Ухвала
від 24.06.2020 по справі 127/12829/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/12829/20

Провадження 2/127/1982/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2020 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Луценко Л.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Злагода-94" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за проведений капітальний ремонт з утеплення фасаду житлового будинку, -

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області звернувся позивач з вищезазначеною позовною заявою. Однак дана позовна заява не відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України з огляду на таке.

1) Відповідно до п.2 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

У позовній заяві вказаза адреса відповідача - АДРЕСА_1 . Однак відповідно до відповіді Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради від 23.06.2020 року відповідач з 16.09.2016 року знятий з реєстрацції за вказаною адресою місця проживання у звязку із вибуттям до с. Агрономічне, Вінницький район, Вінницька область.

Позивачу, відтак, необхідно уточнити правильне місце проживання відповідача для забезпечення наженого і своєчасного розгляду справи.

2) Згідно з ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом (ч.2 ст.95 ЦПК України).

Згідно ч.4 ст.95 ЦПК України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Відповідно до ч.5 ст.95 ЦПК України учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Натомість, позивачем долучено неналежним чином засвідчені копії доказів.

Крім цього, до матеріалів позовної заяви представником позивача не додано статут ОСББ "Злагода-94", додатки №1,2 до протоколу №4 від 12.07.2017 року, докази фактичного виконання робіт з утеплення фасаду будинку.

Також суд звертає увагу на те, що позивачем надано акт здавання-приймання виконаних робіт, який не підписано замовником.

3) Згідно з п.6 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору.

Натомість позивачем не зазначено, чи здійснено заходи щодо досудового врегулювання даного спору, чи звертались представники позивача усно, письмово до відповідача з приводу виниклих правовідносин тощо.

4) Згідно з п.7 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися. Позивачем не зазначено, чи вживалися заходи забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо так, то які.

Відповідно до ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Згідно з ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин, дану позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.95, 175, 177, 185, 260, 261 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Матеріали позовної заяви об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Злагода-94" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за проведений капітальний ремонт з утеплення фасаду житлового будинку- залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У разі неусунення вказаних недоліків, дана позовна заява буде вважатися неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення24.06.2020
Оприлюднено26.06.2020
Номер документу90049864
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/12829/20

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Іщук Т. П.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні