Вирок
від 13.07.2020 по справі 366/1435/20
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 366/1435/20

Провадження № 1-кп/366/158/20

В И Р О К

Іменем України

13 липня 2020 року Іванківський районний суд Київської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , розглянувши у спрощеному провадженні матеріли кримінального провадження, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12020110180000197, по обвинуваченню:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Старий Міст (Петрівське) Іванківського району Київської області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою АДРЕСА_2 , українця, громадянина України, пенсіонера з повною вищою освітою, одруженого, раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого.3 ст.15, ч. 1ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

29 квітня 2020 року ОСОБА_2 , знаходячись за адресою: с.Старий Міст вул.Недашківських,5 Іваніквського району Київської області, переслідуючи корисливий мотив та мету особистого збагачення, достовірно знаючи, що в межах с.Старий Міст Іванківського району Київської області, а саме: неподалік приміщення сільського клубу, в 8 кварталі виділ 18 Димарького агролісницьва ДП «СЛП «Київоблагроліс», в ґрунті знаходяться бетонна кришка та два бетонні кільця для колодязя, вирішив вчинити крадіжку останніх.

В подальшому, того ж дня, з метою доведення свого злочинного та протиправного умислу до кінця, а також полегшення його вчинення, ОСОБА_2 , ввівши в оману ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , про наявність в останнього дозвільних документів, домовився з останніми про їх прибуття на 10 год. 00 хв. 30.04.2020 до с. Старий Міст Іванківського району Київської області, для надання йому допомоги.

Після чого, 30.04.2020, близько 9 год. 00 хв. ОСОБА_3 , та ОСОБА_4 , будучи переконаним в правомірності поданої ОСОБА_2 пропозиції та наявності дозволу в останнього на демонтаж з ґрунту бетонної кришки та двох бетонних кілець для колодязя, на автомобілі марки 3IJI модель 441510 державний номерний знак НОМЕР_1 , прибули до відкритої ділянки місцевості, яка знаходиться в межах с. Старий Міст Іванківського району Київської області, неподалік приміщення сільського клубу, в межах 8 кварталу виділ 18 Димарського агролісництва ДП «СЛП «Київоблагроліс».

30 квітня 2020 року, близько 10 год. 00 хв., більш точний час під час досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_2 , переслідуючи свій злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, перебуваючи на відкритій ділянці місцевості, яка знаходиться в межах с. Старий Міст Іванківського району Київської області, неподалік приміщення сільського клубу, в межах 8 кварталу виділ 18 Димарського агролісництва ДП «СЛП «Київоблагроліс», зловживаючи довірою громадян ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , надав останнім вказівку на демонтаж за допомогою автомобіля марки ЗІЛ модель 441510 державний номерний знак НОМЕР_1 , з ґрунту, бетонної кришки та двох бетонних кілець для колодязя, які належать комунальному підприємству Іванківське КУВГ».

В подальшому, того ж дня ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , будучи переконаними в наявності в ОСОБА_2 дозволу на демонтаж з ґрунту бетонної кришки та двох бетонних кілець до колодязів, за допомогою автомобіля марки ЗІЛ модель 441510 державний номерний знак НОМЕР_1 , демонтували бетонну критику для колодязя вартістю 245 грн. та бетонне кільце для колодязя вартістю 349 грн., 67 коп., які ОСОБА_2 намагався викрасти та обернути на власну користь, однак свої злочинні дії та протиправні дії направленні на таємне викрадення вищевказаних предметів до кінця не довів з причин, що не залежали від його волі, оскільки під час демонтажу другого бетонного кільця для колодязю вартістю 349 грн. 67 коп. був виявлений сусідами - громадянами ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Обвинувальний акт по даному кримінальному провадженню відповідно до положень ст.302 КПК України надійшов до суду разом із заявою щодо визнання своєї винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права на апеляційне оскарження та згоди на розгляд обвинувального акту у спрощеному провадженні; заявою потерпілого ОСОБА_7 щодо розгляду обвинувального акту у спрощеному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_2 ; протоколом допиту підозрюваного ОСОБА_2 .

Вирішуючи питання про можливість розгляду обвинувального акту в спрощеному провадженні згідно положень ст.381,382 КПК Українисуд враховує те, що обвинувачений, який був представлений захисником, беззаперечно визнав свою винуватість, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згоден з розглядом обвинувального акту за його відсутності.

Так, згідно заяви обвинуваченого ОСОБА_2 , яку він підписав в присутності захисника адвоката ОСОБА_8 , винність у вчиненні кримінального проступку визнав повністю, згоден із встановленими під час досудового розслідування обставинами кримінального проступку, викладеними в обвинувальному акті, згоден з розглядом обвинувального акта в його відсутність.

При цьому судом встановлено, що обвинувачений правильно розуміє зміст обставин кримінального проступку, та розуміє наслідки розгляду кримінального провадження у спрощеному провадженні, передбачені ч. 2ст. 302 КПК України.

Представник потерпілого КП ІРР «Іванківське комунальне управління водного господарства» ОСОБА_7 на підставі заяви не заперечує проти розгляду обвинувального акту у спрощеному провадженні.

За таких обставин, вивчивши обвинувальний акт та додані до нього матеріали, суд вважає доведеним те, що ОСОБА_2 здійснив незакінчений замах на таємно викрадення чужого майна (крадіжка), тобто бетонної кришки для колодязя та бетоне кільце для колодязя, що належать КП ІРР «Іванківське КУВГ», а тому ці його дії кваліфікує за ч.3 ст.15, ч.1 ст.185 КК України.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_2 покарання суд, згідно з вимогамист. 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального проступку, яке згідно із ст.12ККУкраїни є кримінальним проступком, дані про особу винного, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Обвинувачений на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває.

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

При визначені виду і міри покарання обвинуваченому ОСОБА_2 , суд приймає до уваги ступінь і характер скоєного злочину, особу обвинуваченого, обставини, які пом`якшують його покарання, відсутність обставин, які б обтяжували покарання, його вік, майновий та сімейний стан, а тому вважає, що обвинуваченому слід призначити покарання в межах санкції ч.1 ст.185 КК України у виді обмеження волі в мінімальному розмірі та застосувати до нього ст.75 КК України і звільнити його від відбування покарання з випробуванням, одночасно поклавши на засудженого обов`язки, які сприятимуть його виправленню,оскільки саме таке покарання, на думку суду, є справедливим, а також необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним нового злочину.

Відповідно дост. 124 КПК Україниз обвинуваченого підлягають стягненню судові витрати в сумі 490, 35 грн. (чотириста дев`яносто гривень тридцять п`ять копійок). за проведення судової експертизи.

Питання щодо речових доказів вирішити в порядкуст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст.368-371,373,374 КПК України,

УХВАЛИВ:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.3 ст.15, ч.1ст.185 КК України, та призначити йому покарання у виді обмеження волі строком два роки.

На підстави ст.75,76КК Українизвільнити ОСОБА_2 від відбування призначеного покарання у виді обмеження волі з випробуванням з іспитовим строком один рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Речові докази по справі:

-Автомобіль марки ЗІЛ модель 441510 державний номерний знак НОМЕР_2 передати ОСОБА_3 ;

-Два бетонні кільця для колодязя розмірами: зовнішній діаметр 170 см, висота 85 см, товщина стінки 10 см; зовнішній діаметр 115 см, висота 85 см, товщина стінки 10 см та дві бетонні кришки для колодязя розмірами: зовнішній діаметр 160см, висота 14 см; зовнішній діаметр 115см, висота 15 см передати представнику потерпілого ОСОБА_7 .

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів у сумі 490, 35 грн. (чотириста дев`яносто гривень тридцять п`ять копійок).

На вирок може бути подано апеляцію до Київського апеляційного суду через Іванківський районний суд протягом 30 днів з дня проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на його оскарження, а в разі подання апеляції після прийняття рішення Київським апеляційним судом.

Копія вироку надсилається учасникам судового провадження.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.07.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90395049
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —366/1435/20

Вирок від 13.07.2020

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні