Ухвала
від 19.01.2010 по справі 2/100-09-4337
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬК ОЇ ОБЛАСТІ



УХВАЛА

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ЗВІТУ ЛІ КВІДАТОРА

ТА ПРИПИНЕННЯ ПРОВАДЖЕНН Я У СПРАВІ

"19" січня 2010 р. Справ а № 2/100-09-4337

За заявою: Прокурора Люба шівського району і інтересах держави в особі Любашівськ ої МДПІ Одеської області

про визнання банкрутом суб ' єкта підприємницької діял ьності - фізичної особи ОС ОБА_3.

Суддя Бахарєв Б.О.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

Прокурор: Лянна О.А. (посвідч ення);

Ліквідатор: Любашівська МДПІ - Сиротюк Л.В.(пост анова).

Суть спору: про визнання б анкрутом.

Прокурор Любашівського району інтересах держави в о собі Любашівської міжра йонної державної податкової інспекції Одеської області звернувся до господарського суду Одеської області з заяв ою про порушення провадження у справі про банкрутство суб ' єкта підприємницької діял ьності - фізичної особи ОС ОБА_3 згідно ст. 52 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, оскіль ки останній неспроможний спл атити заборгованість у сумі 180,03 грн., а також присутні ознак и припинення боржником підпр иємницької діяльності.

Розглянув матеріали спра ви, суд встановив, що боржник н еспроможний сплатити заборг ованість в сумі 180,03 грн., що підт верджується матеріалами спр ави, а саме: корінцем першої по даткової вимоги форми „Ф1” ві д 14.02.2007р. № 1/285, корінцем другої под аткової вимоги форми „Ф2” від 21.09.2008р. № 2/334, платежем № 16050203, дов ідкою КП „Любашівське МБ ТІ та РОН” № 81 від 11.02.2009р. про відс утність зареєстрованого нер ухомого майна, довідкою РЕВ № 12 при ВДАЇ ГУМВС України в Оде ській області № 164 від 20.02.2009р. про відсутність зареєстрованих транспортних засобів.

Крім того, боржник не звіту є перед ДПІ більше року, а саме з 05.10.2007р., що підтверджується ак том Любашівської МДПІ Од еської області № 312 від 06.04.2009р.

Любашівська міжрайонна державна податкова інспекці я Одеської області звернула сь до господарського суду Од еської області з клопотанням про призначення ліквідаторо м банкрута ініціюючого креди тора Любашівську міжрай онну державну податкову інсп екцію Одеської області в осо бі Сиротюк Лідії Василівни .

За положеннями ч.1 ст.52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у разі якщо громадянин - підпр иємець - боржник або керівні о ргани боржника - юридично ї особи відсутні за її міс цезнаходженням, або у разі не надання боржником протягом р оку до органів державної по даткової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а так ож за наявності інших ознак , що свідчать про відсутніс ть підприємницької діяльно сті боржника, заява про пору шення справи про банкрутство відсутнього боржника може б ути подана кредитором незал ежно від розміру його вимог до боржника та строку викона ння зобов'язань.

Постановою господарського суду Одеської області від 17.09.2 009р. суб' єкта підприємницько ї діяльності - фізичну особу ОСОБА_3 визнано банкрутом , відкрито відносно нього лік відаційну процедуру, ліквіда тором банкрута призначено ін іціюючого кредитора Любаш івську міжрайонну державн у податкову інспекцію Одеськ ої області, зобов' язано лік відатора провести заходи щод о ліквідації підприємства, п ередбачені Законом України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”.

На виконання постано ви суду від 17.09.2009 р. за результат ами роботи ліквідатором нада но суду ліквідаційний баланс , в якому активи не відображен і, та звіт ліквідатора з підтв ерджуючими документами, які свідчать про відсутність у б анкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та і нших активів, у зв' язку з чим неможливе погашення грошови х вимог кредитора в порядку с т. 31 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”. За довідкою ліквіда тора банкрута ознак фіктивно го банкрутства або доведення до банкрутства не виявлено.

Скарг на дії ліквідатора з а час його роботи до господар ського суду не надійшло.

Керуючись п. п. 5, 6 ст. 31 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, вим оги, заявлені після закінчен ня строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними та в имоги, не задоволені за недос татністю майна, вважаються п огашеними.

Приймаючи до уваги ознаки , що свідчать про відсутність підприємницької діяльност і боржника, а також враховуюч и, відсутність у банкрута май на та грошових коштів для пог ашення кредиторської заборг ованості і платоспроможніст ь відновити неможливо, суд ке руючись п. 6 ст. 40, ст. 52 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” затвер джує звіт ліквідатора та лік відаційний баланс банкрута і ліквідує суб' єкта підприєм ницької діяльності - фізичн у особу ОСОБА_3, припиняє й ого та виключає з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб відповід но до ст. 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців”.

Керуючись п. 6 ст. 40, 47, ст. 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Затвердити звіт л іквідатора та ліквідаційн ий баланс суб' єкта підприє мницької діяльності - фізич ної особи ОСОБА_3 (66532, Одеськ а обл., Любашівський район, с. Я нишівка, Ід. номер НОМЕР_1).

2.Ліквідувати та припинити с уб' єкта підприємницької ді яльності - фізичну особу О СОБА_3, виключити його з Єдин ого державного реєстру підпр иємств та організацій Україн и.

3.Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вваж ати погашеними.

4.Зобов' язати ліквідатора провести заходи щодо ліквід ації суб' єкта підприємниць кої діяльності - фізичної ос оби ОСОБА_3, забезпечити з береженість архівних докуме нтів банкрута і за погодженн ям із спеціально уповноважен им центральним органом викон авчої влади у сфері архівної справи і діловодства або упо вноваженою ним архівною уста новою, визначити місце подал ьшого їх зберігання у відпов ідності з ч.2 ст.34 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, про що пов ідомити суд.

5.Повноваження ліквідатора припинити.

6.Провадження у справі припи нити.

Копію ухвали надіслати: л іквідатору, державному орган у з питань банкрутства, держа вному реєстратору.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.01.2010
Оприлюднено27.12.2010
Номер документу9031343
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/100-09-4337

Ухвала від 19.01.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 08.12.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні