Рішення
від 15.07.2020 по справі 452/1017/20
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/1017/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

"15" липня 2020 р. м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі: головуючого судді Сенечина В.М.,

з участю секретаря Кухар О.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у порядку ч. 2 ст. 247 ЦПК України цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дублянської селищної ради Самбірського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Захарко Ю.Ю. в інтересах ОСОБА_1 звернулася в суд із позовом до Дублянської селищної ради про визнання права власності на спадкове майно, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла його баба, ОСОБА_2 , про що Опарівською сільською радою Дрогобицького району Львівської області 2 березня 2004 року складено актовий запис про смерть № 3 та видано свідоцтво про смерть, серія НОМЕР_1 .

Із довідки № 1074, виданої 14 серпня 2017 року Дублянською селищною радою, вбачається, що ОСОБА_3 , до дня смерті, одна була зареєстрована в АДРЕСА_1 .

Батько позивача, ОСОБА_4 , народився ІНФОРМАЦІЯ_2 , про що Залужанською сільською радою складено актовий запис № 25 та видано свідоцтво про народження

НОМЕР_2 , де в графі мати вказано - ОСОБА_3 дочка ОСОБА_5 .

ОСОБА_4 помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , про що Озернянською сільською радою Самбірського району складено актовий запис № 1 та видано свідоцтво про смерть

НОМЕР_3 .

ОСОБА_1 народився 8 ІНФОРМАЦІЯ_4 , про що виконавчим комітетом Лукавської сільської ради складено актовий запис № 14 та видано свідоцтво про народження

НОМЕР_4 .

26 листопада 2019 року на підставі рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області по справі 452/3319/19 було прийнято рішення, згідно якого ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , визначено додатковий строк на три місяці для подання заяви про прийняття спадщини за законом, що відкрилася внаслідок смерті його баби ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник позивача зазначає, що 9 березня 2020 року ОСОБА_1 звернувся до органів нотаріату з заявою про прийняття спадщини. Проте, йому було відмовлено у видачі свідоцтва на спадщину на житловий будинок, через відсутність правовстановлюючого документа.

Із довідки № 1074, виданої 6 вересня 2019 року виконавчим комітетом Дублянської селищної ради Самбірського району, встановлено, що ОСОБА_2 дня смерті була зареєстрована одна. Вказаний житловий будинок відносився до суспільної групи колгоспний двір.

Із даних по господарського обліку відомо, що станом на 1 липня 1990 року та 15 квітня 1991 року членами колгоспного двору були ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_6 (актовий запис № 13 від 1 червня 1991 року) та ОСОБА_7 .

Правовстановлюючий документ на вказаний житловий будинок не видавався. Згідно даних Самбірського МБТІ станом на 31 грудня 2012 року по житловому будинку АДРЕСА_1 жодних інвентаризаційних робіт не проводилося.

Із довідки про технічну характеристику № 90, складеного 13 березня 2020 року Самбірським МБТІ, видно, що житловий будинок АДРЕСА_1 побудований в 1965 році, відсоток зносу становить 65 відсотків. Будинок має 68,7 кв.м. загальної площі та 14,2 кв.м. житлової площі. До господарських будівель та споруд належить сарай, позначений на плані Б та огорожа, позначена на плані 1.

Покликаючись на зазначені обставини ОСОБА_1 просить ухвалити рішення про визнання за ним у порядку спадкування за законом після смерті баби, ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 право власності на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 .

Представник ОСОБА_1 адвокат Захарко Ю.Ю. подала до суду заяву про підтримання позову та розгляд справи у їх відсутності.

Відповідач Дублянська селищна рада подала до суду заяву, згідно якої повністю визнає позов, не заперечує проти його задоволення та просить розглянути справу у відсутності її представника.

З`ясувавши обставини справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 328 ЦК України, право власності набувається на підставах, що не заборонені законом.

Згідно із ст. 392 ЦК України, власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Частиною 3 статті 1296 ЦК України передбачено, що відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадкоємця права на спадщину.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого провадження суд ухвалює рішення у випадку визнання позову відповідачем.

Суд виходить з того, що згідно частини 4 статті 206 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову, якщо визнання позову не суперечить закону або не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про те, що визнання позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, а тому необхідно визнати за ОСОБА_1 , у порядку спадкування за законом після смерті баби, ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 право власності на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст. ст. 259, 265, 268 ЦПК України, суд,

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1 задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 , у порядку спадкування за законом після смерті баби, ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 право власності на житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 .

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Позивач: ОСОБА_1 , с. Озерне Самбірський район Львівська область, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_5 .

Відповідач: Дублянська селищна рада Самбірського району Львівської області, смт. Дубляни вул. Січових Стрільців, 27, Самбірський район Львівська область, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 04370018 .

Суддя

Дата ухвалення рішення15.07.2020
Оприлюднено16.07.2020
Номер документу90406179
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —452/1017/20

Рішення від 15.07.2020

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні