Ухвала
від 04.06.2020 по справі 574/91/20
БУРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 574/91/20

Провадження 2/574/145/2020

У Х В А Л А

04 червня 2020 року Буринський районний суд Сумської області

в складі: головуючого судді Куцан В.М.

з участю секретаря судового засідання Кошелєвої Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Буринського районного суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Буринська районна державна адміністрація про визнання недійсним Державних актів на право власності на земельну ділянку,

встановив:

В провадженні суду перебуває дана цивільна справа.

Позивачка ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилися, представником подано клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача Буринську районну державну адміністрацію.

Відповідачка ОСОБА_2 позовні вимоги визнала, просила справу розглянути без її участі, про що подала до суду клопотання.

Представник третьої особи Буринської районної адміністрації в задоволенні позову не заперечував, просив справу розглянути без їх участі, про що надав до суду клопотання.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, так як розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи.

Перевіривши матеріали справи , суд вважає, що вищевказане клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Зокрема із Державних актів на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯЕ №418915 та серії ЯЕ №418916, Ѕ частину яких позивачка просить визнати недійсними, вбачається, що вони були видані Буринською райдержадміністрацією.

Згідно ч.ч. 1, 3 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Таким чином рішення в даній справі безпосередньо впливає на права та обов`язки Буринської райдержадміністрації, у зв`язку з чим її необхідно притягнути в якості співвідповідача відповідно до положень ст.51 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 51, 222, 240, 260 ЦПК України, суд -

постановив:

Залучити до участі в даній цивільній справі в якості співвідповідача Буринську районну державну адміністрацію Сумської області.

Направити до Буринської райдержадміністрації позовну заяву з додатками та копію ухвали.

Встановити представнику відповідача Буринської райдержадміністрації строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, протягом яких він має право подати письмовий відзив на позовну заяву з обґрунтованими поясненнями по суті заявлених вимог і заяви з процесуальних питань, передбачені ст. ст. 182, 183 ЦПК України.

Позивачка ОСОБА_1 у строк протягом п`яти днів з дня отримання письмового відзиву відповідача на позовну заяву має право подати відповідь на відзив в порядку, передбаченому ст.179 ЦПК України.

Представник відповідача Буринської райдержадміністрації у строк протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати свої письмові заперечення, в яких висловити свої міркування і аргументи, щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення в порядку передбаченому ст.180 ЦПК України.

Роз`яснити представнику відповідача, що в разі ненадання відзиву та пояснень у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Розгляд справи відкласти на 9-ту годину 00 хвилин 07 липня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудБуринський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення04.06.2020
Оприлюднено06.07.2020
Номер документу90189576
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —574/91/20

Рішення від 19.01.2022

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Гук Т. Р.

Рішення від 19.01.2022

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Гук Т. Р.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Гук Т. Р.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Куцан В. М.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Куцан В. М.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Куцан В. М.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Куцан В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні