Ухвала
від 24.06.2020 по справі 260/312/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про закриття провадження в адміністративній справі

24 червня 2020 рокум. Ужгород№ 260/312/20

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді - Калинич Я.М.

при секретарі судового засідання - Попович М.М.

за участю:

представник позивача: не з`явився ,

представник відповідача: Гнатківський В.П. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області до Вищого професійного училища № 34 м. Виноградів про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И В :

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Вищого професійного училища №34 м. Виноградів про зобов`язання Вищого професійного училища №34 м. Виноградів застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення роботи шляхом опечатування входу та відключення від джерел енергоживлення гуртожиток Вищого професійного училища №34 м. Виноградів., розташованого за адресою: 90300, Закарпатська область, Виноградівський район, м. Виноградів, вул. І.Франка, 116, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 06 лютого 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Представник позивача подав до суду заяву від 24.06.2020 року, в якій останній відмовляється від позову, у зв`язку з тим, що відповідач у добровільному порядку усунув порушення. Водночас просить повернути сплачений судовий збір.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, однак в матеріалах справи міститься клопотання від такого про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача в судовому засіданні просив приєднати до матеріалів справи копію акта про усунення порушень. Просив закрити провадження у справі.

Суд, заслухавши пояснення представника відповідача, дослідивши матеріали справи та заяву про відмову від позову, дійшов висновку, що провадження у справі підлягає закриттю з наступних підстав.

Згідно з ч.1 ст.47 КАС України крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Відповідно до ч.6 ст.47 КАС України суд не приймає відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Відповідно до ч.1 ст.189 КАС України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Згідно ч.3 ст.189 КАС України про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Розглянувши заяву про відмову від позову, суд дійшов висновку, що відмова Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області від позову не суперечить закону, не порушує чиїх небудь прав, свобод чи інтересів та наявні підстави для її прийняття.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що провадження у справі підлягає закриттю.

Крім того, з матеріалів адміністративної справи судом встановлено, що під час звернення до суду з вищевказаною позовною заявою позивачем було сплачено судовий збір в розмірі 2102,00 грн., що підтверджується платіжним дорученням від 30.01.2020 року №82.

Відповідно до ч.1 ст.142 КАС України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що у зв`язку із відмовою позивача від позову наявні підстави для повернення на користь Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Керуючись ст.ст. 47, 142, 189, 238, 241, 256 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області від позову.

Закрити провадження у справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області (88000, вул. Болгарська, 2, м. Ужгород, код ЄДРПОУ 38629032) до Вищого професійного училища №34 м. Виноградів (90300, м. Виноградів, вул. Івана Франка, 116, Закарпатська область, код ЄДРПОУ 03068903) про застосування заходів реагування.

Повернути Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області судові витрати в розмірі 1051 (одна тисяча п`ятдесят одна) грн. 00 коп., що становить п`ятдесят відсотків сплаченого судового збору, згідно платіжного доручення № 82 від 30.01.2020 року, з Державного бюджету України.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано протягом 24 червня 2020 року.

СуддяЯ. М. Калинич

Дата ухвалення рішення24.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу89997016
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —260/312/20

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

Ухвала від 29.05.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

Ухвала від 06.02.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні