Рішення
від 17.06.2020 по справі 500/922/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 500/922/20

17 червня 2020 рокум.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючого судді : Шульгача М.П.,

при секретарі: Музиці О. М.,

за участю:

представника позивача: Фігель

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін справу за позовом Першого заступника керівника Теребовлянської місцевої прокуратури до Будилівської сільської ради, Козівського району, Тернопільської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити дії, суд,-

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник керівника Теребовлянської місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом до Будилівської сільської ради, Козівського району, Тернопільської області про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити дії, а саме просить:

1.) Визнати протиправною бездіяльність Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області щодо не затвердження плану технічної інвентаризації та паспортизації дитячого майданчика, розташованого на території Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області.

2. Зобов`язати Будилівську сільську раду Козівського району Тернопільської області вчинити дії, а саме: провести технічну інвентаризацію та паспортизацію дитячого майданчика, розташованого на територій Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області (за адресою вул. Шевченка, 15 с. Медова Козівського району Тернопільської області).

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав та пояснив, що згідно інформації Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області №51/2-14 від 18.02.2020 року на території Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області знаходиться ігровий майданчик, який закуплений у 2019 році та перебуває на балансі сільської ради.

Елементи дитячого майданчика, а саме: дитячий комплекс, гойдалка подвійна, карусель на 6 місць, балансир, пісочниця П І07 придбано згідно договору поставки №10 від 23.05.2019 року, укладеного між Будилівською сільською радою Козівського району та ТзОВ Світлиця веселощів .

Проте, технічна документація на вказаний дитячий майданчик відсутня.

Просить позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, проте подав клопотання 19.05.2020 року до початку розгляду справи по суті, про те, що справу розглядати без його участі, позов визнає в повному обсязі і просить його задоволити.

Суд, заслухавши в судовому засіданні пояснення представника позивача, розглянувши матеріали справи, встановив наступні факти.

Козівським відділом Теребовлянської місцевої прокуратури вивчено стан законності щодо дотримання законодавства України про охорону дитинства та щодо дотримання законодавства забезпечення благоустрою населених пунктів Козівського району Тернопільської області.

Під час вивчення виявлено ряд недоліків щодо проведення технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків Козівського району Тернопільської області, які негативно впливають на організацію належного утримання та раціонального використання територій, будівель та інженерних споруд, і можуть призвести, у разі їх не усунення, до настання тяжких наслідків.

Згідно інформації Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області №51/2-14 від 18.02.2020 року на території Будилівської сільської ради Козівського району Тернопільської області знаходиться ігровий майданчик, який закуплений у 2019 році та перебуває на балансі сільської ради.

Елементи дитячого майданчика, а саме: дитячий комплекс, гойдалка подвійна, карусель на 6 місць, балансир, пісочниця П І07 придбано згідно договору поставки №10 від 23.05.2019 року, укладеного між Будилівською сільською радою Козівського району та ТзОВ Світлиця веселощів .

Проте, технічна документація на вказаний дитячий майданчик відсутня.

Статтею 143 Конституції України передбачено, що територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю; вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Пунктом 44 ст.26 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні передбачена виключна компетенція сільських, селищних, міських рад щодо встановлення відповідно до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти і порядку.

Порядок проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації визначений Інструкцією з проведення технічної інвентаризації та паспортизації об`єктів благоустрою населених пунктів, затвердженою наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №550 від 29.10.2012 року (далі - Інструкція).

Згідно п.1.2 Інструкції, ця Інструкція визначає порядок проведення робіт з технічної інвентаризації та паспортизації парків (гідропарків, лугопарків, лісопарків, парків культури та відпочинку, парків - пам`яток садово-паркового мистецтва, спортивних, дитячих, історичних, національних, меморіальних та інших), рекреаційних зон, садів, скверів та майданчиків, пам`яток культурної та історичної спадщини, майданів, площ, бульварів, проспектів, вулиць, доріг, провулків, узвозів, проїздів, пішохідних та велосипедних доріжок, пляжів, кладовищ, інших територій загального користування; прибудинкових територій; територій будівель та споруд інженерного захисту територій; територій підприємств, установ, організацій та закріплених за ними територій на умовах договору, а також інших об`єктів благоустрою в межах населеного пункту (крім земельних ділянок, на яких розташовано вказані об`єкти).

Виходячи з вищенаведеного та враховуючи визнання позову відповідачем суд вважає, що поскільки в судовому засіданні не здобуто будь-яких доказів щодо наявності технічної документації на вказаний дитячий майданчик то даний позов слід задовольнити.

Відповідно до ст. 143 КАС України у разі визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Суд вважає, що слід повернути позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору поскільки відповідач визнав позов до початку розгляду справи по суті.

Керуючись статтями 139, 241-246, 250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати протиправною бездіяльність Будилівської сільської ради, Козівського району Тернопільської області щодо не затвердження плану технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків, розташованих на території Будилівської сільська рада, Козівського району, Тернопільської області.

Зобов`язати Будилівської сільська рада, Козівського району, Тернопільської області вчинити дії, а саме: провести технічну інвентаризацію та паспортизацію дитячих майданчиків, розташованих на території Будилівської сільська рада, Козівського району, Тернопільської області, (за адресою вул. Шевченка, 15, с. Медова, Козівського району, Тернопільської області).

Повернути з державного бюджету в користь прокуратури Тернопільської області судовий збір в розмірі 1051,00 грн. код ЄДРПОУ 02910098 на р/р UA498201720343190002000004091 в ДКСУ м. Київ, МФО 820172, код класифікації 2800.

Рішення суду може бути оскаржене до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в строки передбачені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повне судове рішення складено 19 червня 2020 року.

Позивач:

- Перший заступник керівника Теребовлянської місцевої прокуратури ЄДРПОУ / ІПН вул. Грушевського, 13б,смт. Козова,Козівський район, Тернопільська область,47601

Відповідач:

- Будилівська сільська рада ЄДРПОУ / ІПН 04392652 вул. Центральна, 29,с. Будилів,Козівський район, Тернопільська область,47623

Головуючий суддя Шульгач М.П.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено24.06.2020
Номер документу89968478
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/922/20

Рішення від 17.06.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Шульгач Микола Петрович

Рішення від 17.06.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Шульгач Микола Петрович

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Шульгач Микола Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні