Ухвала
від 17.07.2020 по справі 120/2403/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

17 липня 2020 р. Справа № 120/2403/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Віятик Наталії Володимирівни, розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю Летішопс Україна про стягнення адміністративного - господарських санкцій та пені

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Вінницького обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю Летішопс Україна про стягнення адміністративного - господарських санкцій та пені.

Ухвалою суду від 10.06.2020 відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін в судове засідання. Даною ухвалою також встановлено відповідачу строк на подання відзиву на позовну заяву. Та запропоновано позивачу у 3-денний строк з дня отримання відзиву подати відповідь на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Ухвалою суду від 01.07.2020 витребувано у Вінницького міського центру зайнятості звітність ТОВ "Летішопс Україна" форми № 3 - ПН за 2017,2018, 2020 роки та відомості про направлення на працевлаштування на робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю до ТОВ Летішопс Україна за 2018-2019 роки.

14.07.2020 на адресу суду представником позивача клопотання про поновлення та продовження строку для подання відповіді на відзив, в якому позивач стисло виклав свої заперечення щодо доводів відповідача. А також, просив надати час для ознайомлення з витребуваними судом доказами для підготовки пояснень.

15.07.2020 на адресу суд надійшли витребувані судом документи.

Вирішуючи подане клопотання суд виходив з наступного.

Згідно ст. 175 КАС України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати:

1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу, іншим відповідачам, третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ст. 182 КАС України, у строк, встановлений судом, позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення.

Відповідно до ч. ч. 2 та 3 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою (ч. 6 ст. 121 КАС України).

З наведеної норми встановлено, що процесуальний строк, може бути продовжений за наявності поважних причин. При цьому, поважними за змістом вказаної норми процесуального права визнаються обставини, які є об`єктивно непереборними та не залежать від волевиявлення сторони і пов`язані з дійсними істотними перешкодами чи труднощами для своєчасного вчинення сторонами у справі процесуальних дій.

Таким чином, для належного захисту прав, свобод та інтересів учасників справи є подання сторонами доказів, заперечень, пояснень, які в свою чергу, дають можливість розгляду і вирішення адміністративної справи у достатній для надання своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту порушених прав, свобод та інтересів у публічно-правових відносинах.

Вирішуючи питання про продовження строку, встановленого ухвалою Вінницького окружного адміністративного суду від 10.06.2020 для подання відповіді на відзив та заперечень, а також для ознайомлення сторонами із витребуваними документами, суд бере до уваги те, що викладені у клопотанні від 14.07.2020 обставини є поважними, з огляду на що, суд приходить до висновку про задоволення клопотання стосовно продовження строку для подання відповіді на відзив та заперечень.

Керуючись ст.ст. 162, 175, 248, 256, розділ VI "Прикінцеві положення" КАС України суд КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Продовжити сторонам строк для подання відповіді на відзив та заперечень та ознайомлення з матеріалами витребуваних доказів, а саме до 27.07.2020.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала суду першої інстанції оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Віятик Наталія Володимирівна

Дата ухвалення рішення17.07.2020
Оприлюднено20.07.2020
Номер документу90449975
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративного - господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —120/2403/20-а

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Постанова від 22.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Постанова від 02.12.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 28.10.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 11.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Рішення від 04.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Віятик Наталія Володимирівна

Ухвала від 17.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Віятик Наталія Володимирівна

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Віятик Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні