Ухвала
від 25.06.2020 по справі 612/3/20
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/3/20

1-кп/612/11/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 червня 2020 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Близнюки клопотання прокурора про проведення судового засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191, ч. 2 ст.364 КК України у режимі дистанційного судового провадження (відеоконференції),-

встановив:

В провадженні Близнюківського районного суду Харківської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191, ч. 2 ст.364 КК України.

В судове засідання, призначене на 25.06.2020 свідок ОСОБА_7 не з`явився.

Ухвала суду від 09.06.2020 року про привід свідка ОСОБА_7 Близнюківським ВП Лозівського ВП ГУНП в Харківській області не виконана.

Прокурор у судовому засіданні заявив клопотання про проведення судового засідання за цим кримінальним провадженням у режимі дистанційного судового провадження (відеоконференції).

Вислухавши думку прокурора, обвинуваченого, його захисника та представника другого потерпілого, суд дійшов наступного.

Згідно зі ст. 318 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК) судовий розгляд має бути проведений і завершений протягом розумного строку. Судовий розгляд здійснюється в судовому засіданні з обов`язковою участю сторін кримінального провадження, крім випадків, передбачених цим кодексом.

Відповідно до абз. 6 пункту 20-5 розділу XI «Перехідні положення» КПК, тимчасово, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), встановлено особливості судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальних провадженнях та розгляду окремих питань під час судового провадження. Згідно з названим пунктом розгляд питань, віднесених до повноважень суду (крім розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою) за його рішенням, прийнятим із власної ініціативи або за клопотанням сторони кримінального провадження, може бути проведено у режимі відеоконференції, про що повідомляються сторони кримінального провадження у порядку, визначеному статтею 135 КПК. Згідно з абз. 8 названого пункту, проведення судового засідання у режимі відеоконференції, у тому числі під час судового провадження, здійснюється на умовах, визначених абз. 7 цього пункту, з дотриманням правил, передбачених ч. 3-9 ст. 336 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку, встановленому законом.

Враховуючи відповідні обмежувальні заходи, неявку свідка ОСОБА_7 , а також зважаючи на необхідність дотримання судом розумних строків у цьому кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне здійснювати дистанційне судове провадження у цьому кримінальному провадженні в режимі відеоконференції під час трансляції з Кегичівським районним судом Харківської області.

Таким чином клопотання прокурора є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись п. 20-5 розділу XI «Перехідні положення» КПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання прокурора про проведення судового засідання у кримінальному провадженні у режимі дистанційного судового провадження (відеоконференції) задовольнити.

Відкласти судове засідання на 11 год. 00 хв. 16 липня 2020 року.

Провести судове засідання 16 липня 2020 року о 11 год. 00 хв. у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191, ч. 2 ст.364 КК України, в приміщенні Близнюківського районного суду Харківської області, за адресою: Харківська область, смт. Близнюки, вул.. Свободи, 46-а, із урахуванням карантинних заходів, у режимі дистанційного судового провадження (відеоконференції) під час трансляції із Кегичівським районним судом Харківської області: Харківська область, смт. Кегичівка, вул, Миру, 26.

Доручити Кегичівському районному суду Харківської області забезпечити проведення відеоконференції за участю свідка ОСОБА_7 , вручивши пам`ятку свідка.

Копію ухвали про розгляд справи у режимі відеоконференції негайно направити Кегичівському районному суду Харківської області для організації її виконання, та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і окремому оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90042773
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191, ч. 2 ст.364 КК України у режимі дистанційного судового провадження (відеоконференції

Судовий реєстр по справі —612/3/20

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Ухвала від 15.07.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Костенко В. Г.

Постанова від 17.11.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Постанова від 17.11.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 13.09.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 30.08.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 30.08.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 25.05.2021

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Курило О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні