Ухвала
від 23.06.2020 по справі 947/23493/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/23493/19

Провадження № 1-кс/947/8824/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.06.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018160480004914 від 27.12.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до клопотання, підставою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали свідчення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якого 06.09.2018 за адресою АДРЕСА_1 виявлено та вилучено пакет, в якому знаходилась порошкоподібна речовина рожевого кольору, яка відповідно до висновку експерта № 2214-Х від 09.11.2018 є особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он), масою 0,254 грам.

Під час допиту ОСОБА_5 встановлено, що вищевказану наркотичну речовину останній замовив на інтернет-сайті 1, грошові кошти в якості оплати відправляв на електронний гаманець платіжної системи банківських переказів «EasyPay», а відомості про місцезнаходження наркотичної речовини отримав на сайті 1, після чого забрав її біля будинку № 28 по вулиці Академіка Корольова в місті Одеса для особистого вживання.

В подальшому слідством встановлено, що невстановлені особи за допомогою Інтернет сайтів з доменним ім`ям 1 та 2 систематично збувають в місті Одесі та Одеській області особливо небезпечну психотропну речовину наркозалежним особам, шляхом розміщення її у таємних схованках (закладках).

Слідчим слідчого Управління Головного Управління Національної поліції в Одеській області 30.07.2019 на інтернет-сайті 1 під час проведення контролю за вчиненням злочину, у вигляді оперативної закупки, від ОСОБА_6 отримано пакет, в якому знаходилась речовина світло-синього кольору, яка відповідно до висновку експерта № 1701-Х від 30.10.2019 є особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он), масою 0,214 г.

Органом досудового розслідування встановлено, що оплата за особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он) здійснюється через використання електронних гаманців платіжної системи банківських переказів «EasyPay» (Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Контрактовий дім», ідентифікаційний код юридичної особи 35442539).

Шляхом огляду Інтернет сайтів з доменним ім`ям 1 та 2, встановлено номери таких гаманців: НОМЕР_1 ; НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 .

Слідчим слідчого Управління Головного Управління Національної поліції в Одеській області від (Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Контрактовий дім») отримано інформацію, що грошові кошти з вищевказаних гаманців акумулюються на банківські картки (рахунки) Приватного акціонерного товариства «Банк Восток» ( код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 26237202); Акціонерного товариства "ОТП Банк" ( код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 21685166), Акціонерного товариства комерційний банк «Приватбанк» (код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 21133352), Акціонерного товариства «Райффайзен Банк Аваль» (код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 14305909), Акціонерного товариства "Укргазбанк" (код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 23697280); Акціонерного товариства «Укрсиббанк» (код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 09807750), Акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України 21133352).

Під час проведення досудового розслідування провадження було виконано наступне: за клопотанням слідчого, слідчим суддею винесено 20 ухвал про тимчасовий до речей і речей; проведено 20 тимчасових доступів до документів, які зберігаються в операторах телекомунікації, банківських установах, ДПС та Пенсійного фонду України; проведено контроль за вчиненням злочину, у вигляді оперативної закупки; отримано висновок експерта за результатами проведення експертизи наркотичних засобів; проведено негласні слідчі (розшукові) дії, відносно 18 осіб ( зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, зняття інформації з електронних інформаційних систем, спостереження за особою, аудіо-, відеоконтроль особи та інші); проведено негласну слідчу (розшукову) дію у вигляді обстеження публічно недоступного місця з метою встановлення технічних засобів аудіо-, відеоконтролю особи; на даний час негласні (слідчі) розшукові дії ще проводяться.

У даному кримінальному провадженні виконано ряд слідчих дій, спрямованих на отримання та перевірку отриманих доказів у ньому. Разом з тим, прийняти кінцеве рішення у 18-ти місячний термін не надається за можливе, оскільки необхідно провести додаткові слідчі (розшукові) дії, а саме: розсекретити матеріали негласних слідчих (розшукових) дій; звернутись із запитом про міжнародну правову допомогу до республіки Сейшельські острови; звернутись з клопотанням до слідчого судді Одеського апеляційного суду, щодо отримання дозволів на проведення негласних слідчих (розшукових) дій; продовжити проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій; отримати документи, в тому числі електронні, від республіки Сейшельські острови в порядку запиту про міжнародну правову допомогу; здійснити аналіз документів, отриманих в травні поточного року від банківських установ під час тимчасового доступу до речей і документів; звернутись з клопотанням до слідчого судді про надання дозволів проведення обшуків за місцями здійснення діяльності та проживання осіб, які причетні до вчинення кримінального правопорушення; скласти повідомлення про підозру особам, які причетні до вчинення цього кримінального правопорушення.

Здійснити вказані процесуальні дії, в межах вісімнадцяти місячного строку не є можливих, в силу наявності великого обсягу слідчої та оперативної роботи; особи, що мають відношення до вчинення цього злочину конспірують свою діяльність, щоденно, за грошові кошти отримують від сторонніх осіб нові банківські карти, на які акумулюють грошові кошти від буту наркотичних засобів.

Враховуючи викладене, виникла необхідність у продовженні строків досудового розслідування на дванадцять місяців у кримінальному провадженні № 12018160480004914 від 27.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст.307 КК України до повідомлення особі про підозру.

Від слідчого надійшла заява про розгляд клопотання без його участі.

Дослідивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно до п. 3 абзацу 2 ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченомупараграфом 4 глави 24цього Кодексу.Прицьомузагальний строкдосудовогорозслідуванняне можеперевищувати: 1)двохмісяцівіз дняповідомленняособіпро підозруувчиненнікримінального проступку; 2)шестимісяцівіз дняповідомленняособіпро підозруувчиненнізлочину невеликоїабосередньоїтяжкості; 3)дванадцяти місяцівіз дняповідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Як вбачається з матеріалів, долучених до клопотання, в рамках даного кримінального провадження проведено комплекс процесуальних дій, спрямованих на встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, згідно вимог ст. 91 КПК України.

На теперішній час, для прийняття законного та обґрунтованого рішення за вказаними матеріалами досудового розслідування необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій, перелік яких міститься в клопотанні сторони обвинувачення.

Слідчий суддя вважає обґрунтованими доводи сторони обвинувачення в частині наявності необхідності у виконанні вказаних слідчий та процесуальних дій, оскільки їх проведення забезпечить повноту та всебічність досудового розслідування, а отримані в результаті проведення таких дій відомості, можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження.

Разом з тим, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає за доцільне продовжити строк досудового розслідування строком на три місяці, оскільки вказаний строк буде достатнім для проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій.

Таким чином, враховуючи, що отримані в результаті проведення вищевказаних слідчих та процесуальних дій відомості можуть бути використані як докази в рамках даного кримінального провадження на підтвердження, зокрема, факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання сторони обвинувачення, слідчий суддя приходить до переконання, що подане клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.219,294, 295-1,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018160480004914 від 27.12.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, в якому особі не повідомлено про підозру, на три місяці, тобто до 27.09.2020 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —947/23493/19

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 19.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 19.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 09.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.02.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні