Рішення
від 18.06.2020 по справі 393/236/20
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/236/20

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2020 року смт.Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області:

в складі:

головуючого судді Рачкелюка Ю.В.,

при секретарі судових засідань Шупрудько К.А.,

за участю: заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника-адвоката Дем`яненко Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новгородка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Новоандріївська сільська громада в особі Новоандріївської сільської ради Новгородківського району Кіровоградської області про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулася до суду із вищевказаною заявою та просить встановити факт родинних відносин в тім, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , є її батьком. Заява мотивована тим, що у свідоцтві про народження заявника її батько записаний ОСОБА_3 , а правильно ОСОБА_2 . Даний факт заявнику необхідно встановити для оформлення спадщини.

В судовому засіданні заявник та її представник підтримали заяву і просили суд її задовольнити. Представник заявника суду надала пояснення аналогічні тим, що викладені у заяві.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином. Заяв, клопотань до суду не подавав.

Свідок ОСОБА_4 суду надав покази, що він знає заявника на протязі останніх 20 років, так як проживають по сусідству. Батько заявника - ОСОБА_2 проживав у с.Новоандріївка Новгородківського району. Близько 12 років тому, заявник привезла батька до себе і вони проживали разом. На даний час батько заявника помер.

Свідок ОСОБА_5 суду надала покази, що заявник - її свекруха. Свідок знає заявника на протязі останніх 15 років. Свідку відомо, що батько заявника ОСОБА_2 проживав у с.Новоандріївка Новгородківського району, так як вони неодноразово їздили до нього. 12 років тому, заявник привезла батька до себе і вони проживали разом. На даний час батько заявника помер.

Суд, заслухавши пояснення заявника, представника заявника, свідків, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Судом встановлені такі факти та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: 5) встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту: 1) родинних відносин між фізичними особами.

ІНФОРМАЦІЯ_2 народилася ОСОБА_6 , батько ОСОБА_3 , мати ОСОБА_7 . Місце народження с.Новоандріївка, Новгородківського району, Кіровоградської області, що згідно копії свідоцтва про народження (а.с.6а).

ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , уклали шлюб. Після укладення шлюбу прізвище чоловіка та дружини ОСОБА_9 , що згідно копії свідоцтва про укладення шлюбу (а.с.6).

04.01.1998р. ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , видано паспорт громадянина України НОМЕР_1 (а.с.4).

28.05.2002р. ОСОБА_2 видано державний акт на право приватної власності на землю, площею 6,60 га, яка розташована на території Новоандріївської сільської ради Новгородківського району (а.с.7).

ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_2 , що згідно копії свідоцтва про смерть (а.с.3).

Таким чином, зібрані у справі докази та їх належна оцінка вказують на наявність підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення.

У суду не має підстав ставити під сумнів покази свідків: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та таких доказів суду не надано.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 258, 259, 265, 273, 293, 315, 354 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ :

Заяву ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_2 ), заінтересована особа Новоандріївська сільська громада в особі Новоандріївської сільської ради Новгородківського району Кіровоградської області (місце знаходження с.Новоандріївка вул.Центральна 42, Новгородківського району Кіровоградської області, 28212, код ЄДРПОУ 04367170) про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити.

Встановити факт родинних відносин в тім, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , є батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 30 - денний строк з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

У відповідності до п.3 розділу ХІІ ''Прикінцеві положення'' ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені ст.354 ЦПК України (строк на апеляційне оскарження), продовжуються на строк дії такого карантину.

Копію рішення вручити заявнику та направити заінтересованій особі.

Суддя Ю. РАЧКЕЛЮК

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення18.06.2020
Оприлюднено21.06.2020
Номер документу89922953
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —393/236/20

Рішення від 18.06.2020

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні