Рішення
від 02.06.2020 по справі 556/698/20
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/698/20

Номер провадження 2-о/556/65/2020

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.06.2020

Володимирецький районний суд Рівненської області в складі

головуючої судді Іванків О.В.

при секретарі Кньовець Н.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Володимирець справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме факту належності документів, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту належності його померлій матері ОСОБА_2 правовстановлюючого документу - Державного акту на право приватної власності на землею.

В обґрунтування заяви суду зазначив, ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його матір ОСОБА_2 . Після її смерті залишилося спадкове майно, яке складається із земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства загальною площею 1.15 га на території Мульчицької сільської ради Володимирецького району Рівненської області. Разом з тим, при видачі Державного акту допущено помилку в написанні прізвища матері та вказано ОСОБА_2 замість правильного ОСОБА_2 , що створює складнощі при оформленні спадщини. В даний час йому необхідно встановити належність вказаного документу матері ОСОБА_2 , і зробити це інакше, ніж в судовому порядку неможливо.

Вказана заява ОСОБА_1 надійшла до Володимирецького районного суду Рівненської області 13 травня 2020 року.

14 травня 2020 року у даній справі відкрито провадження та призначено справу до розгляду в порядку окремого провадження.

Заявник в судове засідання подав заяву, в якій підтримав заявлені вимоги, просив розглянути справу у його відсутності.

Представник заінтересованої особи, Шарабар М.В. в судове засідання надав заяву в якій просив розглянути справу без участі представника сільської ради та не заперечив щодо заявлених ОСОБА_1 вимог.

Суд, дослідивши та оцінивши інші докази у справі, приходить до висновку про задоволення заяви з таких підстав.

Як вбачається зі ст.ст.293, 315 ЦПК України, в порядку окремого провадження можуть бути розглянуті цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. Поряд з іншими, в порядку окремого провадження можуть бути встановлені факти належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Наявність родинних зв"язків між заявником та померлою ОСОБА_2 встановлена рішенням Володимирецького районного суду від 28.01.2020 року, яке набрало законної сили.

У відповідності до свідоцтва про смерть НОМЕР_1 , довідки Мульчицької сільської ради №128 від 05.12.2019, свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 , прізвище ім`я та по-батькові матері заявника ОСОБА_2 .

Разом з тим, в Державному акті серії ЯБ №055893 виданого 01 лютого 2006 року, вказано прізвище особи - ОСОБА_2 , і внести виправлення до Державного акту в даний час неможливо у зв`язку із ліквідацією колективного сільськогосподарського підприємства та у зв`язку зі смертю особи.

На підставі наведеного суд знаходить підстави для встановлення факту належності ОСОБА_2 Державного акту, що підтверджує її право власності на земельні ділянки.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 293, 315 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що Державний акт на право приватної власності на землю ЯБ №055893, яким посвідчено право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 1,15 га, виданий 01 листопада 2006 року на ім`я ОСОБА_2 , належить ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Судові витрати, здійснені заявником, відшкодуванню не підлягають.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Рівненського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення. У відповідності до п.15.5) розділу Х111 Прикінцеві положення, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються до або через Володимирецький районний суд Рівненської області.

У відповідності до пп.3) р.12 Закону України №540 - 1Х від 30.03.2020 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)", під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги продовжуються на строк дії такого карантину".

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

С У Д Д Я :

Учасники справи:

Заявник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , паспорт НОМЕР_3 , виданий 19.01.2000 року Володимирецьким РВ УМВСУ у Рівненській області, РНОКПП НОМЕР_4 , проживає АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа - Мульчицька сільська рада Володимирецького району, с. Мульчиці, вул. Центральна 13а, Володимирецького району Рівненської області, код юридичної особи: 04388291.

Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90097796
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —556/698/20

Рішення від 02.06.2020

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні