Ухвала
від 25.06.2020 по справі 522/11912/19
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/11912/19

Провадження №2/523/687/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" червня 2020 р. м. Одеса

Суворовський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого судді - Аліна С.С.,

при секретарі - Вовкович І.В.,

розглянувши у судовому засіданні заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Потопальського С.М. про повернення до стадії підготовчого судового засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: ТОВ Аванта , Центр надання адміністративних послуг Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області в особі державного реєстратора Марушак Юлії Валеріївни, приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовської Наталії Юріївни про визнання правочину недійсним та про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Суворовського районного суду міста Одеси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: ТОВ Аванта , Центр надання адміністративних послуг Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області в особі державного реєстратора Марушак Юлії Валеріївни, приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовської Наталії Юріївни про визнання правочину недійсним, про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

Від представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Потопальського С.М. надійшла до суду заява про повернення до стадії підготовчого судового засідання . Адвокат Потопальський С.М. пояснив суду про те, що в провадженні судді знаходиться цивільна справа №523/18398/19 за позовом ОСОБА_2 до ТОВ Аванта про усунення перешкод у користуванні майном, про звільнення нежитлових приміщень.

Також адвокат Потопальський С.М. пояснив суду про те, що позовні вимоги у цих справах стосуються одного і того самого предмету спора, у зв`язку з чим просить суд об`єднати вказані цивільні справи в одне провадження. Відповідно до ч.3 ст. 188 ЦПК України, об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ. Крім того, він звернувся до суду з письмовим клопотанням про витребування доказів від приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовської Наталії Юріївни, просить витребувати оригінал нотаріальної справи, яка містить оригінали договору позики грошей від 15.08.2016р., оригінал іпотечного договору від 15.08.2016р., оригінал договору про задоволення вимог іпотекодержателя від 15.08.2016р., договору про відступлення прав за договорами іпотеки та інші документи, які були укладені між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , щодо нерухомого майна, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , а також щодо нерухомого майна, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_2 - для огляду в судовому засіданні.

В обгрунтування вищевикладених обставин представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Потопальський С.М. надав до суду письмові клопотання.

У судове засідання представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Потопальський С.М. з`явився, заяву про повернення до стадії підготовчого судового засідання підтримав, просив задовольнити у повному обсязі.

У судове засідання з`явилася відповідачка ОСОБА_2 , заперечувала проти задоволення заяви про повернення до стадії підготовчого судового засідання.

Інші сторони у судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені судом належним чином.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява про повернення до стадії підготовчого судового засідання підлягає задоволенню.

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 09.09.2019 року відкрито провадження у справі № 522/11912/19 за правилами загального позовного провадження із призначенням підготовчого засідання на 06 листопада 2019 року на 10-00 годину.

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 13.11.2020 року закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до розгляду по суті на 03 грудня 2019 року об 14-00 годині.

Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод передбачено, що кожен має право на справедливий розгляд його справи.

Право на справедливий судовий розгляд, що гарантується Статтею 6 § 1, має здійснюватися відповідно до норм закону, що передбачають наявність у сторін судового розгляду ефективного судового захисту з метою захисту їх цивільних прав (Рішення Європейського суду з прав людини у справі ОСОБА_3 та інші проти Чеської Республіки).

Суд завжди займав визначне місце, забезпечуючи право на справедливий суд (Рішення Європейського суду з прав людини у справах Ейрі проти Ірландії та Станєв проти Болгарії. Ця гарантія є "одним з основних принципів будь-якого демократичного суспільства, відповідно до Конвенції" (Рішення Європейського суду з прав людини у справі Претто та інші проти Італії).

Відповідно до ч.1,2 ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно ч. 1 ст. 196 ЦПК Українии, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Суд вважає, що з метою надання можливості позивачу ОСОБА_1 та його адвокату Потопальському С.М. реалізувати свої процесуальні права в процесі підготовчого судового засідання, необхідно повернутися до стадії підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 197-200, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Потопальського С.М. про повернення до стадії підготовчого судового засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: ТОВ Аванта , Центр надання адміністративних послуг Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області в особі державного реєстратора Марушак Юлії Валеріївни, приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовської Наталії Юріївни про визнання правочину недійсним, про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно - задовольнити.

Ухвалу Суворовського районного суду м. Одеси від 13.11.2020 року про закриття підготовчого судового засідання - скасувати.

Повернутись до стадії підготовчого провадження у справі № 523/11912/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: ТОВ Аванта , Центр надання адміністративних послуг Овідіопольської районної державної адміністрації Одеської області в особі державного реєстратора Марушак Юлії Валеріївни, приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу Чужовської Наталії Юріївни про визнання правочину недійсним, про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, та призначити підготовче судове засідання на 01 липня 2020 року на 14 годину 30 хвилин у залі судових засідань № 8 (2-й поверх), в приміщенні Суворовського районного суду м. Одеси, вул. Чорноморського козацтва, 68.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана суддею 25.06.2020р.

Суддя: Аліна С.С.

Дата ухвалення рішення25.06.2020
Оприлюднено27.06.2020
Номер документу90064804
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —522/11912/19

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Постанова від 24.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 05.05.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні