Ухвала
від 02.07.2020 по справі 237/697/19
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 237/697/19

Провадження № 1-в/237/1/20

УХВАЛА

іменем України

02.07.20 року м. Курахове

Мар`їнський районний суд Донецької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

адвоката - ОСОБА_4 ,

законного представника особи, щодо якої застосовувались примісові заходи медичного характеру ОСОБА_5 ,

розглянувши у судовому засіданні подання Курахівської міської лікарні прозняттяз амбулаторного примусового психіатричного нагляду відносно ОСОБА_6 ,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Волноваського районного суду Донецької області від 23 березня 2018 року до ОСОБА_6 застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

До суду із поданням звернулася Курахівська міська лікарня про зняття з амбулаторного примусового психіатричного нагляду відносно ОСОБА_6 , яке мотивовано тим, що ОСОБА_6 , 1984 року народження, який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , інвалід ІІ групи, пройшов повний курс лікування амбулаторно, в зв`язку з тим, що йому було відмовлено у стаціонарному лікуванні в Маріупольській міській психіатричній лікарні №7.

У судовому засіданні прокурор не підтримав вимоги подання, просив їх залишити без задовольння.

Адвокат ОСОБА_4 та законний представник особи, щодо якої застосовувались примісові заходи медичного характеру ОСОБА_5 заперечували проти задоволення вищевказаного подання.

Лікар психіатр ОСОБА_7 та особа, у відношенні якої подано клопотання ОСОБА_6 у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись своєчасно, що не є перешкодою для розгляду зазначеної справи.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно ч. 3ст. 514 КПК Українирозгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за поданням представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, в порядку, передбаченомустаттею 95 КК Українитастаттею 512 КПК України. До подання додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно дост.19 Закону України «Про психіатричну допомогу»та ч.2ст.95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюються судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, на підставі висновку комісії лікарів-психіатрів.

Як вбачається з висновку комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру від 05.02.2019 року ОСОБА_6 має діагноз: параноідна шизофрінія непреривний тип течії параноідний синдром.

З огляду на викладене комісія прийшла до висновку про припинення застосування примусових заходів відносно ОСОБА_6 . В той же час, висновок за своїм змістом є суперечливим і основною підставою такого висновку, на думку комісії лікарів, є те що він пройшов амбулаторний курс лікування, а в стаціонарному лікуванні ОСОБА_6 було відмовлено в супереч відповідному рішенню суду. Із висновку очевидно, що ОСОБА_6 не проходив психологічне дослідження, реабілітаційних програм, даних щодо клінічних досліджень особи висновок не містить.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що подання Курахівської міської лікарні про зняття з амбулаторного примусового психіатричного нагляду відносно ОСОБА_6 є необґрунтованою та не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючисьст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст.ст. 95 КК України, суд -

УХВАЛИВ:

В задоволенні подання Курахівської міської лікарні про зняття з амбулаторного примусового психіатричного нагляду відносно ОСОБА_6 - відмовити.

На ухвалу може бути подана апеляція до Донецького апеляційного суду через Мар`їнський районний суд Донецької області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.07.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90420836
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —237/697/19

Ухвала від 02.07.2020

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Сенаторов В. А.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Сенаторов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні