Ухвала
від 07.07.2020 по справі 19/57-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "07" липня 2020 р. м. Житомир Справа № 19/57-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу №19/57-Б за заявою Андрушівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (м. Андрушівка Житомирської області) до боржника Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" (м. Андрушівка Житомирської області) про банкрутство,

за участю учасників судового процесу:

- від кредиторів: не з`явилися;

- від боржника:не з`явився;

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №19/57-Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" (м. Андрушівка Житомирської області).

07.07.2020 на адресу суду від ліквідатора боржника Коваль І.В. надійшло клопотання про розгляд справи без її участі, у зв`язку з перебуванням у відрядженні, у підтвердження чого було надіслано наказ про службове відрядження у м.Одесу №01-04/09-в від 03.07.2020.

Кредитори своїх уповноважених представників у засідання суду не направили.

Також, господарський суд вважає за необхідне зазначити, що ухвалою господарського суду від 05.12.2019 призначено ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" арбітражного керуючого Коваль І.В.

Приписами ст. 25 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" визначено, що державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі, зокрема, судових рішень, що набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі.

Ухвала Господарського суду Житомирської області від 05.12.2019, яка набрала законної сили та якою призначено нового ліквідатора у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" арбітражного керуючого Коваль І.В. - є судовим рішенням, що тягне за собою зміну відомостей у Єдиному державному реєстрі щодо осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи.

Відповідно до інформації, яка міститься у Єдиному державному реєстрі щодо Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" головою комісії з припинення або ліквідатором підприємства є Коваль І.В., підписантом - Ярмола О.Ю., керівником - Ярмола О.Ю.

Таким чином, станом на дату судового засідання державним реєстратором Відділу надання адміністративних послуг та державної реєстрації Андрушівської районної державної адміністрації Житомирської області на виконання ухвали Господарського суду Житомирської області від 05.12.2019 у справі № 19/57-Б внесено до Єдиного державного реєстру запис про Коваль І.В. як ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838". Записи про Коваль І.В. як керівника банкрута та підписанта до Єдиного державного реєстру станом на дату судового засідання не внесено.

Згідно з частиною 1 статті 61 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Отже, виключно ліквідатор банкрута є керівником такого підприємства та підписантом, відомості про що на підставі судового рішення та заяви ліквідатора мають бути внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

За викладених обставин, господарський суд вважає за необхідне звернути увагу Відділу надання адміністративних послуг та державної реєстрації Андрушівської районної державної адміністрації Житомирської області, що у разі звернення з відповідною заявою ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" Коваль І.В. згідно норм чинного законодавства на підставі судового рішення (даної ухвали) - підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записи про ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" (13400, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Зозулинського, 38, ідентифікаційний код 03116772) арбітражного керуючого Коваль Іванну Василівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1757 від 23.03.2016; адреса: 02095, м. Київ, вул. Срібнокільська, буд. 24, а/с 70; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами; особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку призначити наступне судове засідання.

Керуючись статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, статтями 61-65 Кодексу України з процедур банкрутства, -

УХВАЛИВ:

1.Призначити наступне судове засідання на "29" вересня 2020 р. о 10:00 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 407.

2. Ліквідатору Коваль І.В. в термін до 21.09.2020 надати суду:

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань з внесеними до нього відомостями щодо ліквідатора банкрута Коваль І.В. як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами та особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори;

- додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування;

- повідомити про результати звернення до ТОВ "Укрспецторг Групп" Житомирська філія з вимогою щодо перереєстрації транспортних засобів на нового власника;

- належним чином засвідчені копії договорів купівлі-продажу транспортних засобів;

- докази зняття з обліку транспортних засобів зареєстрованих за банкрутом;

- витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна щодо боржника;

- інформацію про актуальний стан кримінальних проваджень №42014060000000102 та № 12013060100000245;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, подати звіт та ліквідаційний баланс, до якого додати відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов`язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу, тощо).

3. Відділу надання адміністративних послуг та державної реєстрації Андрушівської районної державної адміністрації Житомирської області, у разі звернення ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" Коваль І.В. з відповідною заявою, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записи про ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Андрушівське автотранспортне підприємство 11838" (13400, Житомирська область, м. Андрушівка, вул. Зозулинського, 38, ідентифікаційний код 03116772) арбітражного керуючого Коваль Іванну Василівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1757 від 23.03.2016; адреса: 02095, м. Київ, вул. Срібнокільська, буд. 24, а/с 70; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) як керівника юридичної особи; особу, уповноважену представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами; особу, яка має право вчиняти від імені юридичної особи дії без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Повноваження учасників провадження підтверджувати у відповідності з вимогами статті 60 Господарського процесуального кодексу України.

У зв`язку із функціонуванням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об`єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред`являти до суду окремими оформленими документами.

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала суду набирає законної сили 07.07.2020 та не підлягає оскарженню.

Суддя Костриця О.О.

Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено09.07.2020
Номер документу90281808
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,

Судовий реєстр по справі —19/57-б

Ухвала від 31.08.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 18.08.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.01.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.12.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні