Ухвала
від 01.07.2020 по справі 240/9015/20
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 липня 2020 року м. Житомир справа № 240/9015/20

категорія 109020000

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Семенюк М.М., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства "Житомирголовпостач" до Міськрайонного управління у Житомирському районі та м.Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправною "бездіяльність управління Держгеокадастру у Житомирському районі та м. Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, яка виразилась у відмові не враховувати локальний коефіцієнт 1 . 1 . про те що земельна ділянка розташована у прирейковій зоні (примикає до відводу залізниці або має під`їзну колію, та враховувати локальний коефіцієнти 0,825 про те, що земельна ділянка знаходиться у зоні небезпечних геологічних процесів а також локальний коефіцієнт 0,950 про те, що земельна ділянка знаходиться у санітарно-захисній зоні підземних інженерних комунікацій КП "Житомирводоканал"";

- зобов`язати управління Держгеокадастру у Житомирському районі та м. Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області "внести зміни до технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки від 28.12.2019р.№32-6-0.15-12690/183-19 про вартість земельної ділянки площею 63990 кв.м. в м. Житомирі, вул. Комерційна 4, зокрема не враховувати локальний коефіцієнт 1 . 1 . про те що земельна ділянка розташована у прирейковій зоні (примикає до відводу залізниці або має під`їзну колію, та враховувати локальний коефіцієнти 0,825 про те, що земельна ділянка знаходиться у зоні небезпечних геологічних процесів а також локальний коефіцієнт 0,850 про те, що земельна ділянка знаходиться у санітарно-захисній зоні підземних інженерних комунікацій КП "Житомирводоканал"",

з підстав того, що під`їзні залізничні колії до земельної ділянки Акціонерного товариства "Житомирголовпостач" частково демонтовані, знаходиться в неробочому стані та не експлуатується з 2010 року; на земельній ділянці діють обмеження у вигляді охоронної зони навколо інженерних комунікацій площею 1,5078 га; дана земельна ділянка відноситься до підроблених територій, знаходиться на місці вироблених піщаних кар`єрів та у зоні небезпечних геологічних процесів; при проведені оцінок земель в населених пунктах повинен застосовуватися понижуючий коефіцієнт 0,80-0,96.

Зазначений спір підсудний Житомирському окружному адміністративному суду.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

Враховуючи характер спірних відносин, предмет доказування та склад учасників, приходжу до висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 171, 248, 257-263 КАС України,

ухвалив:

Прийняти до розгляду позовну заяву Акціонерного товариства "Житомирголовпостач" (вул. Комерційна, 4, м. Житомир, 10019) до Міськрайонного управління у Житомирському районі та м.Житомирі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (вул. М. Бердичівська, 17, м. Житомир, 10014) про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня закінчення дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), або з дня вручення даної ухвали, якщо вона вручена після закінчення дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - три дні з дня закінчення дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), або з дня отримання відзиву, якщо він вручений після закінчення дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Встановити відповідачу строк подання заперечення на відповідь на відзив - три дні з дня закінчення дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), або з дня отримання відповіді на відзив, якщо вона вручена після закінчення дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від судового рішення.

Суддя М.М. Семенюк

Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено06.07.2020
Номер документу90145740
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —240/9015/20

Ухвала від 11.03.2021

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

Ухвала від 05.01.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Рішення від 17.09.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

Ухвала від 22.06.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні