Ухвала
від 26.06.2020 по справі 755/8209/13-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/8209/13-ц

Провадження №: 6/755/813/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"26" червня 2020 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючої судді - Марфіної Н.В.,

за участі секретаря - Міроненко С.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за заявою Акціонерного товариства К.енерго , Приватного акціонерного товариства ДТЕК Київські Електромережі , боржник: ОСОБА_1 ,про заміну сторони її правонаступником, -

у с т а н о в и в:

28.05.2020 року заявники звернулись до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником та просять суд замінити стягувача АТ К.енерго на його правонаступника ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі у справі №755/8209/13-ц. Вимоги заяви мотивовано тим, що Дніпровським районним судом міста Києва видано судовий наказ від 07.05.2013 року №755/8209/13-ц, відповідно до якого із ОСОБА_1 стягнуто на користь ПАТ Київенерго 1661,91 грн.. На виконання вимог ЗУ Про ринок електричної енергії від 13.04.2017 року №2019, загальними зборами акціонерів ПАТ Київенерго від 13.11.2017 року прийнято рішення про реорганізацію ПАТ Київенерго шляхом виділу з нього ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі . Заявники звертають увагу суду про те, що стягувач зі збереженням організаційно - правової форми товариства змінив найменування на Акціонерне товариство К.енерго , що не є перетворенням юридичної особи у розумінні ст. 108 КК України. Посилаючись на положення ст. 109 ЦК України, п. 2.3. Статуту, дані Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Закону України Про ринок електричної енергії заявники вказують, що ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі є правонаступником ПАТ К.енерго . Крім того, перехід права вимоги від стягувача до його правонаступника підтверджується розподільчим балансом. Враховуючи положення ст. 442 ЦПК України та ст. 15 Закону України Про виконавче провадження заявники просять задовольнити їх заяву про заміну сторони її правонаступником.

Заявники та боржник в судове засідання не з`явились, у змісті заяви міститься клопотання стягувача про розгляд справи за відсутності представника.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 442 ЦПК України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд, вивчивши матеріали справи, оцінивши наявні у справі докази, приходить до висновку про те, що заява підлягає до задоволення, з огляду на наступне.

Судом встановлено, що 07.05.2013року Дніпровським районним судом м. Києва у справі №755/8209/13-цбув виданий судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Київенерго заборгованості за спожиту електричну енергію з урахуванням 3% річних та інфляційною складовою у загальному розмірі 1547,21грн., а також стягнуто з боржника судовий збір у розмірі 114,70грн.

За змістом п. 2.3. Статуту ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі , товариство є правонаступником ПАТ Київенерго в частині переданих йому майна, прав та обов`язків згідно з розподільчим балансом, а також в частині прав та обов`язків, що визначені ч. 13 розділу XVIII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про ринок електричної енергії .

Відповідно до ч. 13 розділу XVIII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про ринок електричної енергії , у разі відокремлення оператор системи розподілу є правонаступником в частині прав та обов`язків пов`язаних із провадженням діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом та із провадженням діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами за договорами на постачання електричної енергії та про користування електричною енергією.

Згідно даних копії Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі є правонаступником ПАТ Київенерго .

Як вбачається з матеріалів справи, ПАТ Київенерго було реорганізовано шляхом виділу ПАТ ДТЕК Київські Електромережі , що підтверджується наявною в матеріалах справи копією Витягу з підсумкового (завершального) розподільчого балансу ПАТ Київенерго , що реорганізується шляхом виділу ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі .

Відповідно до положень ч. 1 ст. 109 ЦК України, виділом є перехід за розподільчим балансом частини майна, прав та обов`язків юридичної особи до однієї або кількох створюваних нових юридичних осіб.

За змістом копії витягу з Акту приймання-передачі судових рішень (судових наказів, виконавчих документів тощо) про стягнення заборгованості (де ПАТ Київенерго є стягувач) між ПАТ Київенерго та ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі , за порядком номером 1108передано від ПАТ Київенерго до ПрАТ ДТЕК Київські Електромережі матеріали стосовно стягнення з ОСОБА_1 заборгованості згідно судового наказу від 07.05.2013року у справі №755/8209/13-ц.

Згідно ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Враховуючи викладені обставини та зазначені норми чинного законодавства України вбачається наявність достатніх підстав для задоволення заяви про заміну сторони її правонаступником, оскільки фактично відбулась заміна сторони у зобов`язанні, яке виникло на підставі рішення суду, що зумовлює здійснення заміни сторони виконавчого провадження на його правонаступника, з дотриманням порядку, визначеному ч. 1 ст. 442 ЦПК України, адже виходячи зі змісту процесуального законодавства процесуальне правонаступництво це заміна сторони у справі іншими особами у зв`язку з переходом до цих осіб матеріальних прав і обов`язків попередньої особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 442, 353-355 ЦПК України, ст. 109 ЦК України, ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , суд, -

п о с т а н о в и в :

Заяву Акціонерного товариства К.енерго , Приватного акціонерного товариства ДТЕК Київські Електромережі , боржник: ОСОБА_1 ,про заміну сторони її правонаступником - задовольнити.

Замінити стягувача Публічне акціонерне товариство Київенерго (01001, м. Київ, пл. І.Франка, 5, ЄДРПОУ 00131305) на його правонаступника - Приватне акціонерне товариство ДТЕК Київські Електромережі (04655, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 20; ЄДРПОУ 41946011), у виконавчому документі, який виданий в межах розгляду цивільної справи №755/8209/13-цза заявою Публічного акціонерного товариства Київенерго до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Дніпровський районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У відповідності до п/п 15.5) п/п 15 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а саме Дніпровський районний суд м. Києва.

Суддя -

Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено28.06.2020
Номер документу90068105
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони її правонаступником

Судовий реєстр по справі —755/8209/13-ц

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Судовий наказ від 07.05.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Вернидубов Я. І.

Ухвала від 07.05.2013

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Вернидубов Я. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні