Ухвала
від 06.07.2020 по справі 395/413/20
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/413/20 Провадження № 1-в/395/25/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2020 року м. Новомиргород

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області в складі :

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 , представника Новомиргородського РС філії ДУ «Центр пробації» ОСОБА_4 , засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання провідного інстектора Новомиргородського РС філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області про розстрочку сплати штрафу щодо:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Ульяновка, Кіровоградської області, українця, громадянина України, з середньою освітою, фізичної особи-підприємця, одруженого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 15.05.2020 року вироком Новомиргородського районного суду Кіровоградської області за ч. 1ст. 204 КК Українидо покарання у вигляді штрафу у розмірі 5 (п`яти) тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85000(вісімдесят п`ять тисяч) гривень,-

ВСТАНОВИВ:

Провідний інстектор Новомиргородського РС філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області звернувся до суду з поданням, про розстрочку сплати штрафу щодо ОСОБА_5 , засудженого вироком Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 15.05.2020 року за ч.1ст.204КК Українидо покарання у вигляді штрафу в розмірі 5 (п`яти) тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень.

Вирок суду вступив у законну силу і засуджений ОСОБА_5 , було надано час для добровільної сплати штрафу в місячний строк, а також попереджено, що у випадку несплати суми штрафу, суд розглядатиме питання про заміну несплаченої суми штрафу іншим покаранням.

У вказаний судом строк сума штрафу не була сплачена, а тому виникло питання про розстрочку засудженому ОСОБА_5 щодо сплати штрафу.

Представник Новомиргородського РС філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області підтримав подання і просив суд задовольнити його.

Прокурор в судовому засіданні не заперечив щодо задоволення подання.

Засуджений ОСОБА_5 в судовому засіданні показав, що штраф ним не був сплачений у зв`язку із введенням Урядом України карантину щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, на підставі ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 квітня 2020 року, з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19. Вказані рішення влади безпосередньо вплинули на його платоспроможність, оскільки ОСОБА_5 є фізичною особою-підприємцем, вид діяльності роздрібна торгівля продуктами харчування, просив суд розстрочити сплату штрафу.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, та дослідивши матеріали кримінального провадження, вважає за необхідне розстрочити ОСОБА_5 строк на сплату штрафу з наступних підстав.

Вимогами ч.1ст.539 КПК Українивстановлено, що питання, які виникають під час та після виконання вироку (зокрема, про заміну покарання відповідно до ч.5ст. 53 КК України) вирішуються судом, який ухвалив вирок, за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до вимог ч.1ст. 26 КВК України, засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально-виконавчій інспекції за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу.

Згідно ч. 3ст. 26 КВК України, у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд за поданням кримінально-виконавчої інспекції розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Натомість, ч. 4ст. 53 КК Українипередбачено, що з урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

Залишок несплаченої суми штрафу становить 85000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень.

Суд приходить до висновку що із урахуванням майнового стану засудженого ОСОБА_5 , можливо розстрочити виплату ОСОБА_5 несплаченої суми штрафу відповідно до вимог ч. 4ст. 53 КК Українипевними рівними частинами строком на один рік.

Приймаючи до уваги вищенаведене, суд доходить до висновку, що подання підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.53,56 КК України, ст.ст.537,539 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Подання провідного інстектора Новомиргородського РС філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області про розстрочку виплати несплаченого штрафу - задовольнити.

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Ульяновка, Кіровоградської області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , сплату штрафу в розмірі 85000 (вісімдесят п`ять тисяч) гривень призначеного вироком Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 15.05.2020 року, розстрочити рівними частинами строком на 1 (один) рік, починаючи з наступного місяця після набрання ухвалою законної сили.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Новомиргородський районний суд протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

СудНовомиргородський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.07.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90214723
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —395/413/20

Ухвала від 06.07.2020

Кримінальне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Вирок від 15.05.2020

Кримінальне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні