Ухвала
від 26.09.2019 по справі 804/5179/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

26 вересня 2019 року Справа №804/5179/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Юркова Е.О., розглянувши у письмовому провадженні у місті Дніпро заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі № 804/5179/17 за позовом Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Комунального підприємства "Нікопольська друкарня" про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ :

30 серпня 2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі № 804/5179/17 за позовом Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Комунального підприємства "Нікопольська друкарня" про стягнення заборгованості, з вимогою:

- замінити стягувача у виконавчому листі № 804/5179/17 з Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

В обґрунтування заяви, заявник зазначив, що згідно постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 Нікопольське об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, у зв`язку з переведенням судді Гончарової І.А. до іншого суду, та на виконання розпорядження № 926 д від 30.08.2019 року, адміністративну справу передано на розгляд судді Юркову Е.О.

Вказана справа передана судді на розгляд 02 вересня 2019 року.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 вересня 2019 року зазначену заяву призначено до розгляду у судовому засіданні.

Представники сторін по справі, належним чином повідомлені про дату, час та місце - розгляду заяви, у судове засідання сторони не прибули.

За таких обставин, враховуючи норми ч. 9 ст. 205, ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, заяву розглянуто без участі сторін в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступні обставини.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02.10.2017 року позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області - задоволено, постановлено стягнути з Комунального підприємства "Нікопольська друкарня" (ЄДРПОУ 02466174) на користь Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільговий пенсій, призначених за списком № 2 за період червень - липень 2017 року у розмірі 11913 (одинадцять тисяч дев`ятсот тринадцять) грн. 55 коп..

16.01.2018 року у даній справі видано виконавчий лист.

Відповідно до частини першої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 року № 821 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1; реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 2.

Зокрема Нікопольське об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Відповідно до статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обовязки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже, Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в м. Нікополі та Нікопольському районі (стягувача) у спірних правовідносинах.

За таких обставин, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02.10.2017 року у справі № 804/5179/17 за позовом Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Комунального підприємства "Нікопольська друкарня" про стягнення заборгованості.

Враховуючи вищевикладене, заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 241-244, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі № 804/5179/17 за позовом Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Комунального підприємства "Нікопольська друкарня" про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02.10.2017 року у справі № 804/5179/17 за позовом Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області до Комунального підприємства "Нікопольська друкарня" про стягнення заборгованості з Нікопольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) Е.О. Юрков

Дата ухвалення рішення26.09.2019
Оприлюднено06.07.2020
Номер документу90145223
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —804/5179/17

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 15.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Гончарова Ірина Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні