Ухвала
від 19.06.2020 по справі 483/847/20
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Справа № 483/847/20

Провадження 2/483/471/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

19 червня 2020 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Казанлі Л.І. під час вирішення питання про відкриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 (проживають за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 (проживає за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_5 (проживає за адресою: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_6 (проживає за адресою: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_7 (проживає за адресою: АДРЕСА_3 ) та ОСОБА_8 (проживає за адресою: АДРЕСА_2 ) до приватного підприємця ОСОБА_9 (місцезнаходження: АДРЕСА_4 ), третя особа - фермерське господарство ЮГАГРОСЕРВІС (місцезнаходження: Миколаївська область, Очаківський район, с. Чорноморка, вул. Чорноморська, 212), про розірвання договорів оренди, -

В С Т А Н О В И Л А :

18 червня 2020 року ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 звернулися до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із позовною заявою до приватного підприємця ОСОБА_9 , предметом якої є розірвання укладених між сторонами договорів оренди землі.

Як на підставу свого позову позивачі посилаються на систематичну несплату відповідачем орендної плати та передачу ним у користування третій особі земельних ділянок без укладення відповідних договорів субаренди.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до юрисдикції Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи, що вказана категорія справ не відноситься до переліку справ, щодо яких містяться застереження про неможливість розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи те, що зазначену позовну заяву подано і оформлено в порядку, встановленому ЦПК України, керуючись ст. 187, п. 1 ч. 4 ст. 274, ч. 1 ст. 277 ЦПК України, -

У Х В А Л И Л А :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 до приватного підприємця ОСОБА_9 , третя особа - фермерське господарство ЮГАГРОСЕРВІС , про розірвання договорів оренди та призначити її до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні у залі Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області 21 липня 2020 року о 09 годині 30 хвилин з повідомленням осіб.

Копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачеві та третій особі.

Відповідачеві роз`яснити його право у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання позовної заяви подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, які можливо доставити до суду, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також у цей же строк пред`явити зустрічний позов.

Крім того, копію відзиву та додані до нього документи направити представнику позивачів та надати суду підтвердження направлення відзиву останній.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачеві, що у строк протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі він має право подати заяву із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Позивачі мають право у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив.

Роз`яснити третій особі, що відповідно до вимог ст. 192 ЦПК України у десятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

На офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1420/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала в частині дотримання правил підсудності може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Миколаївського апеляційного суду через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасники справи, яким ухвала суду не була вручена у день її складення, мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їм цієї ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.06.2020
Оприлюднено23.06.2020
Номер документу89953051
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —483/847/20

Рішення від 28.08.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

Ухвала від 19.06.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Казанлі Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні