Ухвала
від 06.07.2020 по справі 755/7700/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/7700/20

УХВАЛА

про залучення третьої особи

"06" липня 2020 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Виниченко Л.М.,

при секретарі Сіренко Д.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Києві цивільну справу № 755/7700/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМТЕХ про стягнення грошових коштів,-

у с т а н о в и в:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМТЕХ про стягнення грошових коштів.

В підготовче судове засідання позивач та представник відповідача не з`явились, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Позивачем суду подане клопотання про розгляд справи без його участі на підставі наявних у справі доказів.

Відповідачем ТОВ ПРОМТЕХ в особі генерального директора Сназіна О. поданий відзив на позов, у якому зазначено про визнання позовних вимог у повному обсязі, просить розглянути справу за відсутності відповідача.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно заявлених вимог позивач просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМТЕХ (зареєстроване за адресою: Російська Федерація, м. Москва, вул. Холмогорська, 2/корпус 3) грошові кошти у розмірі 26 047 293,25 російських рублів, що на день подання позову за офіційним курсом НБУ еквівалентно 9 907 348,46 грн.

Позовні вимоги ґрунтуються на умовах укладеного між сторонами Договору № 1909/2019 про надання послуг від 19 вересня 2019 року, предметом якого є надання ОСОБА_1 послуг Товариству з обмеженою відповідальністю ПРОМТЕХ , пов`язаних з участю товариства у ХVІІ Міжнародній спеціалізованій виставці "Енергетика в промисловості - 2019 , дата проведення якої 05-07 листопада 2019 р., місце проведення виставки: Міжнародний виставковий центр (м. Київ, Броварський проспект, 15).

За умовами договору та Додатку 1 до договору про надання послуг № 1909/2019 від 19.09.2019 року, позивач серед іншого зобов`язувався забезпечити відповідача обладнаною орендованою площею 76 кв.м. в місці на час проведення виставки.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених вимог, обгрунтування позову, враховуючи вимоги положень ст. 53 ЦПК України, суд вважає, що для з`ясування відносин Товариства з обмеженою відповідальністю Міжнародний виставковий центр зі сторонами по справі, на території якого відбувалось виконання правочину про надання послуг укладеного між позивачем та відповідачем, на якому ґрунтуються позовні вимоги, ТОВ Міжнародний виставковий центр (ідентифікаційний код ЄДРПОУ 30212731) необхідно залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки зазначеної юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 53, 181, 192 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі № 755/7700/20 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ПРОМТЕХ про стягнення грошових коштів у якості третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю Міжнародний виставковий центр .

Третій особі направити копію ухвали, копію позову з додатками та викликати представника в підготовче судове засідання, яке відбудеться в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Сергієнка, 3, в залі суду № 3, 10 серпня 2020 року о 12 год. 00 хв.

Третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю Міжнародний виставковий центр у строк протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали має право подати пояснення щодо позову та/або відзиву, викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення стосовно позову у порядку, передбаченому ст. ст. 181, 192 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Встановити іншим учасникам справи строк для подання відповіді на пояснення третьої особи протягом п`яти днів від дня отримання ними відповідних пояснень третьої особи.

Копії ухвали суду направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л.М.Виниченко

Дата ухвалення рішення06.07.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90227880
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —755/7700/20

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні