Рішення
від 30.06.2020 по справі 439/640/20
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 439/640/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 червня 2020 року Бродівський районний суд Львівської області

в складі: головуючої - судді Бунда А.О.,

з участю секретаря Музичка Л.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Броди цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Вербівчицька сільська рада Бродівського району Львівської області про встановлення факту, що має юридичне значення,суд, -

в с т а н о в и в:

Заявник ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, в якій посилається на те, що його дружині ОСОБА_2 , на праві особистої власності належала земельна ділянка розміром 1,2961 га, що розташована на території Вербівчицької сільської ради Бродівського району Львівської області. ІНФОРМАЦІЯ_1 дружина заявника померла. Спадкоєцями після її смерті являється заявник та двоє неповнолітніх дітей. В установлений законом строк заявник звернувся у Бродівську нотаріальну контору за оформленням спадщини після смерті дружини. Однак оформити таку не може так як Державний акт на право власності на земельну ділянку видане на прізвище дружини ОСОБА_3 . Зазначає, те що ОСОБА_3 та ОСОБА_2 є одна і та ж особа підтверджується свідоцтвом про одруження, свідоцтвом про смерть, паспортом громадянина України, а також довідкою Вербівчицької сільської ради Бродівського району Львівської області. Тому із посиланням на вимоги ст.ст. 315-319 ЦПК України просить ухвалити рішення, яким встановити факт про те, що Державний акт на право власності на земельну ділянку серія ЛВ № 092199 від 01.04.2005 року, що виданий на прізвище ОСОБА_3 , належить ОСОБА_2 .

05.06.2020 відкрито провадження у справі.

В судове засідання учасники справи не з`явилися.

Заявник ОСОБА_1 подав суду заяву про розгляд справи у його відсутності, заяву про встановлення факту, що має юридичне значення підтримав, просить її задовольнити.

Представник заінтересованої особи - представник Вербівчицької сільської ради Бродівського району Львівської області в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності, з обставинами наведеними в заяві погодився.

Суд розглянув справу у відсутності учасників справи на підставі наявних у справі доказів, без фіксування судового засідання звукозаписувальними технічними засобами, що відповідає положенням ч.2 ст.247 ЦПК України.

Суд, з`ясувавши обставини справи та перевіривши їх доказами, приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме свідоцтва про смерть спадкодавця (а.с.7), свідоцтва про одруження (а.с.8) копії паспорта громадянина України (а.с.5) прізвище дружини заявника зазначено як ОСОБА_2 .

Однак, у в Державному акті на право власності на земельну ділянку серії ЛВ № 092199 від 01.04.2005 (а.с.10) прізвище, ім`я, по батькові спадкодавця зазначено як ОСОБА_3 .

Те, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 є одна і та ж особа підтверджується довідкою Вербівчицької сільської ради Бродівського району Львівської області (а.с.12).

Таким чином суд проаналізувавши зібрані та дослідженні докази в їх сукупності вважає, що є всі підстави для встановлення факту належності правовстановлюючого документа, а саме: що Державний акт на право власності на земельну ділянку серія ЛВ № 092199 від 01.04.2005 року виданий на прізвище ОСОБА_3 , належить ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Факт, про встановлення якого просить заявник, має для неї юридичне значення, оскільки надає право на оформлення спадкових прав.

Керуючись ст.ст.10,247 ч.2, 315 ч.1 п. 6, 319 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

заяву задовольнити.

Встановити факт про те, що Державний акт на право власності на земельну ділянку серія ЛВ № 092199 від 01.04.2005 року виданий на прізвище ОСОБА_3 належить ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 30 - денний строк з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

У відповідності до п.п. 15.5 п.1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Заявник ОСОБА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , проживає с.Вербівчик, Бродівського району, Львівської області.

Заінтересована особа Вербівчицька сільська рада Бродівського району Львівської області, ЄДРПОУ 04372492, місце знаходження с.Вербівчик, Бродівського району, Львівської області.

Повний текст рішення складено 30.06.2020 року.

Суддя А.О.Бунда

СудБродівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90096240
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/640/20

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні