Ухвала
від 10.07.2020 по справі 757/28754/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28754/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 липня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020100060000578,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020100060000578, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.02.2020, за фактом шахрайського заволодіння майном ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ», яке входить до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що директор ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» ОСОБА_4 , вступивши в злочинну попередню змову із деякими службовими особами ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» та іншими особами, які здійснювали контроль ряду суб`єктів господарської діяльності, в спосіб обману посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, заволодів грошовими коштами в особливо великих розмірах на загальну суму 16 690 020,00 грн.

Так, 28.08.2018 директор ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» ОСОБА_4 уклав договір купівлі-продажу нерухомого майна із ТОВ «ПЕРСЕВБУД» на підставі якого продав нерухоме майно, розташоване за адресою: м. Київ, проїзд Військовий, буд. 8, яке на праві власності належало Державі в особі МВС України та знаходилося на балансі ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ», умисно вказавши в договорі недостовірні відомості про відсутність податкової застави, щодо зазначеного нерухомого майна, а отримані від продажу нерухомості кошти перерахував за фактично ненадані «інформаційно-консультаційні» послуги на банківські рахунки підконтрольних його співучасникам суб`єктам господарської діяльності ТОВ «ДЮНКЕРС» (код ЄДРПОУ 42197696), ТОВ «КОССАД РЕШЕРШ» (код ЄДРПОУ 37192895), ТОВ «ЛАКІНС» (код ЄДРПОУ 42197550) які мають ознаки фіктивності.

12.10.2018 наказом Міністра МВС № 831 було прийнято рішення про припинення ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» та ОСОБА_4 призначено головою ліквідаційної комісії. Наказом МВС України від 26.12.2018 № 1057 головою ліквідаційної комісії ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» призначено ОСОБА_5 , а ОСОБА_4 звільнено. Коли ОСОБА_5 приступив до своїх обов`язків, то було з`ясовано, що попереднім керівництвом підприємства, з метою уникнення кримінальної відповідальності за свої незаконні діяння усі фінансово-господарські документи підприємства в паперовому вигляді та на електронних носіях, а також печатки були викрадені.

На даний час, в ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» відсутні будь-які первинні фінансово-господарські документи щодо здійснення продажу приміщень, розташованих за адресою: м. Київ, проїзд Військовий, 8.

Крім того, ТОВ «ДЮНКЕРС» (код ЄДРПОУ 42197696), ТОВ «КОССАД РЕШЕРШ» (код ЄДРПОУ 37192895), ТОВ «ЛАКІНС» (код ЄДРПОУ 42197550) за місцем реєстрації відсутні, фактичне місце знаходження їх не встановлено.

Згідно наявних у слідства даних до вчинення кримінального правопорушення причетна колишній головний бухгалтер ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановлено, що ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно довідки КП «Бюро технічної інвентаризації Києво-Святошинського району Київської області», житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований на праві власності за ОСОБА_7 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 12020100060000578 від 10.02.2020 на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у житловому будинку, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві власності зареєстрований за ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення:

- документів щодо діяльності ДП МВС УКРАЇНИ «ІНФОРМ-РЕСУРСИ», ТОВ «ДЮНКЕРС» (код ЄДРПОУ 42197696), ТОВ «КОССАД РЕШЕРШ» (код ЄДРПОУ 37192895), ТОВ «ЛАКІНС» (код ЄДРПОУ 42197550) та інших підприємств з ознаками фіктивності, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також інших фізичних осіб, які виступали засновниками, директорами, бухгалтерами вищевказаних юридичних осіб або на ім`я яких відкривалися рахунки в банках для незаконного зняття коштів готівкою, печаток, установчих та інших реєстраційних документів зазначених вище підприємств, первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів (договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками); специфікацій; актів прийому-передачі; накладних; податкових накладних; рахунків-фактур; платіжних доручень; книг обліку придбання та продажу товарів, надання послуг, виконання робіт; реєстрів виданих та отриманих податкових накладних); банківських документів (банківських карток із зразками підписів, документів, на підставі яких, відповідно до вимог інструкцій Національного банку України, було відкрито рахунки зазначеним вище суб`єктам господарювання та фізичним особам; довіреностей на право користування (розпорядження) банківськими рахунками; заяв на зняття грошових коштів (переведення на рахунок); грошових чеків; доручень на отримання коштів; договорів щодо розрахунково - касового обслуговування та надання послуг «клієнт банк» з зазначенням місця встановлення, заявок на надання зазначеної послуги; ключів доступу до системи «клієнт банк», роздруківок руху коштів; банківських платіжних карток, з використанням яких знімалися готівкові грошові кошти; грошових коштів, отриманих в результаті протиправної діяльності; комп`ютерів, ноутбуків, серверів, планшетів, електронних носіїв інформації (жорстких дисків, флеш-накопичувачів, дисків, на яких міститься інформація щодо фінансово-господарських операцій зазначених підприємств та фізичних осіб; мобільних терміналів систем зв`язку, які використовувалися під час незаконної діяльності; зіпсованих документів; чистих аркушів або бланків документів з відбитками печаток підприємств; документів з чорновими рукописними та друкованими записами; блокнотів; робочих зошитів; копій документів, що посвідчують особу; документів з вільними зразками почерку та підписів вищевказаних осіб, службових осіб і працівників перелічених вище підприємств та фізичних осіб.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.07.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90463637
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12020100060000578

Судовий реєстр по справі —757/28754/20-к

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні