Ухвала
від 17.07.2020 по справі 947/19460/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/19460/20

Провадження № 1-кс/947/10564/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.07.2020 року слідчийсуддяКиївського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши увідкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про арешт майна в рамках кримінального провадження №42020160000000192 від 21.02.2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання, слідчим управлінням ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42020160000000192 від 21.02.2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до прокуратури Одеської області надійшла інформації від ІНФОРМАЦІЯ_1 про те, що група невстановлених осіб на території нежитлових приміщень по АДРЕСА_1 , здійснює незаконне виготовлення з мето збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв зі спирту, який незаконно транспортується з території Придністровської Молдавської Республіки.

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_5 , пояснив наступне, що 22.02.2020, він, за порадою своїх знайомих вирішив придбати спиртні напої в кінці вулиці Паустовського в місті Одесі, де починаються складські приміщення. Там в одному з приміщень він придбав по пляшці горілки та коньяку за 50 гривень за кожний літр. Проте, в подальшому, засумнівавшись в безпечності даних спиртних напоїв, він видав придбаний алкоголь працівникам Державної прикордонної служби України.

Згідно ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 14.07.2020 року, 15.07.2020 було проведено обшук гаражного приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , гаражно-будівельний кооператив «Дружба», гаражне приміщення № НОМЕР_1 , розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером 5110136900:30:001:0074, під час якого було виявлено та вилучено майно, перелік якого міститься в клопотання сторони обвинувачення.

Постановою слідчого від 16.07.2020, вище перелічене вилучене в ході обшуку майно, у відповідності до ст. 98 КПК України, визнано речовими доказами, оскільки в органу досудового розслідування є достатньо підстав вважати що воно є об`єктом протиправних дій, які зберегли на собі сліди вчинення зазначених протиправних діянь, виявити які вдасться лише за допомогою проведення слідчих дій та відповідних експертиз із залученням судових експертів, у зв`язку з чим виникла необхідність у накладені арешту на вилучене майно.

Від слідчого надійшла заява про розгляд клопотання без його участі.

Слідчий суддя розглядає клопотання без участі власника вилученого майна, оскільки відповідно до заяви слідчого, а також як вбачається з долучених до клопотання матеріалів, на даний час власники майна не встановлені, кому вилучене майно належить не відомо.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно до п. 1, 2 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Заходом забезпечення кримінального провадження є, зокрема, арешт майна.

Згідно з ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи.

При цьому, у відповідності до ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3 ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправних шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Долученими до клопотання матеріалами в сукупності підтверджується наявність в рамках даного кримінального провадження обґрунтованої підозри за фактом можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК Українию

Відповідно до протоколу обшуку від 15.07.2020 року, на підставі ухвали слідчого судді, було проведено обшук гаражного приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , гаражно-будівельний кооператив «Дружба», гаражне приміщення № НОМЕР_1 , розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером 5110136900:30:001:0074, в ході якого виявлено та в подальшому вилучено речі, перелік яких міститься в клопотанні.

Слідчим суддеювстановлено,що вилученіречі відповідаютькритеріям ч.1ст.98КПК України,оскількивилучені сигарети можуть бути предметом кримінального правопорушення, а також зберегли на собі його сліди, та можуть містити відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження. Крім того, вилучені мобільний телефон марки «Мейзу» в корпусі сірого кольору, мобільний телефон марки «Ксіомі Редмі» в корпусі сірого кольору, можуть містити відомості щодо обставин кримінальних правопорушень, а також осіб ймовірно причетних до їх вчинення.

Також, вилучені сигарети необхідні для проведення експертних досліджень, зокрема, технічної експертизи документів, з метою підтвердження або спростування факту незаконної діяльності з виготовлення та продажу марок акцизного податку.

Відповідно до долученої до матеріалів клопотання постанови про долучення до кримінального провадження речових доказів від 16.07.2020 року, вилучені під час проведення обшуку речі визнані речовими доказами в рамках кримінального провадження №42020160000000192 від 21.02.2020 року.

У зв`язку з викладеним, слідчий суддя приходить до переконання про наявність правових підстав для застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту майна, оскільки існує необхідність в забезпечені збереження речових доказів, та з метою проведення необхідних слідчих дій та експертних досліджень з вказаним майном. Також, не накладення арешту на вилучене майно може призвести до його відчуження або знищення, що, в свою чергу, призведе до втрати доказів в рамках кримінального провадження.

Враховуючи наявність правових підстав для накладення арешту на вилучене майно, оскільки існує необхідність в забезпеченні його збереження, а також з метою забезпечення повного, всебічного розслідування кримінального провадження, зокрема, для проведення ряду слідчих дій та експертних досліджень, слідчий суддя приходить до переконання, що на даному етапі кримінального провадження потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права та інтереси власника майна, про які йдеться в клопотанні, та якого така особа зазнає внаслідок застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту майна, тому клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Крім того, враховуючи те, що існує ризик зміни або приховування майна, на яке сторона обвинувачення просить накласти арешт, слідчий суддя вважає за необхідне накласти заборону розпорядження та користування зазначеним майном, з метою запобігання вищевказаному ризику.

Керуючись ст. ст. 98, 131, 170-173 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про арешт майна в рамках кримінального провадження №42020160000000192 від 21.02.2020 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України задовольнити.

Накласти арешт, із забороною розпорядження та користування на майно, а саме на:

- мобільний телефон марки «Мейзу» в корпусі сірого кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_2 , ІМЕІ2: НОМЕР_3 , з сім-картою НОМЕР_4 ;

- мобільний телефон марки «Ксіомі Редмі» в корпусі сірого кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 , з сім-картою НОМЕР_7 ;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARLBORO» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARLBORO» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARLBORO» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «Донской табак» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «BASIO» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «BASIO» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARLBORO» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARSHALL» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARSHALL» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «MARBEL» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «ROTMANS» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «PULL» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «ROTMANS» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «UTRA» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «PULL» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «BURM» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «Донской табак» без марок акцизного збору у кількості 483 пачок;

- коробка з сигаретами марки «ПРИМА» без марок акцизного збору у кількості 490 пачок;

- коробка з сигаретами марки «КОСМОС» без марок акцизного збору у кількості 500 пачок;

- коробка з сигаретами марки «CORSAIR» без марок акцизного збору у кількості 337 пачок;

- коробка з сигаретами марки «LD» з марками акцизного збору у кількості 500 пачок.

Виконання ухвалипокластинаслідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 ..

Ухвала може бути оскаржена протягом п`яти діб з дня її проголошення до Одеського апеляційного суду.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення17.07.2020
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу90443777
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —947/19460/20

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 10.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 05.05.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 14.04.2022

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні