Рішення
від 26.06.2020 по справі 902/541/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"26" червня 2020 р. Cправа № 902/541/20

Суддя Господарського суду Вінницької області Міліціанов Р.В., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ", вул. Пирогова, 131, м. Вінниця, 21037, код - 41835359

до: Відділу освіти Бершадської районної державної адміністрації, вул. Героїв України, 23, м. Бершадь, Вінницька область, 24400, код - 02141294

про стягнення 629 478,72 грн

В С Т А Н О В И В :

27.05.2020 року до Господарського суду Вінницької області надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" до Відділу освіти, фізичної культури та спорту Бершадської районної державної адміністрації Вінницької області про стягнення 629 478,72 грн заборгованості за спожиту електричну енергію за договором про постачання електричної енергії споживачу № БЕ-130201 від 27.11.2019 року.

Правовими підставами звернення до суду позивача із вказаним позовом стало неналежне виконанням відповідачем зобов`язань за договором про постачання електричної енергії споживачу № БЕ-130201 від 27.11.2019 року в частині оплати за спожиту електроенергію, в зв`язку з чим утворилась заборгованість в розмірі 629 478,72 грн.

Ухвалою суду від 01.06.2020 року відкрито провадження у справі. постановлено здійснити розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами (без проведення судового засідання).

Судом встановлено сторонам строк на вчинення процесуальних дій до 25.06.2020 року.

Позивачем та відповідачем отримано ухвалу суду 04.06.2020 року, що підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення (а.с. 92, 93).

16.06.2020 року до суду надійшов відзив на позов (вх. №01-34/5447/20), у якому відповідач просить замінити належного відповідача, позов задовольнити частково, відмовити у задоволенні позову в частині стягнення судових витрат.

Також, відповідач підтверджує фактичне споживання електроенергії на вказану позивачем суму, зазначає про повний розрахунок за березень 2020 року, надає докази на підтвердження намірів укласти Договір на постачання електроенергії з іншою особою (ТОВ "Енергогазрезерв"), який було розірвано, вказує. що постачання електроенергії здійснювалось виключно ТОВ "ЕНЕРА ВІННИЦЯ".

18.06.2020 року до суду надійшла відповідь на відзив (вх. №01-34/5553/20), у якій позивач спростовує позицію відповідача відносно розрахунку у березні 2020 року, оскільки платіж здійснено на підставі рахунку БЕ-130201/138268/1 від 30.04.2020 року, вказує. що часткова оплата та підписаний акт звірки свідчить про визнання заборгованості.

Таким чином, сторони скористалася процесуальними правами стосовно висловлення позицій по суті спору та надання відповідних доказів.

Статтею 42 Господарського процесуального кодексу України визначено права та обов`язки учасників судового процесу, зокрема учасники справи зобов`язані: виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази тощо.

Також суд зазначає, що відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Законом України від 17.07.1997, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Перебіг строків судового розгляду у цивільних справах починається з часу надходження позовної заяви до суду, а закінчується ухваленням остаточного рішення у справі, якщо воно не на користь особи (справа "Скопелліті проти Італії" від 23.11.1993), або виконанням рішення, ухваленого на користь особи (справа "Папахелас проти Греції" від 25.03.1999).

Обов`язок швидкого здійснення правосуддя покладається, в першу чергу, на відповідні державні судові органи. Розумність тривалості судового провадження оцінюється в залежності від обставин справи та з огляду на складність справи, поведінки сторін, предмету спору. Нездатність суду неефективно протидіяти недобросовісно створюваним учасниками справи перепонам для руху справи є порушенням частини 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (параграфи 66, 69 рішення Європейського суду з прав людини від 08.11.2005 у справі "Смірнова проти України").

Суд нагадує, що роль національних судів полягає у швидкому та ефективному розгляді справ (&51 рішення Європейського суду з прав людини від 30.11.2006 у справі "Красношапка проти України").

Суд нагадує, що це роль національних судів - організовувати судові провадження таким чином, щоб вони були без затримок та ефективними (див.рішення Суду у справі Шульга проти України, no. 16652/04, від 02.12.2010).

До того ж організація провадження таким чином, щоб воно було швидким та ефективним, є завданням саме національних судів (див. рішення Суду у справі Білий проти України, no. 14475/03, від 21.10.2010).

Враховуючи отримання сторонами ухвали суду про відкриття провадження у справі, в якій встановлено час на вчинення процесуальних дій, з огляду на наявність доказів завчасного її отримання, суд вирішив розглянути справу за наявними доказами.

З`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, судом встановлено наступне.

27.11.2019 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" (Постачальник) та Відділом освіти, фізичної культури та спорту Бершадської районної державної адміністрації (Споживач) укладено Договір про постачання електричної енергії споживачу № БЕ-130201 (а.с. 11-15).

Відповідно п. 2.1 Договору Постачальник продає електричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами договору.

Згідно п. 2.2 Договору обов`язковою умовою для постачання електричної енергії Споживачу є наявність у Споживача укладеного в установленому порядку з оператором системи договору про надання послуг з розподілу, на підставі якого Споживач набуває право отримувати послуги з розподілу електричної енергії.

За змістом п. 3.1 Договору початок постачання електричної енергії Споживачу здійснюється з моменту укладання цього Договору. Споживач має право змінювати Постачальника без сплати будь-яких штрафних санкцій на користь такого Постачальника у разі дострокового розірвання договору.

Для забезпечення безперервного надання послуг з постачання електричної енергії Споживачу Постачальник зобов`язується здійснювати своєчасну закупівлю електричної енергії в обсягах, що за належних умов забезпечить задоволення попиту на споживання електричної енергії Споживачем (п. 4.1 Договору).

Споживач розраховується з Постачальником за спожиту електричну енергію за цінами (тарифами), що визначаються відповідно до методики (порядку), затвердженої Регулятором згідно з обраною Споживачем комерційною пропозицією, яка є Додатком 2 до Договору (п. 5.1 Договору).

Спосіб визначення ціни за електричну енергію зазначається в комерційній пропозиції Постачальника (п. 5.2 Договору).

Інформація про діючу ціну на електричну енергію Постачальника має бути розміщена на офіційному веб-сайті Постачальника не пізніше ніж за 20 днів до дати її застосування із зазначенням порядку її формування (п. 5.3 Договору).

Відповідно п. 5.4 Договору ціна (тариф) на електричну енергію має зазначатися Постачальником у рахунках на оплату спожитої електричної енергії за договором у тому числі її зміни.

У випадку застосування до Споживача диференційованих цін (тарифів) на електричну енергію суми вказані в рахунках відображають середню ціну, обчислену на базі різних диференційованих цін (тарифів).

Розрахунковим періодом за договором є календарний місяць (п. 5.6 Договору).

Розрахунки Споживача за договором здійснюються на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання Постачальника.

Оплата вважається здійсненою після того, як на спецрахунку Постачальника надійшла вся сума коштів. Спецрахунок Постачальника зазначається у платіжних документах Постачальника, у тому числі у разі його зміни (п. 5.7. Договору).

Згідно п. 5.8 Договору оплата рахунка Постачальника за договором має бути здійснена Споживачем у строки, визначені в рахунку, але не менше 5 робочих днів від дати отримання Споживачем цього рахунка, або протягом 5 робочих днів строку оплати, зазначеного в комерційній пропозиції прийнятої Споживачем.

Всі платіжні документи, що виставляються Постачальником Споживачу мають містити чітку інформацію про суму платежу, порядок та строки оплати, що погоджені сторонами цього договору, а також інформацію щодо адреси, телефонів, офіційних веб-сайтів для отримання інформації про подання звернень, скарг та претензій щодо комерційної якості постачання електричної енергії та надання повідомлень про загрозу електробезпеки.

Відповідно п. 5.9 Договору якщо Споживач не здійснив оплату за договором в строки передбачені комерційною пропозицією Постачальник має право здійснити заходи з припинення постачання електричної енергії Споживачу у порядку, визначеному ПРРЕЕ (з урахуванням особливостей встановлених для вразливих споживачів).

Згідно п. 13.2 договір укладається на строк, зазначений в комерційній пропозиції, яку обрав Споживач та набуває чинності з дати подання Споживачем заяви-приєднання. Умови цього договору починають виконуватись з дати початку постачання електричної енергії, зазначеної Споживачем у заяві-приєднання.

На виконання умов договору № БЕ-130201 від 27.11.2019 року Відділом освіти, фізичної культури та спорту Бершадської районної державної адміністрації (Споживач) підписано заяву приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг (Додаток № 1) (а.с. 15-19, т. 1).

Також, між сторонами до укладеного договору підписано комерційну пропозицію № 1.1.2.1 (Додаток № 2 до Договору), за умовами якої сторонами погоджено ціну, спосіб надання послуг, територію здійснення діяльності оператора, термін надання рахунку за спожиту електричну енергію, штрафні санкції, термін дії договору, інші умови тощо (а.с.20-22, т. 1).

За твердженням позивача відповідачу щомісячно з січня по квітень 2020 року виставлялись рахунки - фактури на оплату за поставку електричної енергії та надавались акти приймання-передавання товарної продукції - активної електричної енергії (а.с. 23-30, т. 1).

За період з січня по квітень 2020 року відповідачем спожито електричну енергію в розмірі 740285 кВт/год на загальну суму 1 377 982,62 грн, що підтверджується довідкою щодо сальдових оборотів по споживачу за календарний період станом на 03.12.2019 року (а.с. 38, т. 1).

Відповідачем частково проведено розрахунок за послуги електропостання електричної енергії на суму 656 470,23 грн, що підтверджується банківськими виписками по особовому рахунку, які долучено до матеріалів справи (а.с. 39-47, т. 1).

Як зазначає позивач, відповідачем прийнято на підставі актів прийняття-передавання товарної продукції - активну електричну енергію (а.с. 23-26, т. 1).

Однак, відповідачем здійснено часткову оплату за спожиту електричну енергію. Заборгованість відповідача перед позивачем становить 629 478,12 грн.

З врахуванням встановлених обставин суд дійшов наступних висновків.

Стаття 11 Цивільного кодексу України вказує, що цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки, й серед підстав виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, передбачає договори та інші правочини.

Як зазначено в ст. 174 Господарського кодексу України, господарські зобов`язання можуть виникати, зокрема, із господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать.

Частиною 2 статті 275 Господарського кодексу України передбачено, що відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається.

Окремим видом договору енергопостачання є договір постачання електричної енергії споживачу. Особливості постачання електричної енергії споживачам та вимоги до договору постачання електричної енергії споживачу встановлюються Законом України "Про ринок електричної енергії".

На виконання вимог Закону щодо відокремлення оператора системи розподілу від постачання електричної енергії, створено ТОВ "ЕНЕРА ВІННИЦЯ", яке згідно отриманої ліцензії (Постанова НКРЕКП від 14.06.2018р. № 429) з 01.01.2019 року почало здійснювати діяльність з постачання електричної енергії юридичним та фізичним (побутовим) споживачам.

У відповідності до ч. 30 ст. 1 Закону електропостачальник - суб`єкт господарювання, який здійснює продаж електричної енергії за договором постачання електричної енергії споживачу.

Згідно до ч.2 ст.56 Закону України "Про ринок електричної енергії" договір постачання електричної енергії споживачу укладається між електропостачальником та споживачем та передбачає постачання всього обсягу фактичного споживання електричної енергії споживачем у певний період часу одним електропостачальником. Постачання електричної енергії споживачам здійснюється за вільними цінами.

Відповідно ч. 6 ст. 56 Закону України "Про ринок електричної енергії" постачання електричної енергії електропостачальниками здійснюється з дотриманням правил роздрібного ринку (надалі - ПРРЕЕ).

Відповідно до п. 1.2.7. ПРРЕЕ Постачання електричної енергії здійснюється електропостачальником на підставі договору про постачання електричної енергії споживачу, який розробляється електропостачальником на 2 основі Примірного договору про постачання електричної енергії споживачу (додаток 5 до цих Правил) та укладається в установленому цими Правилами порядку.

Положенням п. 3.2.1. ПРЕЕ передбачено, що Споживач перед укладенням договору про постачання електричної енергії споживачу має ознайомитись з умовами постачання електричної енергії, правами та обов`язками, обрати відповідну комерційну пропозицію та зазначити її у заяві-приєднані до умов договору. Обрана споживачем комерційна пропозиція є додатком до укладеного відповідним електропостачальником та споживачем договору.

Згідно зі ст. 526 Цивільного кодексу України, ст.193 Господарського кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цих Кодексів, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно зі ст. 712 Цивільного кодексу України за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання. До договору постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин сторін.

У відповідності до ч. 1 ст. 275 Господарського кодексу України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов`язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

Відповідно до ст. 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Статтями 610, 612 Цивільного кодексу України встановлено, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання). Боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Матеріали справи підтверджують неналежне виконання Відповідачем договірних зобов`язань щодо проведення розрахунків за спожиту електричну енергію, у встановлений Договором строк.

Виходячи з встановлених обставин справи та наведених вище законодавчих приписів, Позивачем правомірно заявлено до стягнення з Відповідача 629 478,12 грн грн заборгованості за спожиту електроенергію у березні 2020 року згідно рахунку-фактури №БЕ-130201/104248/1 від 31.03.2020 року та Акту №БЕ-130201/104248/1 приймання-передавання товарної продукції - активної електричної енергії від 31.03.2020 року.

Відповідачем визнано вимоги позову у вказаному розмірі та не надано доказів сплати вартості спожитої електроенергії згідно зазначених рахунку-фактури та Акту.

Згідно з ч.ч. 1-4 ст. 13 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

При цьому ч. 1 ст. 14 ГПК України встановлено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у господарських справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності (ч. 2 вказаної статті).

Натомість відповідачем не надано суду належних доказів на спростовування заявлених позовних вимог, в тому числі щодо проведення розрахунків, не надано власного розрахунку заборгованості, доказів повної сплати боргу тощо.

Згідно із ч.ч. 1, 3 ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ст.ст. 76, 77, 78, 79 ГПК України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування. Докази, одержані з порушенням закону, судом не приймаються. Достовірними є докази, на підставі яких можна встановити дійсні обставини справи. Достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

За вказаних обставин у сукупності, позов підлягає задоволенню у повному обсязі.

Судом з наданих відповідачем документів встановлено, що 12.03.2020 року Відділ освіти, фізичної культури та спорту Бершадської районної державної адміністрації було перейменовано у Відділ освіти Бершадської районної державної адміністрації.

Тому, на підставі ст. 48 ГПК України, належним відповідачем у справі та особою, з якої слід стягнути заборгованість є Відділ освіти Бершадської районної державної адміністрації.

Витрати позивача зі сплати судового збору в сумі 4 721,09 грн підлягають віднесенню на відповідача відповідно до ст. 129 ГПК України.

Оскільки, відповідач визнав суму заборгованості у відзиві на позов, на підставі ч. 1 ст. 130 ГПК України, позивачу слід повернути з Державного бюджету України 50% сплаченого судового збору.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.2, 3, 7, 8, 10, 11, 13, 14, 15, 18, 42, 45, 46, 73, 74, 76, 77, 78, 79, 80, 86, 91, 113, 118, 123, 126, 129, 232, 233, 236, 237, 238, 240, 241, 242, 326, 327, ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Відділу освіти Бершадської районної державної адміністрації (вул. Героїв України, 23, м. Бершадь, Вінницька область, 24400, код - 02141294) на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" (код - 41835359, у ВОУ АТ "Ощадбанк", UA543020760000026037301543121; вул. Пирогова, 131, м. Вінниця, 21037) 629 478,72 грн - заборгованості за спожиту електроенргію у березні 2020 року згідно Акту №БЕ-130201/104248/1 приймання-передавання товарної продукції - активної електричної енергії від 31.03.2020 року.

3. Стягнути з Відділу освіти Бершадської районної державної адміністрації (вул. Героїв України, 23, м. Бершадь, Вінницька область, 24400, код - 02141294) на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" (код - 41835359, у ВОУ АТ "Ощадбанк", UA893020760000026005300543121; вул. Пирогова, 131, м. Вінниця, 21037) 4 721,09 грн - відшкодування витрат по сплаті судового збору.

4. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" (код - 41835359, у ВОУ АТ "Ощадбанк", UA543020760000026037301543121; вул. Пирогова, 131, м. Вінниця, 21037) з Державного бюджету України 4 721,09 грн - судових витрат зі сплати судового збору, сплаченого згідно платіжного доручення №546 від 25.05.2020 року (оригінал знаходить у матеріалах справи).

5. Примірник судового рішення, скріплений гербовою печаткою суду, є підставою для повернення Товариству з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРА ВІННИЦЯ" (код - 41835359) з Державного бюджету України 4 721,09 грн.

6. Видати наказ після набрання судовим рішенням законної сили.

7. Примірник повного судового рішення, засвідчений гербовою печаткою суду надіслати позивачу, відповідачу - рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, особи, які не брали участь у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити рішення суду протягом 20 днів з дня складення повного судового рішення шляхом подачі апеляційної скарги до Північно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Вінницької області.

Повне рішення складено 26 червня 2020 р.

Роз`яснити, що згідно положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)" (реєстр.№3275) від 30.03.2020 року, який набрав чинності 02.04.2020 року, строк апеляційного оскарження продовжується на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на запобігання поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Суддя Міліціанов Р.В.

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - позивачу (вул. Пирогова, 131, м. Вінниця, 21037)

3 - відповідачу (вул. Героїв України, 23, м. Бершадь, Вінницька область, 24400)

Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено30.06.2020

Судовий реєстр по справі —902/541/20

Судовий наказ від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Судовий наказ від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Рішення від 26.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

Ухвала від 01.06.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Міліціанов Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні