Ухвала
від 16.07.2020 по справі 915/1861/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=====================================================================УХВАЛА

16 липня 2020 року Справа № 915/1861/15

м. Миколаїв

Кредитор: Головне управління ДФС у Миколаївській області,

вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв, 54001.

Банкрут: Комунальне підприємство "ПІВДЕНСЕРВІС",

бульвар Курчатова, 9, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область, 55001.

Ліквідатор : Шибко О.Л., вул.А.Макарова, 48, к.6, м.Миколаїв, 54001.

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі Говоріній А.Е.

представники кредиторів та ліквідатор у судове засідання не з`явилися

Суть спору: про банкрутство Комунального підприємства "ПІВДЕНСЕРВІС"

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа № 915/1861/15 про банкрутство комунального підприємства (КП) "ПІВДЕНСЕРВІС"; постановою від 25.11.2015 визнано підприємство банкрутом та відкрито щодо нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором призначено Пейчева В.С. В подальшому, ухвалою суду від 09.04.2019 звільнено Пейчева В.С. від виконання обов`язків ліквідатора, а 04.12.2019 ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Шибко О.Л.

17.06.2020 до суду від ліквідатора надійшла заява від 16.06.2020 № 02-01/57 про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС" за власним бажанням та клопотання від 16.06.2020 № 02-01/56 про встановлення основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС".

Ухвалою від 19.06.2020 розгляд вказаних документів було призначено на 16.07.2020.

10.07.2020 до суду від арбітражного керуючого Пляки Сергія Валерійовича надійшла заява про призначення ліквідатором у справі про банкрутство КП "ПІВДЕНСЕРВІС".

16.07.2020 ліквідатором Шибко О.Л. надано суду заяву, в якій він просить залишити без розгляду клопотання від 16.06.2020 № 02-01/56 про встановлення основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС".

Господарський суд приймає вказану заяву ліквідатора та залишає без розгляду клопотання від 16.06.2020 № 02-01/56 про встановлення основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС".

У судове засідання учасники у справі про банкрутство не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

Ліквідатор у заяві про припинення повноважень просив провести розгляд справи без його участі за наявними матеріалами.

Враховуючи те, що судом було здійснено заходи, щодо належного повідомлення учасників у справі про дату, час та місце розгляду справи, суд дійшов висновку про те, що їх неявка в судове засідання не перешкоджає розгляду справи.

Жодних заперечень стосовно заяви ліквідатора суду не надано.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства , провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За приписами ч. 2 ст. 232 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до частини ч.3 статті 60 Кодексу України з процедур банкрутства у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) ліквідатора та здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Згідно зі статтею 12 КУзПБ арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених цим Кодексом, у тому числі має право: подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

На підставі викладеного, суд дійшов до висновку про задоволення заяви ліквідатора Шибко О.Л. щодо відсторонення його від виконання повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС" за власним бажанням.

Стосовно кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором у даній справі суд зазначає наступне.

За ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства - кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Однак, слід зазначити, що провадження у даній справі про банкрутство КП "ПІВДЕНСЕРВІС" було порушене ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 18.11.2015 відповідно до статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не було передбачено обов`язку створення комітету кредиторів при провадженні справи за статтею 95 Закону.

Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність з дня введення в дію Кодексу України з процедур банкрутства, подальше провадження у справі здійснюється у відповідності до Кодексу України з процедур банкрутства, приписами якого не передбачено провадження у справах за аналогічною процедурою.

У даній справі комітет кредиторів не створено, і, відповідно, кредитори кандидатуру ліквідатора суду не пропонували.

Ініціюючим кредитором (належним чином повідомленого про дату розгляду заяви ліквідатора Шибко О.Л. про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора) кандидатури арбітражного керуючого суду не надано.

Статтею 28 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - Кодекс) передбачено, що арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають конфлікт інтересів;

5) які здійснювали раніше повноваження приватного виконавця щодо примусового виконання судових рішень або рішень інших органів (посадових осіб), у яких боржник був стороною виконавчого провадження;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Разом з тим, від арбітражного керуючого Пляки Сергія Валерійовича надійшла заява від 09.07.2020 № 02-01/73 про призначення ліквідатором у даній справі.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Пляки С.В. та додані до неї підтверджуючі документи, суд встановив, що арбітражний керуючий Пляка С.В. здійснює свою діяльність на підставі свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 15.03.2013 № 465; інформація щодо діяльності арбітражного керуючого внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України; відповідальність арбітражного керуючого застрахована згідно договору від 06.03.2018 № 3424571, і за цим договором Плякою С.В. сплачено страховий платіж, що підтверджується квитанцією від 06.03.2018; арбітражний керуючий має достатню матеріальну базу для здійснення повноважень ліквідатора та не є особою, яка не може бути призначена ліквідатором банкрута у розумінні ч. 3 ст. 28 Кодексу.

Крім того, суд обізнаний про результати діяльності даного арбітражного керуючого, сумлінне виконання ним повноважень.

Враховуючи викладене, проаналізувавши норми діючого законодавства та дослідивши подані документи, господарський суд дійшов висновку про відповідність кандидатури арбітражного керуючого Пляки С.В. вимогам Кодексу України з процедур банкрутства для призначення його ліквідатором КП "ПІВДЕНСЕРВІС".

Керуючись ст. ст.. 2, 12, 28, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залишити без розгляду клопотання ліквідатора Комунального підприємства "ПІВДЕНСЕРВІС" Шибко О.Л. від 16.06.2020 № 02-01/56 про встановлення основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС".

2. Задовольнити заяву ліквідатора Комунального підприємства "ПІВДЕНСЕРВІС" Шибко О.Л. від 16.06.2020 № 02-01/57 про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора КП "ПІВДЕНСЕРВІС" за власним бажанням.

3. Призначити ліквідатором Комунального підприємства "ПІВДЕНСЕРВІС" арбітражного керуючого Пляку Сергія Валерійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 15.03.2013 № 465; а/с №8, м. Миколаїв, 54017).

4. Призначеному ліквідатору здійснити ліквідацію Комунального підприємства "ПІВДЕНСЕРВІС" відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

5. Зобов`язати Шибко О.Л. у 10-ти денний строк з дня винесення даної ухвали передати всю документацію, активи, печатку банкрута ліквідатору Пляці С.В.; відповідний акт прийому-передачі подати суду.

6. Зобов`язати ліквідатора Пляку С.В. письмово (один раз на два місяці) надавати суду документально підтверджений звіт про хід ліквідаційної процедури.

7. Дану ухвалу надіслати на адреси учасників справи: кредитора, банкрута, ліквідатора Пляки С.В. (а/с №8, м. Миколаїв, 54017), арбітражного керуючого Шибко О.Л. (вул.А.Макарова, 48, к.6, м.Миколаїв, 54001), Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області (вул. 8 Березня, 107, м. Миколаїв, 54020), державного реєстратора Реєстраційної служби Южноукраїнського міського управління юстиції Миколаївської області (бул. Цвіточний, 4, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область, 55002), Южноукраїнського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області (бул. Цвіточний, 4, м. Южноукраїнськ, Миколаївська область, 55002).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена в порядку та у строки, передбачені ст. ст. 256, 257 ГПК України, п.п. 17.5 п. 17 Перехідних положень ГПК України.

Суддя Т.М. Давченко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.07.2020
Оприлюднено21.07.2020
Номер документу90489183
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1861/15

Ухвала від 21.10.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 06.10.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 23.09.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 17.09.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 01.09.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 20.07.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 16.07.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 19.06.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 04.12.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні