Ухвала
від 17.06.2020 по справі 932/6972/20
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 932/6972/20

Іменем України Провадження № 1-кс/932/3718/20

17 червня 2020 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у приміщенні суду у м. Дніпрі клопотання слідчого по кримінальному провадженню № 120200400300000844 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

17 червня 2020 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_1 , що погоджене із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Байкальська, 3 у м. Дніпрі.

Необхідність проведення обшуку слідчий обґрунтовує наступним чином. Так, слідчим відділом Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 120200400300000844, що відкрито 20 листопада 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

При проведенні досудового розслідування встановлено, що працівниками сектору з протидії кримінальним правопорушенням в державному секторі, майновими злочинами та шахрайством відділу кримінальної поліції Дніпровського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області отримано інформацію щодо ряду підприємств, які ведуть свою господарську діяльність з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Так, ТОВ «Нафтаресурс» (ЄДРПОУ 31037533) серед видів своєї діяльності має право на діяльність посередників у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами. Місце знаходження ТОВ «Нафтаресурс»: м. Дніпро, вул. Енергетична, б.14 А. Однак встановлено, що ТОВ «Нафтаресурс», не маючи ліцензії на роздрібну торгівлю твердим, рідким, газоподібним паливом та інших дозвільних документів на даний вид діяльності, фактично здійснює його реалізацію за місцем розташування АЗС, а саме за адресою: м. Дніпро, вул. Байкальська, 3, чим створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Вільного доступу до нафтобази, яка розташована за адресою: м. Дніпро, вул. Байкальська, 3, немає, оскільки вхід до неї здійснюються через металеві двері, які оснащені механічним замком та територія нафтобази по периметру огороджена парканом, а отже слідчу дію у вигляді огляду без надання дозволу слідчим суддею провести неможливо.

Таким чином, на теперішній час у органу досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що невстановлені особи порушують правила безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на виробництві та на підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримуватися, оскільки ці порушення створили загрозу загибелі людей, настання інших тяжких наслідків.

Для перевірки отриманої інформації, виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя та засобів вчинення кримінального правопорушення, отримання доказів, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також запобігання злочинній діяльності необхідно проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул. Байкальська, 3.

В судовому засіданні слідчий своє клопотання підтримав та наполягав на його задоволенні. Пояснення надав аналогічні його тексту.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно не підлягає задоволенню, оскільки ч. 1 ст. 272 КК України передбачено кримінальну відповідальність за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров`ю потерпілого. Наданими слідчим доказами факт здійснення господарської діяльності ТОВ «Нафтаресурс» у вигляді роздрібного продажу нафтопродуктів не підтверджується, оскільки протоколи допитів свідків та огляду не є належними доказами здійснення такої діяльності. У випадку роздрібного продажу нафтопродуктів, слідчий мав задокументувати такий факт при проведенні слідчої дії у вигляді контролю за вчиненням злочину. У випадку не отримання дозволу на здійснення робіт, що становлять підвищену небезпеку, слідчий мав надати довідку із компетентного органу про це, а також вказати ту норму закону, на підставі якої така діяльність становить підвищену небезпеку та потребує отримання попереднього дозволу/ліцензії. Крім цього, викликає сумнів вказівка слідчого на неможливість проведення огляду за вказаною адресою без дозволу слідчого судді, оскільки у випадку знаходження за цією адресою АЗС, як вказано слідчий, внаслідок мети її функціонування, обмеження доступу до неї не є доцільним. Через це, у клопотанні слідчого відмовляю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 233, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання слідчого СВ ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89940676
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —932/6972/20

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 22.06.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні