Ухвала
від 17.06.2020 по справі 461/8822/17
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

17 червня 2020 року

м. Київ

справа № 461/8822/17

провадження № 61-5452св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду:

головуючого - Червинської М. Є.,

суддів: Бурлакова С. Ю., Зайцева А. Ю., Коротенка Є. В. (суддя-доповідач), Коротуна В. М.

учасники справи :

позивачі : Національна спілка художників України, Львівська обласна організація Національної спілки художників України,

відповідач - Приватне підприємство НТА - Незалежне телевізійне агентство

розглянув у порядку спрощеного позовного провадження заяву Львівської обласної організації Національної спілки художників України, Національної спілки художників України про направлення справи за встановленою юрисдикцією у справі за позовом Національної спілки художників України, Львівської обласної організації Національної спілки художників України до Приватного підприємства НТА - Незалежне телевізійне агентство про визнання інформації недостовірною та зобов`язання спростування недостовірної інформації,

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2017 року Національна спілка художників України, Львівська обласна організація Національної спілки художників України засобами поштового зв`язку звернулись до суду з позовом до Приватного підприємства НТА - Незалежне телевізійне агентство (далі - ПП НТА - Незалежне телевізійне агентство ) про визнання інформації недостовірною та зобов`язання спростування недостовірної інформації.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду від 06 травня 2020 року у справі № 461/8822/17 (провадження № 61-5452св19) касаційні скарги Львівської обласної організації Національної спілки художників України, Національної спілки художників України задоволено частково. Рішення Галицького районного суду м. Львова від 31 травня 2018 року, постанову Львівського апеляційного суду від 12 лютого 2019 року скасовано. Провадження у справі за позовом Національної спілки художників України, Львівської обласної організації Національної спілки художників України до ПП НТА - Незалежне телевізійне агентство про визнання інформації недостовірною та зобов`язання спростування недостовірної інформації закрито.

Повідомлено Національну спілку художників України, Львівську обласну організацію Національної спілки художників України, що розгляд справи за їх позовом віднесено юрисдикції господарського суду.

У частині четвертій статті 414 ЦПК України встановлено, що в разі закриття судом касаційної інстанції провадження у справі на підставі пункту 1 частини першої статті 255 цього Кодексу суд за заявою позивача постановляє в порядку письмового провадження ухвалу про передачу справи для продовження розгляду до суду першої інстанції, до юрисдикції якого віднесено розгляд такої справи, крім випадків закриття провадження щодо кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства, чи передачі справи частково на новий розгляд або для продовження розгляду. У разі наявності підстав для підсудності справи за вибором позивача у його заяві має бути зазначено лише один суд, до підсудності якого відноситься вирішення спору.

У червні 2020 року до Верховного Суду надійшла заява Львівської обласної організації Національної спілки художників України, Національної спілки художників України про направлення справи за встановленою юрисдикцією.

Відповідно до частини першої статті 24 ГПК України усі справи, що підлягають вирішенню в порядку господарського судочинства, розглядаються місцевими господарськими судами як судами першої інстанції, крім справ, визначених частинами другою та третьою цієї статті.

У частинах першій та другій статті 27 ГПК України визначено, що позов пред`являється до господарського суду за місцезнаходженням чи місцем проживання відповідача, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Для цілей визначення підсудності відповідно до цього Кодексу місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно з відомостями, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача - ПП НТА - Незалежне телевізійне агентство (ідентифікаційний код 30053161) є місто Львів, вулиця Винниченка, будинок 6, що відноситься до юрисдикції Господарського суду Львівської області.

Керуючись статтями 260, 414 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

Справу № 461/8822/17 за позовом Національної спілки художників України, Львівської обласної організації Національної спілки художників України до Приватного підприємства НТА - Незалежне телевізійне агентство про визнання інформації недостовірною та зобов`язання спростування недостовірної інформації, передати для розгляду до Господарського суду Львівської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий М. Є. Червинська

Судді: С. Ю. Бурлаков

А. Ю. Зайцев

Є. В. Коротенко

В. М. Коротун

Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено24.06.2020

Судовий реєстр по справі —461/8822/17

Рішення від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 05.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 19.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 25.09.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 17.08.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 27.07.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Синчук М.М.

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Постанова від 06.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 17.04.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні