Постанова
від 14.12.2009 по справі 42845/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адм іністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.12.2009 р. № 2-а- 42845/09/2070

Харківський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді - Чалого І.С.,

при секретарі судового зас ідання - Елоян Ж.Г..,

за участю:представника поз ивача - Чорної Л.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом управління Пен сійного фонду України в Черв онозаводському районі м.Харк ова до Приватного підприємс тва "АН-Медіа" про стягнення заборгованості

В С Т А Н О В И В:

Позивач, управління Пе нсійного фонду України в Чер вонозаводському районі м.Хар кова , звернулось до Харківсь кого окружного адміністрати вного суду з адміністративни м позовом до Приватне підпри ємство "АН-Медіа", в якому прос ило суд стягнути з відповіда ча на користь управління Пен сійного фонду Українив Черво нозаводському районі м. Харк ова суму простроченої заборг ованості по страховим внеска м на загальнообов"язкове дер жавне пенсійне страхування з а період з квітня 2009 року пр чер вень 2009 року в розмірі 1900,80 грн. на р/р 256063122095 в ВАТ ХОУ "Державний ощ адний банк України" МФО 351823

В обґрунтування своїх позо вних вимог позивач зазначив, що Приватне підприємство "АН -Медіа" зареєстроване в управ лінні Пенсійного фонду Украї ни в Червонозаводському райо ні як платник страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни. Відповідач зобов' язаний сплачувати в установлені ст роки та в повному обсязі стра хові внески до Пенсійного фо нду України. Не пізніше ніж че рез 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Зг ідно наданого підприємством розрахунку суми страхових в несків на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння, що підлягають сплати за квітень 2009 року по червень 2009 ро ку. Таким чином, станом на 08.09.2009 р оку виникла заборгованість за період з квітня 2009 по червен ь 2009 року в розмірі 1900,80 грн..

Представник позивача - уп равління Пенсійного фонду Ук раїни Червонозаводського ра йону , в судовому засіданні ви моги адміністративного позо ву підтримав в повному обсяз і, надав аналогічні поясненн я та просив їх задовольнити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих суду причин, про день та час р озгляду справи повідомлений був належним чином і своєчас но, клопотання про розгляд сп рави за його відсутності чи з аперечень на позовну заяву н е надав.

Суд, вислухавши думку учасн иків процесу, дослідивши мат еріали справи, дійшов наступ ного висновку.

Приватне підприємство "АН- Медіа" зареєстроване в Управ лінні пенсійного фонду Украї ни в Червонозаводському райо ні м.Харкова як платник страх ових внесків на загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування до Пенсійного фон ду України.

Порядок обчислення і сплат и збору на обов' язкове держ авне пенсійне страхування пі дприємствами, установами, ор ганізаціями, громадянами до Пенсійного фонду України, а т акож обліку надходження і ви трачання його коштів передба чено Законом України „Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування” №1058, І нструкцією „Про порядок обчи слення і сплати страхувальни ками та застрахованими особа ми внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування до Пенсійного фонду України”, затвердженою пост ановою управління Пенсійног о фонду України №21-1 від 19.12.2003 р., за реєстрованою в Міністерстві юстиції України 16.01.2004р. за №64/8663.

Згідно п.п.6 п.2 ст.17 Закону Укра їни „Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання” №1058-ІУ від 09.07.2003 року страх увальник зобов' язаний нара ховувати, обчислювати і спла чувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески до Пенсійного фонду.

У п.6 ст.20 Закону України „Про загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування” №1 058-ІУ від 09.07.2003 року передбачає, щ о страхувальник зобов' язан ий сплачувати страхові внеск и, нараховані за відповідний базовий звітній період, не пі зніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Відповідно до п.п. 5.1.4 Інструк ції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни” нараховані за відповідни й базовий звітній період стр ахові внески сплачуються пла тниками шляхом перерахуванн я безготівкових сум з їх банк івських рахунків не пізніше ніж через 20 календарних днів і з дня закінчення цього базов ого періоду незалежно від ви плати заробітної плати (дохо ду), на суми яких нараховуютьс я страхові внески. Базовим зв ітнім періодом є календарний місяць.

Відповідач не додержуєтьс я вимог чинного законодавств а щодо порядку обчислення та сплати страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування, вн аслідок чого виник борг по вн есках на загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання згідно розрахунків сум страхових внесків за квітень 2009 року по червень 2009 року в роз мірі 1900,80 грн.

Відповідно до п.8.2 „Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України ”, затвердженою Постановою П равління ПФУ №21-1 від 19 12 2003 року т а зареєстрованою в Міністерс тві юстиції України №64/8663 від 16 0 1 2004 року, страхувальнику, який на кінець звітного періоду м ає недоїмку зі сплати страхо вих внесків, органи Пенсійно го фонду надсилають вимогу п ро сплату недоїмки.

Управлінням пенсійного фо нду України в Червонозаводсь кому районі м.Харкова направ лена вимога Приватному підпр иємству "АН-Медіа" про сплату боргу № Ю-252 від 07.08.2009 року

Згідно з п. 9.1 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України” до страхувальників за порушенн я норм законодавства про заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування, яке ко нтролюється органами Пенсій ного фонду, застосовуються ф інансові санкції відповідно до Закону.

Згідно з п.3 ч.3 ст.106 Закону Укр аїни „Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування” у разі, якщо страхува льник, який одержав вимогу те риторіального органу Пенсій ного фонду про сплату недоїм ки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сп латив зазначену у вимозі сум у недоїмки разом з застосова ною до нього санкцією, включе ною до вимоги, або не узгодив в имогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оска ржив вимогу в судовому поряд ку, а також якщо страхувальни к узгодив вимоги, але не сплат ив узгоджену суму недоїмки п ротягом 10 робочих днів після о тримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійног о фонду звертається до суду ч и господарського суду з позо вом про стягнення недоїмки.

Відповідно до ч.5 ст.106 Закону України „Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування” суми недоїмки пога шаються у порядку календарно ї черговості їх виникнення з а рахунок сум, що надходять в ід страхувальника або від де ржавної виконавчої служби в рахунок сплати недоїмки.

На теперішній час загальна сума заборгованості по стра ховим внескам на загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування Приватного підп риємства "АН-Медіа" становить 1900,80 грн..

У відповідності до ст. 257 КАС України у разі необхідності спосіб, строки і порядок вико нання можуть бути визначені у самому судовому засіданні.

За таких обставин, суд знахо дить позов обґрунтованим, до веденим і таким, що підлягає з адоволенню у повному обсязі.

Відповідно до ст. 94 Кодексу а дміністративного судочинст ва України судові збір відне сти за рахунок державного бю джету.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст.ст. 6-14, 71, 159-163, 167, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Управління пенсійного фо нду України в Червонозаводсь кому районі м.Харкова до При ватного підприємства "АН-Мед іа" про стягнення заборгова ності - задовольнити в повн ому обсязі.

Стягнути з Приватного підп риємства "Ан-Медіа" (м.Харків, 610 50, вул.Б.Хмельницького б.12-а, к в.62, код ЄДРПОУ 32761140) на користь управління Пенсійного фонду України в Червонозаводськом у районі м. Харкова суму прост роченої заборгованості по ст раховим внескам на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування за період з квіт ня 2009 року по червень 2009 року в р озмірі 1900,80 грн. (одна тисяча д ев'ятсот гривень) на р/р 256063122095 в В АТ ХОУ "Державний ощадний бан к України" МФО 351823 в розмірі .

Постанова може бути оскарж ена в Харківський апеляційни й адміністративний суд через Харківський окружний адміні стративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарж ення постанови суду в десяти денний строк з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до ст. 160 КАС України - з д ня складення в повному обсяз і, та поданням після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Повний текст постанови ви готовлено 14.12.2009 року.

Суддя І.С. Ч алий

Дата ухвалення рішення14.12.2009
Оприлюднено16.12.2010
Номер документу8996817
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —42845/09/2070

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Постанова від 14.12.2009

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чалий І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні