Ухвала
від 30.06.2020 по справі 567/205/20
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

Справа № 567/205/20

30.06.20м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя Венгерчук А.О.

секретар Войтко А.Г.

з участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3 І ОСОБА_4

провівши підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Благодійної організації "Благодійний фонд І-ЕС-ДЖЕЙ-ЕФ Східна Європа" про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі та виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу

встановив:

Острозьким районним судом Рівненської області за правилами загального позовного провадження розглядається справа за позовом ОСОБА_1 до Благодійної організації "Благодійний фонд І-ЕС-ДЖЕЙ-ЕФ Східна Європа" про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі та виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

За результатами проведеного підготовчого засідання, судом встановлено наступне.

Позивач та представник позивача в підготовчому засіданні заявлені позовні вимоги підтримали у повному обсязі, заявили клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_5 , обґрунтовуючи його тим, що останній був ініціатором звільнення позивача, та він є офіційним представником та виконавчим директором відповідача, і тому йому відомі всі обставини його звільнення.

Представник відповідача в підготовчому засіданні позов не визнала, підтримала відзив на позовну заяву. Просила справу призначити до судового розгляду та відмовити у задоволенні клопотання про залучення третьої особи у зв`язку із його безпідставністю.

Мирова угода, угода про передачу справи на розгляд третейського суду, заява про проведення врегулювання спору за участю судді на адресу суду на даний час не надходили.

Сторони в підготовчому засіданні підтвердили, що повідомили суду про всі обставини справи, які їм відомі та надали суду докази, на які вони посилаються у позові та відзиві на позовну заяву.

Додаткових заяв та клопотань, в тому числі про призначення експертизи, забезпечення позову, зустрічне забезпечення позову сторони не надали.

У судовому засіданні представник позивача та відповідача просили призначити справу до розгляду.

Судом встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, з`ясовано розмір заявлених сторонами судових витрат.

Згідно приписів ч.1 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 200 ЦПК України слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В підготовчому засіданні встановлено, що позивач просить залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_5 , обґрунтовуючи його тим, що останній був ініціатором звільнення позивача, та він є офіційним представником та виконавчим директором відповідача. Однак, із досліджених письмових доказів, якими обґрунтовує позивач заявлене ним клопотання не встановлено, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки заявленої у клопотанні особи. Окрім того, з витягу із ЄДРПОУ не вбачається, що ОСОБА_5 має будь-яке відношення як до відповідача по справі, так і до звільнення позивача з посади, оскільки наказ про його звільнення та угода про припинення трудових відносин були підписані директором відповідача - ОСОБА_6 , а не особою заявленою у клопотанні, тому в його задоволенні слід відмовити за необґрунтованістю.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 196-198, 200, 211, 260, 353 ЦПК України, суд

постановив:

закрити підготовче провадження по цивільній справі ОСОБА_1 до Благодійної організації "Благодійний фонд І-ЕС-ДЖЕЙ-ЕФ Східна Європа" про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі та виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Призначити цивільну справу до розгляду по суті в судовому засіданні, яке відбудеться 27 липня 2020 року о 12:00 год. у залі судових засідань Острозького районного суду Рівненської області за адресою м.Острог вул.Східна, 82, Рівненської області.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово.

В задоволенні клопотання про залучення третьої особи відмовити.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ost.rv.court.gov.ua/sud1713/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Острозького районного судуВенгерчук А.О.

Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90098029
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —567/205/20

Ухвала від 12.11.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні