

Ухвала від 21.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 07.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 17.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 02.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні