Ухвала
від 02.07.2020 по справі 790/413т/15
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 790/413т/15

Провадження № 11-кс/790/413т/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на проведення негласних слідчих дій

зняття інформації з транспортної телекомунікаційної мережі

Місто Харків 16 січня 2015 року

Слідчий суддя Апеляційного суду Харківської ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУМВС 'України в Харківській області майора міліції ОСОБА_2 про проведення негласних слідчих дій - зняття інформації з транспортної телекомунікаційної мережі ОСОБА_3 .

ВСТАНОВИВ:

До Апеляційного суду Харківської області звернувся старший слідчий СУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 з клопотанням, у якому просить надати дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукових) дій: зняття інформації з транспортної телекомунікаційної мережі ОСОБА_3 .

Відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУМВС України в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.10.2014 за номером 12014220000000969, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 3 КК України.

Так, 28.10.2014 до СУ ГУМВС України в Харківській області надійшов рапорт ст.о/у в ОВС УБОЗ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_4 , згідно якого у 2014 році посадові особи ТОВ підприємство «Спецводстрой», код ЄДРПОУ 31437483, розташованого за адресою: м. Харків, вул. Космічна, 21, діючи за попередньою змовою в групі, вчинили розкрадання бюджетних грошових коштів під час виконання робіт з реконструкції об`єкту, який належить одному з органів місцевого самоврядування Харківської області, чим спричинили матеріальну шкоду на суму близько 950 тис. грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що в червні 2014 року Товариство з обмеженою підприємство «Спецводстрой» виграло тендер на «Реконструкцію очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району Харківської області (коригування)» на суму 21 млн. 020 тис. грн., де головним розпорядником коштів є Департамент капітального будівництва ХОДА (код ЄДРПОУ 04014080).

Згідно інформації ДП «Інформаційно-ресурсний центр» директором TQB підприємство «Спецводстрой» оформлена ОСОБА_5 , 1976 року народження

Під час проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що фактичне керівництво., вказаним підприємством здійснює ОСОБА_6 , 1971 року народження, яка є рідною сестрою ОСОБА_5 з якою вони спілкуються за допомогою мобільного телефону та остання за вказівкою коли необхідно ОСОБА_6 прибуває до сестри та підписує необхідні документи від імені підприємства.

Крім того під час проведення оперативно-технічних заходів встановлено, що до скоєння злочинів може бути причетний ОСОБА_3 , який є батьком ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з телефонних розмов, які велися останніми випливає, що він має корупційні зв`язки із директором Департаменту капітального будівництва ХОДА ОСОБА_7 та за підписання актів на виконані роботи, які насправді виконуються не в повному обсязі, він систематично з кожного траншу бюджетних коштів, перерахованих на рахунок ТОВ підприємство «Спецводстрой», передає останньому готівкою від 10 до 25 процентів від загальної суми бюджетних коштів, перерахованих на рахунок підприємства.

Також встановлено, що на теперішній час на поточний банківський рахунок ТОВ підприємство «Спецводстрой» надійшли грошові кошти у сумі близько 9 млн. грн. на виконання робіт за визначеним тендером, в той самий час з вказаної суми близько 3 млн. грн. з метою подальшого їх викрадення було перераховано на рахунки ТОВ «НВП «ЛІОН ГРУП», яка має ознаки фіктивності, а саме - фактично підприємницької діяльності не здійснює, а надає документи, які містять завідомо не правдиві відомості про здійснені господарські операції, для відображення податкового кредиту (придбання товару, послуг тощо) підприємствам реального сектору економіки в Харківській області.

Згідно плану виконання бюджетних зобов`язань в період листопада-грудня 2014 року Департамент капітального будівництва ХОДА планує перерахував на адресу ТОВ підприємство «Спецводстрой» грошові кошти на суму близько 12 млн. для завершення робіт з реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради.

До кінця 2014 року директор ТОВ підприємство «Спецводстрой» ОСОБА_5 та фактичний керівник ОСОБА_6 внесли в акти виконаних робіт з реконструкції очисних споруд каналізації завищені обсяги та вартість виконаних робіт, що надасть змогу обернути на власну користь фігурантів близько 2 млн. грн. бюджетних коштів.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення-злочин, передбачений ст.191 ч.3 КК України, який відповідно до ст.12 КК України відноситься до категорії тяжких.

Згідно рапорту старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах УБОЗ ГУМВС України в Харківській області підполковника міліції ОСОБА_8 . ОСОБА_6 в теперішній час має в користуванні мобільний телефон НОМЕР_1 , оператора стільникового зв`язку ПрАТ «МТС Україна».

__.___.2014 отримано ухвалу слідчого судді на проведення негласної слідчої (розшукових) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж ОСОБА_9 за вказаним номером телефону, яким він користується.

Під час проведення вказаної негласної слідчої (розшукової) дії отримано інформацію, яка вказує на причетність


до вчинення тяжкого злочину, а також на ге, що він продовжує' займатися злочинною діяльністю в теперішній час, у зв`язку із чим необхідно продовжити строк проведення негласної слідчої (розшукової) дії на 2 місяці з метою встановлення всіх обставин вчинення злочинів та нових епізодів злочинної діяльності.

На підставі викладеного орган досудового розслідування вважає за необхідне ' продовжити проведення у кримінальному провадженні негласних слідчих (розшукових) дій - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж ОСОБА_3 , а саме у проведенні із застосуванням відповідних технічних засобів спостереження, відбору та фіксації змісту інформації, яка передається особою та має значення для досудового розслідування, а також одержанні, перетворенні і фіксації різних видів сигналів, що передаються каналами зв`язку за номером особистого мобільного телефону та мобільного терміналу ОСОБА_3 ..

Під час продовження проведення вказаної слідчої (розшукової) дії вважається можливим отримати фактичні дані про вчинення тяжкого злочину, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими особами ТОВ підприємство «Спецводстрой» своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб. Встановити всіх осіб, причетних до скоєння злочину та отримати докази, достатні для повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Отримати відомості про злочин та осіб що його вчинили в інший спосіб неможливо, у зв`язку із тим, що проведення будь-яких інших слідчих дій у кримінальному провадженні в теперішній час, або вжиття заходів забезпечення кримінального провадження, в тому числі тимчасового доступу до речей і документів, розкриє факт існування кримінального провадження та проведення у ньому досудового розслідування для всіх осіб, причетних до скоєння злочину, що потягне за собою негативні наслідки у вигляді неможливості отримання доказів.

Відомості про ідентифікаційні ознаки, які дозволять унікально ідентифікувати абонента спостереження, телекомунікаційну мережу, кінцеве обладнання тощо: мобільний телефон номер НОМЕР_2 , оператора мобільного зв`язку ПрАТ «МТС Україна».

Відомості проособу щодоякої необхіднопровести негласнуслідчу (розшукову)дію: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець Курської області, Росія, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час продовження проведення зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж ОСОБА_3 можливо отримати докази, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину та встановлення осіб, які його вчинили.

Необхідним строком продовження проведення негласної слідчої (розшукової дії) є два місяці, так як необхідно встановити всіх осіб, які причетні до скоєння злочину та обставин його вчинення.

Розглянувши клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014220000000969 від 28.10.2014, а також додані до клопотання матеріали, вважаю, що викриття злочинної діяльності зазначеної особи та невстановлених осіб не можливо отримати в інший спосіб, наявні достатні підстави для продовження проведення негласної слідчої (розшукової) дії - втручання у приватне спілкування, а саме зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, із застосуванням технічних засобів, які нададуть можливість здобути фактичні дані про осіб, які вчинили злочин, про місце їх проживання, злочинну діяльність, яка полягає у скоєнні тяжкого злочину, передбаченого ч.З ст. 191 КК України, їх переміщення, злочинні зв`язки, місцезнаходження потерпілого речових доказів, отримання іншої інформації, яка має важливість для всебічного, повного і неупередженого провадження.

Враховуючи викладене, керуючись вимогами ст. ст. 246, 247, 248, 249, 263 КПК України, ст. 31 Конституції України, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання старшого слідчого СУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_2 та надати дозвіл на проведення негласних слідчих (розшукової) дій - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , мобільного телефону яким вона користується, номер НОМЕР_2 оператора мобільного зв`язку ПрАТ «МТС Україна», а саме, негласне проведення із застосуванням відповідних технічних засобів, у тому числі встановлених на транспортних телекомунікаційних мережах, спостереження, відбору та фіксації змісту телефонних розмов, іншої інформації та сигналів (SMS, MMS, факсимільний зв`язок, модемний зв`язок, тощо), які передаються телефонним каналом зв`язку, що контролюється терміном два місяці з дня отримання дозволу на проведення цієї негласної слідчої (розшукової) дії - тобто до 15 березня 2015 р.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Апеляційного суду

Харківської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90195244
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення негласних слідчих дій - зняття інформації з транспортної телекомунікаційної мережі ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —790/413т/15

Ухвала від 02.07.2020

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Зубков Л. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні