Ухвала
від 26.06.2020 по справі 483/573/20
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/573/20

Провадження № 2/483/409/2020

У Х В А Л А

про витребування доказів

26 червня 2020 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Рак Л.М.

за участю секретаря Марчук І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в інтересах яких діє ОСОБА_4 до Чорноморської сільської ради об`єднаної територіальної громади Очаківського району Миколаївської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в інтересах яких діє ОСОБА_4 звернулися до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із позовом до Чорноморської сільської ради об`єднаної територіальної громади Очаківського району Миколаївської області, предметом якої є визнання права власності на будинки та земельні ділянки в порядку спадкування за заповітом після смерті батька ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою від 05 травня 2020 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Позивачі та їх представник ОСОБА_4 в підготовче судове засідання не з`явилися, представник позивачів надала заяву про розгляд справи в підготовчому судовому засіданні за її відсутності та відсутності позивачів, в якій крім того просила витребувати у державного нотаріуса Другої Миколаївської державної нотаріальної контори Миколаївської області Селецкої Н.П. копію спадкової справи відкриту після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник відповідача - Чорноморської сільської ради Очаківського району Миколаївської області в підготовче судове засідання не з`явився, до суду надійшла заява про розгляд справи за відсутності представника сільської ради.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України, у разі, якщо в отриманні доказів у сторін та інших осіб, що приймають участь у справі є труднощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Таким чином, клопотання представника позивача про витребування доказів, на підставі ч. 1 ст. 84 ЦПК України, підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України, суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 198 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в інтересах яких діє ОСОБА_4 до Чорноморської сільської ради об`єднаної територіальної громади Очаківського району Миколаївської області про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом до 09 год. 00 хв. 21 серпня 2020 року.

Витребувати у державного нотаріуса Другої Очаківської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала підлягає виконанню протягом п`яти днів з дня її отримання.

Повідомити учасникам справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1420/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено27.06.2020
Номер документу90065882
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —483/573/20

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні