Ухвала
від 02.07.2020 по справі п/320/1235/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

02 липня 2020 року П/320/1235/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панченко Н.Д., розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м. Києві в порядку письмового провадження клопотання Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області про залучення по справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Білоцерківську міську раду Київської області за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області про застосування заходів реагування,

ВСТАНОВИВ:

до Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (04071, м. Київ, вул. Межигірська, 8) з позовом до Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області (09108, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Східна, 20), в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 22206073) за адресою: Київська обл., м. Біла Церква, вул. Східна, 20, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 21.12.2019 № 1062.

02 липня 2020 року представник позивача та представник відповідача в судове засідання не з`явились, про дату, час і місце розгляду справи учасники справи були повідомлені належним чином. Через канцелярію суду від представника позивача надійшло клопотання про здійснення подальшого розгляду справи за його відсутності. Представник відповідача надав суду через канцелярію суду клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з запровадженням на території України карантину через спалах хвороби COVID-19.

З даного приводу суд зазначає таке.

11 березня 2020 року, Всесвітня організація охорони здоров`я охарактеризувала ситуацію яка склалася у світі, як пандемію, тобто розповсюдження нового захворювання у світових масштабах.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» №1645-III від 06.04.2020 року, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року, постановою Кабінету Міністрів України №211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» встановлено з 12 березня 2020 року на всій території України карантин.

Відповідно до протоколу № 32 від 27.05.2020 Постійної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Київська міська державна адміністрація), який прийнятий відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширень на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом COVID-19, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» на території міста Києва застосовано послаблення протиепідемічних заходів шляхом відновлення:перевезення пасажирів залізничним транспортом міського сполучення, роботи магазинів та закладів громадського харчування, доступу для відвідування візових (консультаційних) центрів, торгівлі продовольчою та непродовольчою групами товарів, освітнього процесу у закладах дошкільної освіти; підготовки до відвідування занять (консультацій) в групах не більше ніж 10 осіб в закладах загальної середньої, професійної, вищої освіти, проведення професійно-практичної підготовки, державної кваліфікаційної атестації, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, участь в освітньому процесі уформі дисертацій та відповідних підготовчих заходах; роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів і фітнес-центрів; діяльності готелів; діяльності соціально-реабілітаційних центрів для дітей з інвалідністю денного перебування; діяльності пляжів та зон відпочинку біля води; роботи кладовищ для відвідування.

За наведених обставин суд не вбачає перешкод для прибуття до суду та прийняття участі у судовому засіданні задля захисту своїх інтересів, а тому клопотання про відкладення розгляду справи не підлягає задоволенню.

Крім цього, 13 березня 2020 року через канцелярію суду від Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області надійшло клопотання про залучення у справі третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Білоцерківську міську раду Київської області.

Вказану заяву Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області обґрунтовує тим, що предметом позову є вимога про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) нежитлової будівлі відповідача. Відповідно до пунктів 1.2 та 1.3 статуту Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області, затвердженого рішенням Білоцерківської міської ради від 24.05.2018 № 2265-52-VII засновником закладу є територіальна громада м. Білої Церкви в особі Білоцерківської міської ради. Заклад створений згідно з рішенням та за кошти засновника підзвітний та підконтрольний у своїй діяльності Білоцерківській міській раді Київській області.

Згідно з частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Розглянувши зазначену заяву суд дійшов висновку, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки Білоцерківської міської ради Київської області як засновника Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області експлуатацію об`єкта якого може бути зупинено.

У зв`язку з чим, суд вважає за необхідне залучити Білоцерківську міську раду Київської області до участі по справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 44, 49 Кодексу адміністративного судочинства України , суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Білоцерківську міську раду Київської області (09117, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, буд. 15; код ЄДРПОУ 26376300).

2. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення даної копії ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду в наступне засідання.

3. Оголосити перерву в підготовчому засіданні на 23 липня 2020 року о 10:20. Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

4. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

5. Запропонувати Білоцерківській міській раді Київської області надати суду письмову позицію стосовно позовних вимог позивача з одночасним надісланням її позивачу та відповідачу.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення02.07.2020
Оприлюднено06.07.2020
Номер документу90191963
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/320/1235/20

Рішення від 16.01.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 18.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні