Вирок
від 18.06.2020 по справі 757/58274/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/58274/19-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.06.2020 Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника обвинуваченого ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018100110000080, за обвинуваченням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Києва, раніше не судимого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_5 , маючи умисел, спрямований на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдивих відомостей, посягаючи на встановлений законодавством України порядок здійснення підприємницької діяльності та державної реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності, діючи в порушення вимог пункту 1 статті 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV (із змінами та доповненнями), вчинив злочин за наступних обставин.

У березні 2018 року ОСОБА_5 , перебуваючи в м. Києві, будучи у скрутному матеріальному становищі, не маючи наміру здійснення господарської діяльності, погодився на пропозицію невстановленої особи внести в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ «НБК-2015» (код ЄДР 40085954) завідомо неправдивих відомостей, тим самим підробивши їх. Для цього надав невстановленій особі копії копію паспорту громадянина України НОМЕР_1 , виданий 04.08.2016 Дніпровським РВ ГУДМС України в м. Києві, копію облікової картки платника податків НОМЕР_2 , невстановленій особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол загальних зборів учасників ТОВ «НБК-2015», договори купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «НБК-2015».

Перераховані документи, невстановлена в ході досудового розслідування особа, передала до державної реєстрації служби Дніпровської районної в м. Києві Державної адміністрації у результаті чого, 23.03.2018 проведено державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «НБК-2015».

Разом з тим, на час надання ОСОБА_5 анкетних даних, копії паспорту та копії облікової картки платника податків невстановленій особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол загальних зборів учасників ТОВ «НБК-2015», останній розумів, що це здійснюється з метою внесення неправдивих відомостей у документи, які відповідно до закону подаються для державної реєстрації ТОВ «НБК-2015» і що він не буде фактичним директором товариства, а фінансово-господарською діяльністю, з використанням реквізитів підприємства, будуть займатися інші особи.

За свої злочинні дії, що виразилися у наданні своїх анкетних даних, які вносилися у документи, які відповідно до закону подавалися для проведення державної перереєстрації юридичної особи ТОВ «НБК-2015» ОСОБА_5 отримав від невстановленої в ході досудового розслідування особи, грошову винагороду у розмірі 1500 гривень.

Водночас, такі умисні дії ОСОБА_5 , які полягали у наданні своїх анкетних даних для внесення у документи, що відповідно до закону подавалися для проведення державної перереєстрації ТОВ «НБК-2015», завідомо неправдивих відомостей, призвели до того, що невстановлені слідством особи, набули можливості здійснення фінансових операцій за межами податкового контролю України від імені формально призначеного директора, у порушення встановленого чинним законодавством порядку.

Таким чином, ОСОБА_5 своїми умисними діями, сприяв внесенню у документи, які відповідно до закону подавалися для проведення державної перереєстрації юридичної особи ТОВ «НБК-2015», завідомо неправдивих відомостей, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1 КК України.

29.10.20219 між прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримки державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами ДФС Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_6 з одного боку, та обвинуваченим ОСОБА_5 за участю захисника ОСОБА_4 - з іншого боку, укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої ОСОБА_5 повністю визнав свою винуватість у вчинені ним злочину і зобов`язується беззастережно визнати обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні.

Сторони узгодили покарання за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1 КК України у виді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто у розмірі 8 500,00 грн.

Обвинуваченому, роз`яснено наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України, та наслідки невиконання угоди, з якими він погодився та надав згоду на призначення цього покарання.

Розглядаючи в порядку п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України питання про можливість затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до правил ст.ст. 468, 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Прокурор в підготовчому судовому засіданні, вважаючи, що при укладенні цієї угоди дотримані вимоги і правила КПК України та КК України, просив угоду затвердити і призначити обвинуваченому ОСОБА_5 узгоджену в угоді міру покарання.

Обвинувачений ОСОБА_5 та його захисник ОСОБА_4 у підготовчому судовому засіданні також просили затвердити угоду про визнання винуватості і призначити узгоджену в ній міру покарання, при цьому ОСОБА_5 беззастережно визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1 КК України за викладених в обвинувальному акті обставин.

Таким чином, суд вважає доведеним вчинення ОСОБА_5 кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Суд, шляхом заслуховування пояснень сторін кримінального провадження, переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, при цьому судом встановлено, що ОСОБА_5 повністю усвідомлює зміст угоди про визнання винуватості, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винним, вид покарання, яке буде до нього застосовано у разі затвердження угоди, цілком розуміє свої права, передбачені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, та наслідки її не виконання, передбачені ст. 476 КПК України.

Покарання сторонами угоди визначено з урахуванням характеру та тяжкості висунутого ОСОБА_5 обвинувачення, даних про його особу, обставин, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Ураховуючи викладене, оскільки умови угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_5 , захисником ОСОБА_4 відповідають вимогам КПК та КК України, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для затвердження цієї угоди.

Судові витрати та речові докази по даній справі відсутні.

Враховуючи викладене, керуючись 314, 373, 374 та 475 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 29 жовтня 2019 року між прокурором ОСОБА_6 та обвинуваченим ОСОБА_5 .

ОСОБА_5 визнати винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205-1 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8 500,00 грн.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст.394 КПК України, до Київського апеляційного суду через Печерський районний суд м. Києва, шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Обмеження права оскарження цього вироку визначені ч. 2 ст. 473 Кримінального процесуального кодексу України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90128260
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/58274/19-к

Ухвала від 17.06.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

Вирок від 18.06.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні