Ухвала
від 14.07.2020 по справі 464/1998/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1998/20

пр.№ 1-кс/464/1118/20

У Х В А Л А

14 липня 2020 року слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залів суду в м.Львові клопотання слідчого СВ Сихівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140070000655 від 14.04.2020 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України,

встановив:

слідчий СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням вказаного кримінального провадження, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим із заступником начальника Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в транспортному засобі марки «СITROEN C1», синього кольору, із р.н. НОМЕР_1 , який належить юридичній особі ПОГ «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ ЄВРО-2012 ПЛЮС», з метою відшукання і вилучення знаряддя та засобів вчинення злочину, а саме: носіїв інформації, засобів зв`язку, договору застави ломбардів(кредит), а також знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме відмичку для замків та одяг, у якому було вчинено кримінальне правопорушення, а саме: чорні штани, чорну куртку із капюшоном, чорний рюкзак, чорну маску, чорні кросівки, чорні рукавиці.

В обґрунтування клопотання покликається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що у період часу із 11.04.2020 р. по 13.04.2020 р., невідома особа, шляхом віджиму дверей, проникла у проникла у приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою АДРЕСА_1 , звідки викрала мобільні телефони, чим спричинила матеріальної шкоди потерпілому ОСОБА_5 на суму 140500 гривень.

В ході проведення досудового розслідування отримано відповідь із ПТ «ЛОМБАРД» ФІНАНС» (Скарбниця), код за ЄДРПОУ 40104971, який знаходиться за такими адресами: м.Львів, вул. Шпитальна, 19, м.Львів, вул. Патона, 2, м.Львів, пр.Червоної Калини, 121, оф.76, м.Львів, вул.Степана Бандери, 89, також отримано відповідь із ломбарду «Благо», який знаходиться за адресою: м. Львів, Любінська, 89, код за ЄДРПОУ 36502394, згідно із отриманою відповіддю ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 звертався до ломбардних відділень «ЛОМБАРД» ФІНАНС» у м.Львові з приводу закладу техніки, а саме: мобільних телефонів, ноутбуків, фото-об`єктивів.

Згідно відповіді із УПП у Львівській області ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , користується транспортним засобом марки «СITROEN C1» синього кольору, із р.н. НОМЕР_1 , який належить юридичній особі ПОГ «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ ЄВРО-2012 ПЛЮС», однак неодноразово останній був зупинений працівниками УПП за порушення правил дорожнього руху.

Крім того, згідно отриманої інформації ОСОБА_6 може у транспортному засобі, яким користується, зберігати здобуті злочинним шляхом речі, а саме, носії інформації, засоби зв`язку, договір застави ломбардів (кредит), а також знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме відмичку для замків та одяг, у якому вчиняв кримінальне правопорушення, а саме: чорні штани, чорну куртку із капюшоном, чорний рюкзак, чорну маску, чорні кросівки, чорні рукавиці.

Враховуючи наведене, слідчий зазначає, що обшук у вказаному транспортному го засобі має суттєве значення для проведення досудового розслідування, оскільки речі, отримані внаслідок проведення вказаної слідчої дії, можуть бути використані як докази вчиненого кримінального правопорушення, в тому числі й як речові докази.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про проведення обшуку слід задовольнити частково з огляду на таке.

Положеннями ст. 223 КПК України передбачено, що підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно із ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною 3 статті 234 КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

З урахуванням наведеного, приходжу до висновку, що фактичними даними матеріалів, долучених до клопотання, доведено наявність достатніх підстав вважати, що у автомобілі марки «СITROEN C1», р.н. НОМЕР_1 , синього кольору, який належить юридичній особі ПОГ «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ ЄВРО-2012 ПЛЮС», можуть зберігатись знаряддя вчиненого злочину, а також майно, яке було здобуте в результаті вчинення злочину мобільні телефони, договори застави ломбардів (кредит), що можуть бути доказами у кримінальному провадженні та з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення слід провести обшук у вказаному автомобілі.

Разом з тим, вважаю необґрунтованим клопотання про необхідність проведення обшуку в автомобілі з метою виявлення інших речей, зазначених у клопотанні, оскільки слідчим у не доведено доцільність у вилученні таких речей. Проте, зазначене не позбавляє права слідчого під час обшуку оглядати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження, а також вилучати речі та документи, які прямо не вказані в ухвалі слідчого судді, у порядку, визначеному ч.7 ст. 236 КПК України.

Керуючись ст. ст. 234-235, 309, 369-372, 532 КПК України,

постановив:

клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Сихівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку у транспортному засобі марки «СITROEN C1», р.н. НОМЕР_1 , синього кольору, який належить юридичній особі ПОГ «РЕДАКЦІЯ ГАЗЕТИ ЄВРО-2012 ПЛЮС», з метою відшукання і вилучення знаряддя вчиненого злочину, а також майна, яке було здобуте в результаті вчинення злочину мобільних телефонів, а також договорів застави ломбардів (кредит).

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.07.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90406216
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —464/1998/20

Ухвала від 12.10.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 14.07.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 14.07.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Бойко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні