Ухвала
від 15.07.2020 по справі 120/1793/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

15 липня 2020 р. Справа № 120/1793/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дмитришеної Руслани Миколаївни, розглянувши письмово матеріали справи за позовом ОСОБА_1 (ІПН - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області (код ЄДРПОУ - 04331082, вул. Центральна, 211, с. Летківка, Тростянецький район, Вінницька область, 24310) про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовною заявою до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області в якій просив:

- визнати протиправним рішення Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області від 20.12.2019 про відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості);

- зобов`язати Летківську сільську раду Тростянецького району Вінницької області прийняти рішення щодо затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. ОСОБА_1 за межами с. Летківка на території Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області відповідно до діючого законодавства.

Так, позивач оскаржує рішення Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області від 20.12.2019 про відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Водночас до матеріалів позову оскаржуване рішення не додано. Натомість долучено проект рішення Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області від 20.12.2019.

Отже, предмет спору, зокрема, рішення Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області від 20.12.2019 про відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), в матеріалах справи відсутнє.

Одним із принципів адміністративного судочинства є офіційне з`ясування всіх обставин у справі. Цей принцип визначає особливості адміністративного судочинства і полягає у більш активній ролі суду: саме на суд покладено обов`язок вживати передбачені законом заходи, необхідні для всебічного з`ясування обставин у справі. Отже, адміністративний суд має повністю встановити обставини справи, щоб на засадах верховенства права ухвалити законне та обґрунтоване рішення.

Принцип офіційності реалізований, зокрема, у ч. 4 ст. 11 КАС України, згідно з якою суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 1 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 77 КАС України суд не може витребовувати докази у позивача в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень, окрім доказів на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод чи інтересів.

Про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу (ч. 3 ст. 80 КАС України).

Відтак, оскільки оскаржуване рішення у матеріалах справи відсутнє, що позбавляє можливість оцінити його протиправність та надати оцінку мотивам позивача, суд вважає за необхідне витребувати оскаржуване рішення Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області від 20.12.2019 про відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) у позивача.

Керуючись ст. 160, 161, 170 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Витребувати у позивача спірне рішення Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області від 20.12.2019 про відмову у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Встановити позивачу 10-денний строк для виконання даної ухвали суду з моменту її отримання.

Витребуване рішення направити Вінницькому окружному адміністративному суду за адресою: вул. Брацлавська, 14, м. Вінниця, 21001.

Ухвала суду першої інстанції оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Дмитришена Руслана Миколаївна

Дата ухвалення рішення15.07.2020
Оприлюднено16.07.2020
Номер документу90415184
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/1793/20-а

Рішення від 12.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 15.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дмитришена Руслана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні