Ухвала
від 06.07.2020 по справі 486/801/20
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 486/801/20 Провадження №6-а/486/4/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2020 року Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

у складі: головуючого судді - Волкової О.І.

при секретарі - Кучмар В.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Южноукраїнську Миколаївської області цивільну справу за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И В:

09 червня 2020 року представник Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області звернулася з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Свою позицію заявник обґрунтовує тим, що 06.10.2011 року управління пенсійного фонду України в м. Южноукраїнську Миколаївської області було винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення №39 про стягнення із керівника ПП "Південна сторона" ОСОБА_1 адміністративного штрафу в сумі 425.00 грн.

Постанова по справі про адміністративне правопорушення від 06.10.2011 року №39 направлялася на примусове виконання до Южноукраїнського МВ ДВС Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса). Станом на дату подачі вказаної заяви, виконавче провадження за постановою №39 відкрито, що підтверджується даними розміщеними в Автоматизованій системі виконавчих проваджень, доданими до заяви.

Дослідивши докази в сукупності, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що на виконання п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Южноукраїнське об`єднане управління Пенсійного фонду України Миколаївської області реорганізоване шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

19.07.2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис, щодо припинення Южноукраїнського об`єднаного управління Пенсійного фонду україни Миколаївської області ( ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 40387386).

Відповідно до ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пунктом 1 частини 1 статті 512 ЦК України кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги). Згідно ч.1 ст. 513 ЦК України правочин щодо заміни кредитора у зобов`язанні вчиняється у такій самій формі, що і правочин, на підставі якого виникло зобов`язання, право вимоги за яким передається новому кредиторові.

Згідно ст. 514 ЦК України до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до положень ст. 516 ЦК України заміна кредитора у зобов`язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно з вимогами чинного законодавства заміна осіб в окремих зобов`язаннях через волевиявлення сторін (відступлення права вимоги) є різновидом правонаступництва та можливе на будь-якій стадії процесу. За змістом ст. 512 ЦК України, ст. 442 ЦПК України та ст. 8 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття кредитора в зобов`язанні він замінюється правонаступником.

Згідно зі ст. 442 ЦПК України у разі вибуття сторони виконавчого провадження за поданням державного або приватного виконавця або за заявою стягувача суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, сторона виконавчого провадження стягувач - вибула внаслідок реорганізації, що є підставою для заміни такої сторони правонаступником, тому заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 260, 442 ЦПК України , суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання постанови по справі про адміністративне правопорушення від 06.10.2011 року №39, а саме, з управління Пенсійного фонду України в м. Южноукраїнську Миколаївської області на головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Южноукраїнського

міського суду О.І.Волкова

Дата ухвалення рішення06.07.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90226985
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —486/801/20

Ухвала від 06.07.2020

Адміністративне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Волкова О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні