Ухвала
від 17.02.2020 по справі 757/6853/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6853/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 лютого 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

13.02.2020 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження cлідчого в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, про надання дозволу на проведення огляду.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, що Слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019100000000806, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.12.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272, ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 197-1 КК України

Досудовим розслідуванням установлено, що 27.12.2019 до прокуратури міста Києва з Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області надійшов рапорт про вчинення кримінальних правопорушень за вих. 51/2/2-48989 від 27.12.2019.

Згідно вказаного рапорту про вчинення кримінальних правопорушень вбачається, що невстановлені особи вчинили порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємства міста Києва, а саме на АЗС, що створило загрозу настання тяжких наслідків.

Також, встановлено, що невстановлені особи здійснюють на території міста Києва незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Крім того, встановлено, що невстановлені особи вчинили самовільне заняття земельних ділянок на території міста Києва для розташування на них незаконних АЗС, що завдало значної шкоди власникам земельних ділянок.

На даний час в ході здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення виникла необхідність у проведенні огляду.

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за адресою: м. Київ, просп. Лобановського Валерія, будинок 10 (на праві власності зареєстрована за ПП «ДОК», код ЄДРПОУ 23510293).

Тому в ході здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме, щодо незаконного зайняття земельної ділянки та порушення правил безпеки під час виконання робіт на АЗС з автомобільним паливом, виникла необхідність у проведенні огляду за участю спеціалістів АЗС/АЗГП за адресою: м. Київ, просп. Лобановського Валерія, будинок 10.

Відповідно до ст. 13 КПК України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно ст. 237 КПК України огляд проводиться огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав для огляду, з метою встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відтак клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника 1-го відділу слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 , а також слідчим, які входять до складу слідчої групи у даному кримінальному проваджені, на проведення огляду АЗС/АЗГП за адресою: м. Київ, просп. Лобановського Валерія, будинок 10 за участю спеціалістів з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчийсуддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90332486
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —757/6853/20-к

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні