Постанова
від 26.06.2020 по справі 164/669/20
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/669/20

п/с 3-в/164/3/2020

п о с т а н о в а

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 червня 2019 року Смт. Маневичі

Маневицький районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді - Токарської І.С.,

з участю: секретаря Панасюк Ю.В.,

прокурора Холейко К.І.,

старшого інспектора Маневицького РС філії ДУ Центр пробації в Волинській області Галас Н.В.,

правопорушника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Маневичі подання старшого інспектора Маневицького РС філії ДУ Центр пробації в Волинській області Галас Н.В. про заміну громадських робіт штрафом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

Старший інспектор Маневицького РС філії ДУ Центр пробації в Волинській області Галас Н.В. звернулася в суд із вказаним поданням, яке обґрунтувала тим, що 10 червня 2020 року на виконання в Маневицький районний сектор надійшла постанова Маневицького районного суду Волинської області від 14 травня 2020 року про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у виді 40 годин громадських робіт. 11 червня 2020 року з порушником було проведено бесіду та ознайомлено з порядком, умовами відбування адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, відповідальністю за ухилення, про що складено відповідну довідку. Однак того ж дня ОСОБА_1 у письмовому поясненні повідомив, що не має наміру відпрацьовувати громадські роботи, оскільки хоча офіційно не працевлаштований, не має часу для відпрацювання громадських робіт, тому інспектор просила суд невідбутий термін громадських робіт строком 40 годин замінити штрафом з розрахунку чотири години громадських робіт дорівнюють одному неоподаткованому мінімуму доходів громадян.

В судовому засіданні старший інспектор Маневицького РС філії ДУ Центр пробації в Волинській області Галас Н.В. подання підтримала, просила задовольнити.

Прокурор щодо задоволення подання заперечила.

Правопорушник ОСОБА_1 просив подання задоволити.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, суд приходить наступних висновків.

Згідно ст. 321-4 КУпАП у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом. Заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу. Розмір штрафу в такому разі визначається із розрахунку, що чотири години невідбутих громадських робіт дорівнюють одному неоподатковуваному мінімуму доходів громадян. Заміна громадських робіт арештом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливості застосування штрафу. Строк арешту визначається із розрахунку, що одна доба арешту дорівнює п`яти годинам невідбутих громадських робіт, але не може перевищувати п`ятнадцять діб.

В судовому засіданні встановлено, що на виконання в Маневицький районний сектор пробації 10 червня 2020 року надійшла постанова Маневицького районного суду від 14 травня 2020 року про накладення на ОСОБА_1 адміністративного стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт.

Як вбачається із матеріалів доданих до подання, 11 червня 2020 року з ОСОБА_1 було проведено бесіду та ознайомлено з порядком і умовами відбування адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, відповідальністю за ухилення, про що складено відповідну довідку.

Однак, з матеріалів особової справи № 4/2020, заведеної на ОСОБА_1 з приводу виконання постанови Маневицького районного суду Волинської області від 14 травня 2020 року, обставин які б свідчили про ухилення правопорушника від відбування громадських робіт, не встановлено.

Також в судовому засіданні не встановлено об`єктивних даних, які підтверджують ухилення ОСОБА_1 від відбування адміністративного стягнення.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить висновку про відмову в задоволенні подання.

Керуючись ст. 321-4 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні подання старшого інспектора Маневицького РС філії ДУ Центр пробації в Волинській області Галас Н.В. про заміну громадських робіт штрафом ОСОБА_1 - відмовити.

На постанову може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду через Маневицький районний суд Волинської області протягом десяти діб з дня її проголошення.

Суддя Маневицького районного суду І.С. Токарська

Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено26.06.2020
Номер документу90053665
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —164/669/20

Постанова від 24.07.2020

Адмінправопорушення

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Постанова від 26.06.2020

Адмінправопорушення

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Постанова від 14.05.2020

Адмінправопорушення

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Постанова від 07.05.2020

Адмінправопорушення

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні