Ухвала
від 23.06.2020 по справі 640/21149/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

23 червня 2020 року м. Київ №640/21149/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Костенка Д.А., розглянув-ши заяву представника Міністерства юстиції України про розгляд за правилами загального позовного провадження справи за позовом Приватного акціонерного товариства "Райз-Максимко" до Міністерства юстиції України, Департаменту державної реєстрації та нотаріа-ту Міністерства юстиції України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Фермерське господарство "Краківське", державний реєстратор прав на нерухоме майно комунального підприємства "Реєстраційно-інвентаризаційної служби Кияницької сільської ради Сумської області" Дяченко Юлія Вікторівна, про скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

Представник Міністерства юстиції України подав заяву про розгляд справи за прави-лами загального позовного провадження, посилаючись на ч. 3 ст. 257 КАС України, катего-рію і складність справи, кількість сторін та інших учасників справи, думку сторін.

Згідно з ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позов-ного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціа-тиви суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Частиною 3 ст. 257 КАС України передбачено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) значення справи для сторін;

2) обраний позивачем спосіб захисту;

3) категорію та складність справи;

4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо;

5) кількість сторін та інших учасників справи;

6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У контексті наведених критеріїв суд враховує наступне:

- предмет і підстави позову не підпадають під умови розгляду справи за правилами загального позовного провадження, визначені у ч. 4 ст. 12 КАС України;

- обсяг і характер доказів у справі не становить складності, необхідної для проведення підготовчого засідання; необхідності призначення експертизи або виклику свідків суд на час розгляду цієї заяви не вбачає, а сторонами такі клопотання не подавалися;

- учасниками справи є позивач і два відповідачі, залучено двох третіх осіб, яким відповідно встановлено строк для подання письмових пояснень по суті спору;

- підстав вважати, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес, не має;

- від інших учасників справи до суду не надходило клопотань про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в судовому засіданні.

Ухвалою суду від 11.01.2019 вирішено розгляд справи здійснити за правилами спро-щеного позовного провадження і, з огляду на викладене, суд не вбачає підстав для розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження.

Щодо призначення судового засідання у порядку спрощеного провадження, то, зва-жаючи на зрозумілість наведених сторонами позицій для оцінки їх доводів і заперечень, а також залучення судом третіх осіб у справі і встановлення їм строку для надання пояснень по суті позову, суд не вбачає такої потреби.

Керуючись ч. 5 ст. 262 КАС України, суд

у х в а л и в:

Відмовити Міністерству юстиції України у задоволенні заяви про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Ухвала окремо від рішення не оскаржується. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Д.А. Костенко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено24.06.2020
Номер документу89969084
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/21149/18

Ухвала від 11.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 11.01.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 28.11.2018

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні