Ухвала
від 01.07.2020 по справі 757/27088/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27088/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 липня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

30.06.2020 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Як вбачається з матеріалів клопотання, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019000000000795 від 27.08.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 204, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Торговий дім «САН ОЙЛ» (код ЄРДПОУ 39197130) організували незаконне виробництво, зберігання та збут підакцизних товарів, а саме пального, без сплати відповідних обов`язкових платежів до державного бюджету, з подальшою легалізацією грошових коштів отриманих злочинним шляхом, що підтверджується наступним.

Так, службові особи ТОВ «Торговий дім «САН ОЙЛ», в порушення вимог закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927, організували незаконне виробництво і зберігання пального без відповідних ліцензій, а виробничі потужності з виробництва палива не зареєстрували як акцизні склади, у зв`язку з чим виготовлені нафтопродукти реалізуються ними під виглядом непідакцизного товару, а саме легких та тяжких нафтових фракцій.

Крім того, службові особи ТОВ «Торговий дім «САН ОЙЛ» організували та створили групу компаній «Сан Ойл», до складу якої залучили суб`єктів господарювання із ознаками фіктивності, а саме: ТОВ «Ойл Продакшн» (ЄДРПОУ 39425611), ТОВ «Сан Ойл Груп» (ЄДРПОУ 38996057), ТОВ «База НП» (ЄДРПОУ 34689957), ТОВ «Сан Ойл Трейдінг» (ЄДРПОУ 40511614), ТОВ «Ф`юел Продакшн» (ЄДРПОУ 41201753), ТОВ «Варіант Ойл» (ЄДРПОУ 32567023), ТОВ «НВП Істок» (ЄДРПОУ 35597705), ТОВ «Гермес Енерджи» (ЄДРПОУ 35589810), а також інших афілійованих фіктивних підприємств, які згідно зі статутними документами займаються оптовою та роздрібною торгівлею паливно-мастильними матеріалами.

З метою приховування своєї протиправної діяльності та легалізації необлікованого ресурсу, група компаній «Сан Ойл» під керівництвом службових осіб ТОВ «Торговий дім «САН ОЙЛ» купують фінансово-господарські документи у підприємств реального сектору економіки, що здійснюють торгівлю паливно-мастильними матеріалами, для відображення безтоварних операцій з придбання пального, яке фактично незаконно виробляється на власних потужностях, із подальшою реалізацією неякісного палива: через приватну мережу АЗС «SunOil», суб`єктам господарювання (оптовим покупцям), а також шляхом постачання за бюджетні кошти на потреби державних установ та організацій.

Встановлено, що вищевказана незаконна діяльність групи компаній «Сан Ойл» здійснюється за сприяння та прикриття заступника начальника управління - начальника відділу позапланових перевірок ризикових платників податків ГУ ДПС у Харківській області ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка здійснює свою діяльність в службових приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 .

На теперішній час є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем здійснення діяльності ОСОБА_4 , можуть знаходитись речі і документи щодо придбання, зберігання, виготовлення, реалізації нафтопродуктів, присадок, компонентів, інших хімічних реагентів, необхідних для виготовлення суміші нафтових фракцій, якість яких може не відповідати вимогам ТУ і ДСТУ, договори з додатками та додатковими угодами, видаткові, податкові, товарно-транспортні накладні, заявки, рахунки-фактури, платіжні доручення, якими підтверджено факти їх збуту та придбання, свідоцтва відповідності та паспорти якості на них, технічні умови, градуювальні таблиці, чорнові записи, блокноти, ноутбуки, системні блоки, планшети та інші носії інформації на яких можуть міститися зазначені документи в електронному вигляді, мобільні телефони, печатки, сім-картки стільникового зв`язку, чорнові записи ведення фінансово-господарської діяльності.

Відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, вищевказаний об`єкт нерухомості належить на праві власності Територіальній громаді м. Харкова в особа Харківської міської ради, ТОВ «Айтед», ОСОБА_5 .

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні сторони обвинувачення, його правове обґрунтування, приходжу до висновку, що є достатні підстави вважати, що у вказаному майні, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з цим, слідчим в судовому засіданні доведено, що за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України майору поліції ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному №12019000000000795 від 27.08.2019, на проведення обшуку в усіх приміщеннях, будівлях та спорудах за адресою: м. Харків вул. Благовіщенська, 30 (відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, належить на праві власності Територіальній громаді м. Харкова в особі Харківської міської ради, ТОВ «Айтед», ОСОБА_5 ), які фактично використовуються ГУ ДПС у Харківській області, з метою відшукування та вилучення речей і документів щодо планових, позапланових перевірок групи компаній «Сан Ойл», до складу якої входять: ТОВ "Торговий дім "САН ОЙЛ" (код ЄДРПОУ 39197130), ТОВ «Ойл Продакшн» (ЄДРПОУ 39425611), ТОВ «Сан Ойл Груп» (ЄДРПОУ 38996057), ТОВ «База НП» (ЄДРПОУ 34689957), ТОВ «Сан Ойл Трейдінг» (ЄДРПОУ 40511614), ТОВ «Ф`юел Продакшн» (ЄДРПОУ 41201753), ТОВ «Варіант Ойл» (ЄДРПОУ 32567023), ТОВ «НВП Істок» (ЄДРПОУ 35597705), ТОВ «Гермес Енерджи» (ЄДРПОУ 35589810) та інші афілійовані фіктивні підприємства, а також речей і документів щодо придбання, зберігання, виготовлення, реалізації нафтопродуктів, присадок, компонентів, інших хімічних реагентів, необхідних для виготовлення суміші нафтових фракцій, якість яких може не відповідати вимогам ТУ і ДСТУ, договори з додатками та додатковими угодами, видаткові, податкові, товарно-транспортні накладні, заявки, рахунки-фактури, платіжні доручення, якими підтверджено факти їх збуту та придбання, свідоцтва відповідності та паспорти якості на них, технічні умови, градуювальні таблиці, чорнові записи, блокноти, ноутбуки, системні блоки, планшети та інші носії інформації на яких можуть міститися зазначені документи в електронному вигляді, мобільні телефони, печатки, сім-картки стільникового зв`язку, чорнові записи ведення фінансово-господарської діяльності, а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90462925
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/27088/20-к

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні