Ухвала
від 25.05.2020 по справі 766/18285/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/18285/19

н/п 1-кс/766/4775/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 травня 2020 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання потерпілого у кримінальному провадженні Фермерське господарство « ОСОБА_3 », про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановила:

Сторона кримінального провадження(потерпілий) звернулася до слідчого судді з клопотанням про надання доступу до речей і документів, які перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) та у засновника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 ( АДРЕСА_2 .

Обґрунтування клопотання:

Слідчим слідчого відділу Херсонського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області ОСОБА_5 здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12019230040001010, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України, щодо вчинення ОСОБА_4 шахрайських дій в особливо великих розмірах, якими ОСОБА_4 заподіяно Фермерському господарству « ОСОБА_3 » значної матеріальної шкоди.

Фермерське господарство « ОСОБА_3 » в рамках даного кримінального провадження є потерпілим, ним також заявлено цивільний позов про відшкодування майнової шкоди.

Як вбачається з матеріалів досудового розслідування, ОСОБА_4 , переслідуючи умисел, направлений на протиправне заволодіння чужим майном, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, 13 грудня 2018 року від імені Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в якості директора, уклав з Фермерським господарством « ОСОБА_3 » договір поставки № 11/12/2018 (далі - Договір).

Передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, із корисливих мотивів, ОСОБА_4 склав та підписав на своє ім`я довіреність № 1 від 18.12.2018 року, яка видана для отримання цінностей від ФГ « ОСОБА_3 » та інші документи, що безпосередньо стосуються постачання товару.

18 грудня 2018 року, шляхом обману (шахрайства), під приводом дійсності намірів щодо придбання сої та вчасних розрахунків за такий товар, ОСОБА_4 переконав потерпілого (ФГ « ОСОБА_3 »), в особі директора фермерського господарства, в добропорядності своїх намірів, заздалегідь не збираючись виконувати договірних зобов`язань перед ФГ « ОСОБА_3 », спонукав передати йому сою у кількості 195,53тон на загальну суму з ПДВ - 2023735,50грн., але в подальшому своїх договірних зобов`язань не виконав, грошових коштів не перерахував, чим спричинив ФГ « ОСОБА_3 » значних матеріальних збитків.

Вказані дії ОСОБА_4 підпадають під ознаки злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

З метою встановлення фактичних обставин кримінального правопорушення, стороні обвинувачення необхідно отримати інформацію, яка міститься в бухгалтерській та податковій документації, реєстраційних та установчих документах, електронних носіях, комп`ютерах, ноутбуках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в паперовому та електронному вигляді, зокрема, щодо завантаження, переміщення та місця вивантаження сої, а також причетних до переміщення сої осіб, яка, через вчинення шахрайських дій ОСОБА_4 , у незаконний спосіб вибула із володіння ФГ « ОСОБА_3 ».

Дані, що містяться в бухгалтерській, податковій документації, установчих та реєстраційних документах, на електронних носіях (флеш-накопичувачі (карти пам`яті), планшетах, ноутбуках, комп`ютерах, мобільних телефонах, які знаходяться у володінні ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , у тому числі в електронному вигляді, знаходяться (можуть знаходитись та перебувати) за місцем:

-житла та іншого володіння громадянки ОСОБА_7 , яка з 09.11.2019 року є керівником (директором) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 );

-житла та іншого володіння громадянина ОСОБА_4 за адресами:

-АДРЕСА_3 - місце реєстрації проживання ОСОБА_4 , а також місцезнаходження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », засновником якого є ОСОБА_4 та за допомогою реєстраційних документів якого (ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») ОСОБА_4 вчинено кримінальне правопорушення, у вигляді шахрайства.

-АДРЕСА_2 - двокімнатна квартира, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_4 .

Окреслені вище речі і документи, доступ до яких планується отримати, можуть бути використані стороною кримінального провадження як докази, для доведення незаконних дій ОСОБА_4 та інших осіб, які були спрямовані на незаконне заволодіння товарно- матеріальними цінностями (соєю) потерпілого (ФГ « ОСОБА_3 »), оскільки у вказаних документах міститься інформація щодо фінансових операцій, які здійснювались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з іншими контрагентами, зокрема, що стосуються оренди та оплати за вантажні автомобілі, якими здійснено перевезення сої від ФГ « ОСОБА_3 », інформація щодо оприбуткування, зберігання, подальша реалізація ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » сої, отриманої у незаконний спосіб у ФГ « ОСОБА_3 », інформація про покупців такої сої або зберігані в сої тощо.

Отже, зважаючи на той факт, що з відомостей, внесених до ЄДР стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вбачається, що місцезнаходженням ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є АДРЕСА_3 , відтак, слід вказати, що саме ця адреса є фактичним місцем ведення діяльності та розташування офісу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з якого проводиться щоденне керування діяльністю такої юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснюється управління і облік.

Окрім того, місцем реєстрації проживання ОСОБА_4 є АДРЕСА_3 .

За таких обставин, за вказаною адресою можуть знаходитись речі, документи та інше майно, доступ до яких планується отримати та які підтверджують факт вчинення кримінального правопорушення.

Також, з відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вбачається, що ОСОБА_4 на підставі договору купівлі - продажу (дублікат, серія номер: 5390, виданий 26.11.2015, видавник: приватний нотаріус Херсонського міського нотаріального округу ОСОБА_8 ) належить об`єкт житлової нерухомості - квартира, загальною площею 52,6кв.м., двокімнатна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 .

Окрім того, слід звернути увагу на той факт, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відтак, отримання доступу до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження, за допомогою якого досудовим розслідуванням можуть бути встановлені обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, що передбачені статтею 91 Кримінального процесуального кодексу України, а також встановити інших осіб, які причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Отримання доступу до речей і документів є надважливим, оскільки, у випадку неотримання стороною обвинувачення таких речей і документів, які знаходяться у володінні ОСОБА_4 та ОСОБА_7 , та які є джерелом доказів у кримінальному провадженні, документи та речі, які містять у собі сліди кримінального правопорушення, можуть бути знищені особами, у володінні яких останні знаходяться, що, в свою чергу, унеможливить повне та об`єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення. Отже, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи ОСОБА_4 та ОСОБА_7 .

Водночас, в обґрунтування клопотання слід вказати про таке.

Херсонським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області внесено відомості, зазначені у повідомленні ФГ « ОСОБА_3 » про вчинення кримінального правопорушення за ознаками частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України, до ЄРДР, що підтверджується відповідним витягом від 27.03.2019 року.

Отже, виходячи з наведених вище обставин, слід відзначити, що досудове розслідування кримінального правопорушення у кримінальному провадженні № 12019230040001010 триває з 27.03.2019 року.

Проте, станом на дату звернення із клопотанням, ОСОБА_4 , яким вчинено кримінальне правопорушення, ухиляється від явки до слідчого для надання показів у кримінальному провадженні, його допит слідчим не проведено, привід не застосовано, з вказаного вбачається порушення ОСОБА_4 положень Кримінального процесуального кодексу України, а також свідчить про існування загрози знищення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження та доступ до яких планується отримати.

Разом з тим, ФГ « ОСОБА_3 » вважає за необхідне повідомити, що за допомогою Єдиного державного реєстру судових рішень вдалось з`ясувати про існування кримінального провадження відносно ОСОБА_4 , яким вчинено дії, що мають ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майно шляхом обману (шахрайство).

Так, з ухвали слідчого судді Погребищенського районного суду Вінницької області ОСОБА_9 від 16 листопада 2018 року по справі № 143/1574/18 вбачається, що у провадженні старшого слідчого Погребищенського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_10 знаходиться кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018020270000284 від 14.11.2018 року, за заявою фізичної особи про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », директором якого є ОСОБА_4 , в період часу з 01.11.2018 року по 03.11.2018 року, шляхом обману заволодів зерном кукурудзи заявника, в загальній кількості 26180кг, чим завдав потерпілому шкоди на загальну суму 91680,00грн., з вказаних дій вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майно шляхом обману (шахрайство).

Слід відзначити, що у випадку розгляду клопотання про доступ до речей і документів за участю та/або повідомлення ОСОБА_4 та ОСОБА_7 існує загроза, що останніми можуть бути вчинені дії, спрямовані на схов та знищення речей і документів, доступ до яких планується отримати, з метою неможливості встановлення досудовим розслідуванням обставин вчинення кримінального правопорушення, осіб, причетних до вчинення злочину, а також отримання відповідних доказів, які, в свою чергу, можуть підтвердити подію кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення), винуватість ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, форму його вини, мотив і мету вчинення кримінального правопорушення.

За вказаних обставин, ФГ « ОСОБА_3 » вважає, що розгляд клопотання про доступ до речей і документів необхідно здійснити на підставі частини 2 статті 163 Кримінального процесуального кодексу України, без виклику ОСОБА_4 та ОСОБА_7 .

Слідчий надала заяву про розгляд справи у її відсутність.

Володілець документів представники ФГ « ОСОБА_3 » в судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України. Згідно положень ч.4 ст. 107 КПК України фіксування розгляду за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалось.

Мотивація суду:

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню з таких підстав:

Слідчим відділом Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019230040001010, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України.

За версією представника потерпілого: 18 грудня 2018 року, шляхом обману (шахрайства), під приводом дійсності намірів щодо придбання сої та вчасних розрахунків за такий товар, ОСОБА_4 переконав потерпілого (ФГ « ОСОБА_3 »), в особі директора фермерського господарства, в добропорядності своїх намірів, заздалегідь не збираючись виконувати договірних зобов`язань перед ФГ « ОСОБА_3 », спонукав передати йому сою у кількості 195,53тон на загальну суму з ПДВ - 2023735,50грн., але в подальшому своїх договірних зобов`язань не виконав, грошових коштів не перерахував, чим спричинив ФГ « ОСОБА_3 » значних матеріальних збитків.

З метою проведення повного, всебічного та неупередженого розслідування у кримінальному провадженні, підтвердження фактів вчинення неправомірних дій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », є необхідність у отриманні належним чином завірених копій документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що встановлюються під час досудового розслідування, без їх дослідження неможливо об`єктивно з`ясувати обставини кримінального правопорушення та виконати засади кримінального провадження.

Згідно ст.159КПК Українитимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопіїта вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно приписів ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Щодо надання доступу до речей і документів, у засновника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 ( АДРЕСА_2 - двокімнатна квартира, яка на праві приватної власності належить ОСОБА_4 ), та за адресою проживання або перебування директора (керівника) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_7 , то в порушенні п.4 ч.2 ст.160 КПК України, не надано достатніх підстав вважати, що документи перебувають у володінні цих фізичних осіб.

Урім того, за зміст норм КПК України, які регулюють питання тимчасового доступу до речей і документів, то клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів по кожному володільцю документів подається окремо до кожного володільця речей і документів.

Сторона кримінального провадження, просить надати також тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: документи щодо реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » платником податків, повідомлення про відкриття банківських рахунків, накази про призначення на посади службових осіб, актів перевірок з питань дотримання вимог податкового законодавства за період діяльності з 01.01.2017року по 01.06.2019 року;

-податкова звітність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з усіх видів податків та зборів суцільним порядком за період з 01.01.2018 року по 01.06.2019 року, у тому числі, але не виключно податкові декларації з ПДВ з додатками, у т. ч. додаток 5, податкові декларації з податку на прибуток з додатками), звітності про наявність найманих працівників, нарахування та виплати останнім доходів (прийняття та звільнення з посад, № 1-ДФ, ЄСВ); документи бухгалтерського обліку за період з 18.12.2018 року по 01.06.2019 року, які можуть свідчити про облік, оприбуткування, зберігання та подальшу реалізацію сої; документи, які підтверджують та стосуються факту завантаження, зважування (тарування) ОСОБА_4 18 грудня 2018 року сої у с. Петропавлівка та у с. Калинівка Каховського району Херсонської області, у тому числі, документи, що підтверджують факт оренди ОСОБА_4 вантажних автомобілів (марка «Камаз», державний номер НОМЕР_2 , марка «Камаз», державний номер НОМЕР_3 , марка «Камаз», державний номер НОМЕР_4 , марка «MAN», державний номер НОМЕР_5 , марка «DAF», державний номер НОМЕР_6 , марка «Камаз», державний номер НОМЕР_7 ), а саме, - договори оренди вантажних автомобілів або інші документи; акти виконаних робіт, складені внаслідок оренди вантажних автомобілів; документи, що підтверджують оплату за оренду вантажних автомобілів;

-електронні носії (флеш-накопичувачі (карти пам`яті), планшети, ноутбуки, комп`ютери, мобільні телефони), що належать або перебувають у користуванні ОСОБА_4 або ОСОБА_7 , та можуть містити

-інформацію стосовно завантаження, переміщення та місця вивантаження сої, а також причетних до переміщення сої осіб.

Однак, взагалі не аргументовано, яке вони мають значення для кримінального провадження, яку обставину вони можуть підтверджувати. Тимчасовий доступ надається до речей і документів, які містять в собі певну інформацію про обставини вчинення злочину, предметом тимчасового доступу не може бути «інформація …», про що просить заявник.

Згідно змісту клопотання документи, вказані у клопотанні, мають значення у вищезазначеному кримінальному провадженні і в інший спосіб, як тимчасовим доступом їх отримати неможливо. Проте слідчий суддя вважає, що для отримання інформації, необхідної для встановлення зазначених у клопотанні обставин, достатньо буде вилучити копії документів.

Керуючись положеннями ст.ст. 2, 40, 131, 132, 159, 160 КПК України, слідчий суддя,

постановила:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області, який уповноважений здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019230040001010 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та зберігаються у Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), із можливістю вилучити (здійснити виїмку) їх копії.

а саме, але не виключно:

-договір поставки №11/12/2018 від 13.12.2018 року, укладений між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ФГ « ОСОБА_3 »;

-специфікація №1 від 13.12.2018 року до Договору поставки №11/12/2018 від 13.12.2018 року, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ФГ « ОСОБА_3 »;

-додаток №1 від 18.12.2018 року до Договору поставки №11/12/2018 від 13.12.2018 року, укладеного між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ФГ « ОСОБА_3 »; рахунок-фактура №2 від 18.12.2018 року, складений ФГ « ОСОБА_3 »;

-накладна №2 від 18.12.2018 року, підписана ФГ « ОСОБА_3 » (головою ОСОБА_11 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (директором ОСОБА_4 );

-довіреність №1 від 18.12.2018 року, виданої на ім`я ОСОБА_4 , складена директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

-платіжне доручення №01 від 17.01.2019 року, складене та заповнене директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 ;

-довідка № 5 від 09.10.2018 року, видана Херсонською філією АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », про наявність у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розрахункового рахунку; витяг з реєстру платників ПДВ по ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

-договори, укладені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з приводу надання податкової звітності у електронному вигляді із відповідними додатками; реєстраційні та установчі документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

-документи, які оформлювались внаслідок здійснення перевезення сої (товарно- транспортні накладні, подорожні листи тощо);

-документи, які підтверджують та стосуються факту вивантаження, отриманої ОСОБА_4 сої 18 грудня 2018 року, а саме, - пункту та місця вивантаження сої, документи, які складено за наслідком приймання сої у місці вивантаження за період з 18.12.2018 року по 18.12.2019 року;

Відмовити в наданні тимчасового доступу до документів, а саме:

-документи щодо реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » платником податків, повідомлення про відкриття банківських рахунків, накази про призначення на посади службових осіб, актів перевірок з питань дотримання вимог податкового законодавства за період діяльності з 01.01.2017року по 01.06.2019 року;

-податкова звітність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з усіх видів податків та зборів суцільним порядком за період з 01.01.2018 року по 01.06.2019 року, у тому числі, але не виключно податкові декларації з ПДВ з додатками, у т. ч. додаток 5, податкові декларації з податку на прибуток з додатками), звітності про наявність найманих працівників, нарахування та виплати останнім доходів (прийняття та звільнення з посад, № 1-ДФ, ЄСВ); документи бухгалтерського обліку за період з 18.12.2018 року по 01.06.2019 року, які можуть свідчити про облік, оприбуткування, зберігання та подальшу реалізацію сої; документи, які підтверджують та стосуються факту завантаження, зважування (тарування) ОСОБА_4 18 грудня 2018 року сої у с. Петропавлівка та у с. Калинівка Каховського району Херсонської області, у тому числі, документи, що підтверджують факт оренди ОСОБА_4 вантажних автомобілів (марка «Камаз», державний номер НОМЕР_2 , марка «Камаз», державний номер НОМЕР_3 , марка «Камаз», державний номер НОМЕР_4 , марка «MAN», державний номер НОМЕР_5 , марка «DAF», державний номер НОМЕР_6 , марка «Камаз», державний номер НОМЕР_7 ), а саме, - договори оренди вантажних автомобілів або інші документи; акти виконаних робіт, складені внаслідок оренди вантажних автомобілів; документи, що підтверджують оплату за оренду вантажних автомобілів;

-електронні носії (флеш-накопичувачі (карти пам`яті), планшети, ноутбуки, комп`ютери, мобільні телефони), що належать або перебувають у користуванні ОСОБА_4 або ОСОБА_7 , та можуть містити інформацію стосовно завантаження, переміщення та місця вивантаження сої, а також причетних до переміщення сої осіб.

Встановити строк дії ухвали до 25.06.2020 року.

Попередити відповідальнуособу пронаслідки невиконанняухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення25.05.2020
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу90143920
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —766/18285/19

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 25.02.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 02.12.2019

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Красновський І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні