Ухвала
від 24.06.2020 по справі 926/1391/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

58000, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 14, тел. 55-09-34, е-mail: inbox@cv.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

п р о в і д к р и т т я п р о в а д ж е н н я у с п р а в і

24 червня 2020 року Справа № 926/1391/20

Суддя Ковальчук Тетяна Іванівна , розглянувши матеріали за позовом

Товариства з обмеженою відповідальністю "Енергогазрезерв" м. Черкаси,

до Відділу освіти, молоді та спорту Глибоцької селищної ради, смт. Глибока Чернівецької області,

про стягнення заборгованості у сумі 79976,41 грн.,

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Енергогазрезерв» , м. Черкаси, звернулося з позовом до Відділу освіти, молоді та спорту Глибоцької селищної ради, смт. Глибока Чернівецької області, про стягнення заборгованості по розрахунках за поставлений природний газ на суму 79976,41 грн.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що в порушення умов укладеного між сторонами договору постачання природного газу від 11.07.2019 № С/551-19/82 та додаткових угод до нього відповідач не здійснив в установлений строк оплату поставленого йому позивачем у січні 2020 року природного газу на суму 79976,41 грн.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.06.2020 позовну заяву ТОВ «Енергогазрезерв» передано на розгляд судді Ковальчук Т.І.

Дослідивши матеріали позовної заяви та надані документи, суд встановив, що позовна заява ТОВ «Енергогазрезерв» відповідає вимогам статей 162, 164 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до частини 3 статті 12 ГПК України для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи передбачене спрощене позовне провадження.

Статтею 247 ГПК України встановлено, що в порядку спрощеного провадження розглядаються малозначні справи, зокрема ті, в яких ціна позову не перевищує 500 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи, що справа, за вирішенням якої ТОВ «Енергогазрезерв» звернулося до господарського суду, є малозначною, зокрема, ціна позову не перевищує 500 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, господарський суд дійшов висновку, що справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Також, з огляду на введення на всій територі України карантину згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами, з метою мінімізації усного розгляду справи, суд визначає явку представників сторін в судове засідання не обов`язковою.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 162, 176, 234, 247, 249 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін. Участь представників сторін судовому засіданні визнати не обов`язковою.

3. Розгляд справи призначити у судовому засіданні на 11-00 год. 14 липня 2020 року. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14.

4. Зобов`язати позивача до дати першого судового засідання надіслати до суду:

- письмові пояснення щодо не підписання відповідачем акту № РН-0000620 приймання-передачі природного газу від 31.01.2020 та яким чином визначається обсяг поставленого природного газу у випадку, якщо акт приймання-передачі газу не підписаний споживачем;

- відповідь на відзив на позов, докази її надіслання відповідачеві.

5. Зобов`язати відповідача протягом 15-ти днів з дня вручення цієї ухвали надіслати до суду:

- відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову, докази їх надіслання позивачеві;

- надати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, якщо такі заперечення наявні.

6. Попередити відповідача , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (частина 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об`єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (частини 3, 4 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

8. Звернути увагу учасників процесу на те, що відповідно до частин 2, 4, 5 статті 91 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

При цьому, відповідно до вимог затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики № 55 від 07.04.2003 р. Національного стандарту України «Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003» на кожній сторінці наданого до матеріалів справи документу в копії повинна міститись відмітка про засвідчення, яка складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

9. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін останнім мати при собі документи, що підтверджують їх повноваження (стаття 60 ГПК України).

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу сторін на те , що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

ДО УВАГИ СТОРІН! Суд роз`яснює сторонам, що в зв`язку із встановленням згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами карантину сторони у даній справі можуть звернутися до господарського суду із заявою про розгляд справи без участі їх представників, про відкладення розгляду справи, про продовження строку для надання відзиву, відповіді на відзив, подання доказів, вчинення інших необхідних процесуальних дій.

Також учасники судового процесу мають можливість подати документи по справі (заяви, клопотання, пояснення, відзиви, витребувані документи тощо) в електронному вигляді на електронну адресу господарського суду (з накладенням електронного підпису), через особистий кабінет в підсистемі «Електронний суд» , або поштою.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Ухвала підписана 24.06.2020 р.

Суддя Т.І. Ковальчук

Дата ухвалення рішення24.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу89998988
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/1391/20

Судовий наказ від 06.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Рішення від 14.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 24.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні